Yolcu360 Blog
ankara-etkinlik-takvimi-ocak-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Ankara Etkinlik Takvimi Ocak 2024

Ankara Etkinlik Takvimi Ocak 2024

Ankara etkinlik takvimi Ocak ayında içimizi ısıtmaya geliyor. Birbirinden keyifli konserler, tiyatrolar eşliğinde soğuk Ankara günlerini karşılıyoruz. Yeni yıla eğlenceli bir başlangıç yapmadan önce mutlaka Ankara etkinlik takvimine göz atmalısınız.

Ankara Ocak Etkinlikleri Listesi 

Ankara’da Ocak ayında konser var mı, hangi festivaller yapılacak ve en eğlenceli aktiviteler neler? Birlikte bakalım…

Ankara Ocak Ayı Stand-Up ve Gösteriler

ankara-etkinlik-takvimi-ocak-2.jpg

  • Mesut Süre

Mesut Süre’yi pek çoğumuz yakından tanıyoruz. Hayata dair stand up gösterileri ile bizleri eğlendirmeyi çok iyi biliyor. Yaklaşık 10 yıllık kariyer geçmişi boyunca 1.200’den fazla sahnede seyircisiyle buluştuğunu biliyoruz.  Hatırı sayılır bir başarıya imza atan Mesut Süre, Ankara etkinlik takvimi Ocak ayı kapsamında sahneye çıkıyor.

Tarih: 6 Ocak 2023

Saat: 20.30

Yer: Çankaya Sahne & Kulis Sanat

  • Sergen Deveci

Kendisini sosyal medyada görmeye alışık olduğumuz Sergen Deveci, Ankara etkinlikleri içerisinde yerini alıyor. Yaptığı gerçekçi tiplemelerini ve hayatın içinden tespitlerini yakından izlemek isteyenler için güzel bir fırsat.

Tarih: 13 Ocak 2023

Saat: 20.30

Yer: Çankaya Sahne & Kulis Sanat

  • Aşkım Kapışmak İle İlişkiler Komedisi

Aşkım Kapışmak ilişkiler üzerine hazırladığı yeni gösterisi “İlişkiler Komedisi” ile sizlerle. Kahkaha, müzik, dans, toksik ilişkiler, aile dizimi, aşk ve mutluluk üzerine hazırladığı gösteride yeni farkındalıklara hazır olun. Kendinizi sorguladığınız, kişisel hayatınıza dair bambaşka düşünceler elde edeceğiniz bir program sizleri bekliyor.

Tarih: 17 Ocak 2023

Saat: 20.00

Yer: MEB Şura Salonu

  • Baturay Özdemir Stand Up

Yeni nesil komedyenlerden biri olan Baturay Özdemir, Ankara etkinlikleri kapsamında sevenleri ile buluşuyor. Tamamen halkın nabzından ortaya çıkardığı tüm espriler bizleri kırıp geçiriyor. Ocak ayında kahkaha dolu bir gece geçirmek isterseniz biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 24 Ocak 2023

Saat: 20.30 

Yer: MEB Şura Salonu

  • Doğu Demirkol

Doğu Demirkol, sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Stand up gösterisini kapalı gişe oynayan “Ahlat Ağacı”, “Ölümlü Dünya”, “Bayi Toplantısı” filmlerindeki başarılı performansı ile göz dolduran Doğu Demirkol, hayranlarını şimdi de kahkahaya boğmaya geliyor. Ayrıca “Doğu” dizisinin ilk sezonunun çekimlerini tamamlayan komedyen başarılı bir yolda ilerlemeye devam ediyor. Türkiye, Avrupa ve Amerika’da ve dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği tek kişilik gösterisinde kendi yaşamından olayları bambaşka bir üslupla yorumlayarak aktaran Doğu Demirkol, Ankara etkinlikleri listemizde yerini alıyor. 

Tarih: 30 Ocak 2023

Saat: 20.30

Yer: Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi- Genco Erkal Salonu

  • Meksika Açmazı

Türkiye’nin açık ara en çok dinlenen mizah programı Meksika Açmazı, Ankara etkinlikleri kapsamında sahneye çıkıyor. Mesut Süre, Anlatanadam ve Fazlı Polat’ın benzersiz sahne performanslarıyla Meksika Açmazı, artık sadece podcast olarak değil canlı bir gösteri olarak da eğlendirmeye devam ediyor. Merakla beklenen bu programı kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 31 Ocak 2023

Saat: 20.30

Yer: Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi- Genco Erkal Salonu

Ankara Ocak Ayı Konserleri

ankara-etkinlik-takvimi-ocak

Ankara konser konusunda her ay müzik severlere çeşitli imkanlar sunuyor. Farklı mekan ve sahneleri ile her bölgede sanatı seyirciler ile buluşturan Ankara, konserler ile şehri daima canlı tutuyor. İşte Ocak ayında yapılacak olan konserler.

  • Melek Mosso

“Vursalar Ölemem”, “Sabahçı Kahvesi” ve “Hayatım Kaymış” şarkıları başta olmak üzere müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren Melek Mosso, Ankara konserleri Ocak ayı kapsamında sahne alıyor. Melek Mosso’yu dinlediğimiz an içimizi huzurla kaplayan o büyüleyici sesi, bizleri bambaşka diyarlara götürüyor. Konser biletlerinin de hızla tükendiğini söylemeden geçmeyelim. Ocak ayına keyifli bir başlangıç için Melek Mosso konserini kaçırmayın.

Tarih: 5 Ocak 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Ankara

  • Köfn

“Her anın aklımda her kıvrımın.” diyerek bizleri etkilemeyi başaran Köfn grubu, Ocak ayı kapsamında Ankaralı sevenleri ile buluşuyor.

Tarih: 12 Ocak 2023

Saat: 22.15

Yer: Jolly Joker Ankara

  • Demet Akalın

Uzun yıllardan bu yana Türkçe Pop müzik denince akla gelen ilk isimlerden biri Demet Akalın’dır. Kendisi adeta müzik dünyasına yön veren, klipleriyle gündemden düşmeyen sanatçılardan biridir. Konserlerinin nabzı hep yüksek olan Demet Akalın, Ocak ayı kapsamında Ankara’da sahneye çıkıyor.

Tarih: 13 Ocak 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Ankara

  • DJ Ali Taş İle 90’lar Pop Gecesi

90’lar Türkçe Pop müziği aramızda sevmeyen var mı? Elbette yoktur diye düşünüyoruz. Sıradışı kıyafetlerin, eğlenceli şarkıların hayatımıza renk kattığı o günlere içimizde hep bir özlem var. İşte eskiye duyduğunuz özlemi biraz olsun gidermek için alternatifimiz var. Türkiye’nin pek çok yerinde düzenlediği 90’lar Türkçe Pop gecelerinde kendine özgü sahne şovuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Tarih: 13 Ocak 2023

Saat: 22.00

Yer: Milyon Performance Hall Ankara

  • Bulutsuzluk Özlemi

Bulutsuzluk Özlemi, 1984’te kurulmuş Türk rock grubu. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock yapan grubu. Müziklerine Batı kaynaklı rock melodi ve ritmlerine Anadolu’nun yüzlerce yıllık birikimini ekleyerek yıllar boyu dinlenmeyi başaran Bulutsuzluk Özlemi, Ankara’ya geliyor. Özlemi, şarkı sözlerinde en derinden işleyen bu özel grup için şimdiden biletlerinizi almakta fayda var. 

Tarih: 17 Ocak 2023

Saat: 22.00

Yer: 6:45 KK Ankara

  • Cem Adrian

Müzikte sıradışı bir tarzı benimseyen Cem Adrian, yüreklere dokunan şarkıları ile geliyor. Tüm kuralları dışlayan, özgün bir müzisyen olarak kariyerine devam eden ünlü sanatçı, buğulu ses tonu ile Ankara konserleri Ocak ayında sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşatacak. 

Tarih: 19 Ocak 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Ankara

  • Seksendört

Pek çoğumuzun gençlik döneminde tanıştığı meşhur Seksendört grubu Ankara’ya geliyor. 1999 yılında müzik hayatına giriş yapan Seksendört kısa zamanda müzik dünyasında adından söz ettirmeyi başarıyor. Nitekim “Ölürüm Hasretinle” şarkısını hala büyük bir keyifle dinlediğimizi söylemeden geçmeyelim.

Tarih: 20 Ocak 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Ankara

  • Manuş Baba

Ahmed Arif’in benzersiz şiirini ezgileştiren isim Manuş Baba, Ankaralı hayranları ile buluşuyor. “Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.” diyerek içimizi umutla dolduran Manuş Baba, bizleri sesiyle büyülemeye geliyor. Bu konsere tüm duygulu kalpler davetlidir. 

Tarih: 20 Ocak 2023

Saat: 20.30

Yer: MEB Şura Salonu

  • İkilem

“Kaybolurum Gülüşünle”, “Bir Sebebi Var”, “Bu Saatten Sonra” gibi dillere pelesenk olan şarkıları ile İkilem grubu İstanbullu sevenleri ile buluşuyor. Ünlü grup sizlere unutulmaz bir gece yaşatmak için sabırsızlanıyorlar. 

Tarih: 24 Ocak 2023

Saat: 21.00

Yer: IF Performance Hall

Ankara Ocak Ayı Tiyatroları

ankara-etkinlik-takvimi-ocak-

Ankara başkent olmasının avantajı ile birçok devlet tiyatrosuna ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak özel tiyatro salonları ile de popüler oyunları tiyatro seven kişiler ile buluşturuyor. Merkezi konumda bulunan tiyatro salonları hafta sonu veya hafta içi çeşitli oyunlar sergiliyor. Ocak ayında gerçekleşecek olan tiyatrolar ile sahnenizi ve oyununuzu seçebilirsiniz. 

  • Bir Delinin Hatıra Defteri

Yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan Bir Delinin Hatıra Defteri,  Erdal Beşikçioğlu’nun muhteşem performansıyla izleyici ile buluşuyor. Aslına bakarsanız bu hikaye bir delinin değil, adım adım deliliğe giden yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamın hatıra defteri. Ankara tiyatroları Ocak ayı kapsamında sahneye çıkıyor. 

Tarih: 5 Ocak 2023

Saat: 19.30

Yer: Ankara Yeni Sahne

  • Franz Kafka’dan Milena

Mesafelerin aşkta önemli olmadığını bizlere gösteren Franz Kafka’yı bizler, Milena’ya olan aşkıyla biliyoruz. İki kalbin birbirini sevmesi ile gözlerin görmediği aşkı tarif ediyor bizlere. Fiziki beraberlikten uzak, yalnızca mektuplarla yaşanmış ve dünya edebiyat tarihine damgasını vurmuş bir aşktan bahsediyoruz. Bize sorarsanız biletlerinizi bir an önce almalısınız. 

Tarih: 5 Ocak 2023

Saat: 20.30

Yer: Ankara Yeni Sahne

  • Bilinmeyen Bir Kadının Mektup

İsmi bilinmeyen bir kadının ölmeden önce ömrü boyunca âşık olduğu adama yazdığı mektubu konu alıyor. Nitekim mektubun göndereni belli değil. Bilinmeyen bir kadının elinden yazılıp,  çocuğunun ölümü ile başlayıp kendi ölümü ile sonlanan bir kesit arasına sığdırılmış bir kadının hayatını anlatan bu ölümsüz eser şimdi perdeye taşınıyor. Bursa tiyatroları kapsamında sanat severler ile buluşuyor. 

Tarih: 9 Ocak 2023

Saat: 20.00

Yer: Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Merkezi

  • Ölün Bizi Ayırana Dek

Hakan Yılmaz’ın yönettiği Ölün Bizi Ayırana Dek, tiyatro severlerle buluşuyor. Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu, PUCCA’nın konsepti ile sahneye aktarılıyor. Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan ve Ebru Cündübeyoğlu’nun yazdığı tiyatro oyunuyla 4 yıldır kapalı gişe oynayan Ölün Bizi Ayırana Dek yeniden sahnelere dönüyor. Boşanmak üzere olan bir çiftin evde bir ceset bulmasıyla gelişen olayların anlatıldığı oyun, Türkiye turnesiyle sahnelerde sizleri bekliyor. Ankara etkinlik takvimi Ocak ayında sahneye çıkıyor.. Bu heyecan verici oyunu kaçırmanızı istemeyiz.

Tarih: 29 Ocak 2023

Saat: 20.00

Ocak Ayında Ankara’da Yapılacaklar

Ankara, soğuk kış günlerinde yaza göre çok daha güzeldir. Çünkü kentin en önemli özelliği, kış mevsimini en güzel haliyle yaşatmasıdır. Beyaz karlar altındaki Ankara’da kış boyunca yapılabilecek çok sayıda aktivite var. Bu aktivitelere Ankara Ocak etkinlik listesi ile ulaşabilirsiniz. Ankara kütüphaneleri de kış boyunca okumayı sevenlerin tercihi oluyor. Ayrıca hafta sonlarını Ankara’nın oldukça büyük olan alışveriş merkezlerinde geçirmek de keyiflidir. Ama sergi salonları, konserler, tiyatro gösterileri, festivaller, müzeler de başkentteki ziyaretçilere ve yerli halka zengin bir kültürel aktivite seçeneği sunar. 

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 180 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle