Yolcu360 Blog
ankaraya-yakin-kayak-merkezleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara’ya Yakın Kayak Merkezleri Hangileri?

Ankara’ya Yakın Kayak Merkezleri Hangileri?

Türkiye yerli ve yabancı turistler için bir turizm cenneti. Yazın deniz ve güneşin tadını çıkarmanın dışında birçok farklı olanağı da bünyesinde barındırıyor. Kültür turizmi, sağlık turizmi gibi pek çok alanda oldukça tercih edilesi bir ülke. Giderek daha popüler hale gelen kış turizmi için de Türkiye harika bir seçim. Birçok kayak merkezi, kış sporları ve aktivitelerin yapıldığı alanlara, iyi otellere sahip. Biz de bu yazımızda Türkiye’nin başkenti olan Ankara’nın kış turizmi olanaklarından bahsetmek istiyoruz. Ankara denize kıyısı olmayan bir şehir, ancak kış turizmi için oldukça iyi bir bölgede. Gelin Ankara’ya yakın kayak merkezleri listesine bir bakalım.

Ankara’ya Yakın Kayak Merkezleri

Türkiye’nin coğrafi özelliklerinden dolayı kış turizmi için uygun alanlarda kayak merkezleri, büyük tesisler mevcut. Sizler için Ankara’ya yakın kayak merkezlerini araştırdık ve listeledik. Ankara’ya yakın kayak merkezleri listemizde hangileri yer alıyor, haydi bir bakalım.  

Ankara’ya Yakın Kayak Merkezleri:  Elmadağ Kayak Merkezi

ankaraya-yakin-kayak-merkezleri-elmadag

Elmadağ Kayak Merkezi, Ankara’ya en yakın kayak merkezi olarak biliniyor. Elmadağ Ankara’nın güneydoğusunda, çevre yolunun Mamak istikametine 10 km uzaklıkta yer alıyor. 

Başta herkes kayak merkezinin, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yer aldığını düşünebilir. Fakat bu doğru değil. Elmadağ Kayak Merkezi Ankara’da daha yakın bir konumda, Yakupabdal Köyü yakınlarında. 

Elmadağ Kayak Merkezi en çok Ocak ve Şubat aylarında tercih ediliyor. Çünkü kar kalınlığı, en çok bu aylarda fazla oluyor. 

Elmadağ Kayak Merkezi’nde teleferik yok. Fakat teleski T bar mevcut. Kayak yapacak kişiler, teleski aracılığıyla pistin üst kısımlarına çıkabiliyor. 

Ankara’ya en yakın kayak merkezi olan Elmadağ’daki pistin uzunluğu altı yüz elli metre civarında. Pisti, profesyonel sporculardan daha çok Ankaralı aileler tercih ediyor. Kızakla kaymak ve piknik yapmak Elmadağ tesisinin önemli bir rutini haline gelmiş durumda. 

Ankaralıların çok sevdiği Elmadağ Kayak Merkezi’ne girerken bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak teleski T bar kullanımları ücrete tabi tutuluyor. Ayrıca kızakla kaymak, kayak yapmak için ekipman kiralamak istiyorsanız, bu kiralama işlemleri için de belli bir ücret ödüyorsunuz. 

Elmadağ Kayak Merkezi’nden kendi kayak takımlarınızı ve kızağınızı yanınızda götürerek ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz. Eğer kayak yapmayı bilmiyorsanız belli kontenjan için açılan kayak derslerine kaydolabilirsiniz. 

Ankara’ya yakın kayak merkezlerinden en çok tercih edileni olan Elmadağ’da konaklama fırsatınız yok. Fakat kayak merkezi Ankara’ya çok yakın bir konumda bulunduğu için Ankara otellerinde kalabilirsiniz. 

Ankara’ya Yakın Kayak Merkezleri:  Esentepe Kayak Merkezi

ankaraya-yakin-kayak-merkezleri-esentepe

Ankara’ya yakın kayak merkezlerinden biri de Esentepe Kayak Merkezi diyebiliriz. Esentepe Kayak Merkezi, Bolu ili sınırları içinde yer alıyor. Bolu Ankara karayolunun üzerindeki Gerede isimli ilçenin çam ormanları bölgesinde. 

Ankaralıların da tercih ettiği Esentepe Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölgede, yazları dahi serin bir hava hüküm sürüyor. Esentepe Kayak Merkezi, ana yola çok yakın bir mesafede yer alıyor. Ayrıca içerisinde bulunan pist, piknik alanı, otel gibi imkanlarla da dikkatleri üzerine çekiyor. 

Kayak merkezine kayak yapmak amacıyla gidecekler için en uygun dönem Aralık ve Mart ayları arasındaki dönem olarak biliniyor. Yılın geri kalan dönemleri ise doğa yürüyüşü, piknik gibi aktiviteler için oldukça tercih edilesi zaman dilimleri. 

Ankara’ya yakın kayak merkezlerinden biri olan Esentepe’de 1,5 km ve 5 km’lik mukavemet pistleri yer alıyor. Bu pistler, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından onaylanmış pistler. 

Esentepe Kayak Merkezi’nde bulunan pistlerin zorluk dereceleri, normal zorluk derecesine karşılık geliyor. Bu nedenle çocuklar, gençler ve kış sporlarına yeni başlayanlar için ideal pistler.

Pistlerin yer aldığı bölgede bulunan bir dağ var. Bu dağın adı Arkut Dağı. Kış sezonu haricinde Arkut Dağı’nda çim kayağı gibi etkinlikler de yapılıyor. 

Ankara’ya yakın kayak merkezlerinden biri olan Esentepe Kayak Merkezi, konaklama imkanı da sağlıyor. Kayak merkezinin çevresinde birçok lüks otel yer alıyor. En çok tercih edilen otelleri sizler için sıraladık:

  • Otel Esentepe Gerede
  • Kaya Green Park
  • Gazelle Resort & Spa 

Ankara’ya Yakın Kayak Merkezleri: Ilgaz Kayak Merkezi

ankaraya-yakin-kayak-merkezleri-ilgaz

Ankara’ya yakın kayak merkezlerinden bir tanesi de Ilgaz Kayak Merkezi olarak biliniyor. Ilgaz Kayak Merkezi, Çankırı ve Kastamonu illerinin sınırında bulunan Ilgaz Dağları’nın üzerinde konumlanıyor. 

2850 metre yüksekliğindeki Ilgaz Dağları üzerinde bulunan Ilgaz Kayak Merkezi, Ilgaz Milli Parkı sınırları içerisinde konumlanıyor. Ankara’ya yakın kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz, göknarlar ile çevrili bir yer. 

Ilgaz Kayak Merkezi, Aralık ve Nisan ayları arasındaki dönemde kayak yapmak için tercih edilebilir. Kayak merkezinde üç adet pist var. Ayrıca birer tane telesiyej ve teleski de hizmet veriyor. 

Ankara’ya yakın kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz Kayak Merkezi, konaklama olanakları bakımından oldukça iyi bir noktada. Kayak merkezinde çok tercih edilen Altınel Dağbaşı Otel ve Doruk Otel hizmet veriyor. Ayrıca birçok tesis ve Kastamonu merkezinde beş yıldızlı otel seçenekleri mevcut.

Ankara’ya Yakın Kayak Merkezleri: Uludağ Kayak Merkezi

ankaraya-yakin-kayak-merkezleri-uludag

Uludağ Kayak Merkezi, Bursa ilinin sınırları içinde. Ayrıca Uludağ, Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı. 

Uludağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden biri. Aynı zamanda Ankara’ya yakın bir kayak merkezi olarak listemize giriş yapıyor. 

Kış sezonlarının gözde kayak merkezi olan Uludağ’a kayak yapmak için gidenler genellikle Aralık ve Ocak aylarını tercih ediyor. Ayrıca yaz aylarında bu bölgede kamp, trekking gibi aktiviteler yapılıyor.

Uludağ Kayak Merkezi’nde yirmiye yakın pist mevcut. Bunlardan on tanesi kolay seviye pistlere tekabül ediyor. Ayrıca teleferik, teleski gibi hizmetler de mevcut. 

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle