Yolcu360 Blog
ankara-etkinlik-takvimi-nisan-.jpeg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Ankara Etkinlik Takvimi Nisan 2024

Ankara Etkinlik Takvimi Nisan 2024

Ankara etkinlik takvimi Nisan 2024 listesi belli oldu! Tarihi, kültürel ve sosyal açıdan zengin bir mirasa sahip olan Ankara, Türkiye’nin kültürel ve sosyal yaşantısının merkezinde. Antik çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, tarihi açıdan zengin bir mirasın izlerini taşıyor. Yılın her döneminde çok çeşitli sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapan Ankara, kültürel ve sosyal açıdan oldukça canlıdır. 

Sergiler, konserler, tiyatrolar, festivaller gibi birçok etkinlik, şehrin dinamik ve renkli kültürel yapısını yansıtan unsurlardan sadece birkaçıdır. Kentin bu özellikleri, yerli ve yabancı birçok sanatçının performanslarını sergilemek için cazibe merkezi haline getiriyor. 

Ankara etkinlik takvimi, birçok kültür ve sanat faaliyetini sanatseverlere duyurması açısından büyük önem taşıyor. Bu rehber eşliğinde sevdiğiniz sanatçıların konserlerini canlı dinleyebilir ya da dünyaca ünlü tiyatro oyunlarını izleyebilirsiniz. Ankara etkinlik takvimi nisan ayında da sanatseverlere kültürel açıdan zengin deneyim sunuyor.  Baharın gelişiyle canlanan Ankara sahnelerinin etkinliklerini yazımızda bulabilirsiniz. 

Ankara Konserleri Nisan 2024

ankara-etkinlik-takvimi-nisan-.jpeg

Ankara nisan ayında her tarzdan müzik severe hitap eden geniş bir müzik yelpazesi sunuyor. Dünya çapında ünlü yerli ve yabancı birçok sanatçı, canlı performanslarını sergilemek için Ankara’da sahne almaya hazırlanıyor. Baharla birlikte şehre tazelik ve coşku getiren konserler, şehrin müzikseverlerine sevdikleri tarzda ve sevdikleri sanatçıların sahne şovlarını ve hit şarkılarını dinleme fırsatı veriyor. 

Bu etkinlikler arasında yer alan 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, şehre müzikal bir şölen getiriyor. 4 ve 30 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale, 11 ülkeden 300’ü aşkın sanatçı ve topluluk katılacak. Ankara’nın müzikle coşacağı bu günlerde klasik müzik, caz, dünya müziği, folk, pop ve daha pek çok türden eseri dinleyebilirsiniz. Ankara konser takvimi, hem festival kapsamında hem de bireysel etkinlik olarak dolu dolu bir aya hazırlanıyor. 

  • Nigel Kennedy – Heart and Soul

Dünya çapında tanınan İngiliz virtüözü Nigel Kennedy, eşsiz yeteneği ve farklı tarzlardaki muhteşem yorumuyla müzik dünyasında dikkat çekiyor. Sanatçı, “Heart and Soul” konseri ile Ankara müzikseverleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Başta Bach’ın eserleri olmak üzere geniş bir repertuvarla şehirde olacak olan sanatçı, canlı performansında kendi parçalarını da seslendirecek. Ayrıca, besteci Krzysztof Komeda ve yakın zamanda kaybettiğimiz Ryiuchi Sakamoto’nun eserlerini de bu etkinlikte dinleme fırsatı bulacaksınız. 

Ankara’nın müzikseverleri için kaçırılmayacak bir fırsat olan “Heart and Soul” konseri, farklı tarzları bir araya getiren muhteşem bir müzikal deneyim olacaktır. Sanatçının kusursuz performansı için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

04 Nisan 2024, 21:00

CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon

480 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Dark Tranquility Konseri

İsveçli bir melodic death metal grubu Dark Tranquility, Ankara’nın müzikseverleri için unutulmaz bir konser vermeye geliyor. Agresif melodileri ve benzersiz tarzlarıyla tanınan grup, 1989 yılında Göteborg’ta kurulmuş. Ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Dark Tranquility, death metalin yanı sıra black metal, thrash metal gibi metal müzik türlerinin ögelerini birleştirerek oluşturduğu özgün tarzla biliniyor. Melodik death metalin öncülerinden biri olarak kabul edilen grup, bu konserinde 34 yıllık kariyerleri boyunca hit olan parçalarını seslendirecekler. Bu yüksek enerji dolu konser için şimdiden biletlerinizi almanızı öneriyoruz. 

4 Nisan 2024, 21:00 – 23:00

Jolly Joker

900 TL

  • Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, büyük usta ve şef, Rengim Gökmen yönetiminde, zengin bir repertuvarla klasik müzik severlerin karşısına çıkıyor. Program Alman besteci Felix Mendelssohn Bartholdy’nin Mi minör tonundaki Keman Konçertosu ile başlayacak. Bu etkileyici konçertoyu, dünya çapında tanınan kemancı Arabella Steinbacher yorumlayacak. 

Konserin ikinci bölümünde ise evrensel müzik tarihimizin temellerini atan Ahmet Adnan Saygun’un 3 numaralı senfonisi müzikseverlere sunulacak. Ahmet Adnan Saygun’un unutulmaz eserleri arasında yer alan bu senfoni, Rengim Gökmen’in önderliğinde orkestra tarafından muhteşem bir şekilde seslendirilecek.

05 Nisan 2024, 20:00

CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon

70 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Cem Adrian Konseri

Cem Adrian, bayram özel konseri ile Ankara’nın müzikseverleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Kendine özgü tarzı, farklı ses rengi ile tanınan sanatçı, bu konserde en sevilen şarkılarını seslendirecek. “Ben Seni Çok Sevdim”. “Derinlerde”, “Sen Benim Şarkılarımsın” gibi hit şarkılarını ve daha fazlası için sanatçının canlı performansını kaçırmamanızı öneriyoruz. 

11 Nisan 2024, 21:00 – 23:30

Jolly Joker

1.140 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Flört Konseri

Tarihsel açıdan “Bekarlar” ve “Kim Bunlar” gruplarının devamı olan Flört, dikkat çeken Türk rock grupları arasında yer alıyor. “Anadolu Beat” albümü ile geniş hayran kitlesi edinen grup, Ankara’da hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Unutulmaz bir rock’n roll deneyimi için Flört konserini kaçırmamanızı öneriyoruz. 

18 Nisan 2024, 22:00 

Konum: 6:45 Kaybedenler Kulübü Ankara

250 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Kamufle Konseri

Türkçe Hip-Hop sahnesinin önde gelen isimlerinden biri olan Kamufle, “Tüm Suç Ritimlerin” isimli yeni albümünün lansmanı için Ankara’ya geliyor. Bu konserde Kamufle’nin dinamik ve etkileyici performansına tanık olabilir, Türkçe Hip-Hop’un güçlü ritimleriyle coşabilirsiniz. 

19 Nisan 2024, 21:30

Kulüp Müjgan Ankara

250 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Bulutsuzluk Özlemi

Türkiye’nin efsanevi alternatif rock grubu Bulutsuzluk Özlemi, Ankara’nın müzik severleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Batı rock müziğinin enerjisini, Anadolu’nun ezgileriyle harmanlayan 

Türkçe sözlü rock müziğinin öncülerinden olan grup, şarkılarında derin ve güçlü mesajlar vermesiyle tanınıyor. “Sözlerimi geri alamam”, “Yaşamaya Mecbursun” gibi artık kültleşen bir repertuvara sahip grup, şarkılarında sosyolojik, psikolojik ve politik temalar işliyor.

Bulutsuzluk Özlemi, güçlü melodileri ve etkileyici performanslarıyla Ankara’yı müziğin büyülü dünyasına davet ediyor. Bu efsanevi grupla dolu dolu bir gece geçirmek için şimdiden biletlerinizi ayırmanızı öneriyoruz.

24 Nisan 2024, 22:00

6:45 Kaybedenler Kulübü Ankara

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Ayna Konseri

Türk rock müziğinin önde gelen gruplarından Ayna, duygusal derinliği olan şarkılarıyla dikkat çekiyor. “Asmalı Mescit”, “Denizden Geliyoruz”, “20.1”, “Nefes” gibi birçok albüme imza atan grubun geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. “Bekleyin sizin oraya da konsere geleceğiz” misyonunu benimseyen grup, şarkılarını sevenleriyle birlikte söylemek için Ankara’ya geliyor. 

26 Nisan 2024, 21:00

IF Ankara Performance Hall

250 TL’den başlayan fiyatlarla

Ankara Tiyatro Oyunları Takvimi Nisan 2024

ankara-etkinlik-takvimi-nisan-.jpeg

Tiyatro tutkunları için bir cennet olan Ankara, sahne sanatlarının icrası için birçok mekana ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı birçok tiyatro grubunun rotasında olan kent, dramdan komediye, müzikalden absürde kadar pek çok oyuna ev sahipliği yapıyor. Ankara tiyatro oyunları arasında yerli ve yabancı klasikler, çağdaş eserler, yerel hikayeler ve dünya prömiyerleri gibi birçok oyunu bir arada bulabilirsiniz. Ankara tiyatro takvimi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Böylece farklı dünyalara ve yaşamlara yolculuk etmek için dilediğiniz oyuna bilet alabilirsiniz.  

  • Otelde Tiyatro Oyunu

“Otelde”, seyirciyi gerçeklikle kurgu arasında yolculuğa çıkaran bir hikayeyle izleyenlerinin karşısına çıkıyor. Birbirinden farklı dünyalardan gelen yazar ve genç kadının sırlarla dolu dünyasını çözmek istiyorsanız bu oyunu kaçırmamalısınız. Bu oyunda zihin açıcı, dikkat çekici, kafa karıştırıcı tüm lezzetleri bir arada bulabilirsiniz. Ebru Unurtan, Okan Bayülgen ve Yıldırım Fikret Urağ’ın unutulmaz performanslarını izleyeceğiniz oyunun tadını unutamayacaksınız. 

18 Nisan ve 19 Nisan 2024, 20:00

Çankaya Sahne

22 Nisan 2024, 20:00

MEB Şura Salonu

500 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Cimri Tiyatro Oyunu

Moliere’in klasik eseri “Cimri”, Tansu Biçer’in yorumu ve Serkan Keskin’in “Harpagon” performansıyla 7 sezondur kapalı gişe sahneliyor. Bu oyun, zenginlikle yaşayan, ancak cimriliği ve bencilliği ile ünlü olan Harpagon’un hikayesini anlatıyor. Servetini korumak ve artırmak için her şeyi yapan kahramanımız için para oğlundan ve kızından önce geliyor. Oyun, Harpagon’un çevresindeki insanlara verdiği zararı, cimriliğinin ve bencilliğinin getirdiği yalnızlığı anlatıyor. Bir dizi ironik ve komik olayla dolu olan oyun, insanın ruhsal zenginliği ve mutluluğu üzerindeki etkilerini sorguluyor. 

20- 21 Nisan 2024, 20:00

Meb Şura Salonu

450 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Zengin Mutfağı Tiyatro Oyunu

Eğlenceli, düşündürücü ve komedi izlemek istiyorsanız, “Zengin Mutfağı” mükemmel bir tercih olabilir. Farklı sosyal sınıftan gelen karakterlerinin bir araya geldiği bu oyun, karmaşık ve komik olayları konu alırken toplumsal olaylara da değiniyor. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları’nda bu oyun perdeleri açtığında aşçı Lütfü Usta’yı Şener Şen canlandırmıştı. Aradan 40 yıl geçti ve büyük üstat genç ekiple yine sahnelerde. Bu oyun Ankara’ya gelmişken kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

24 ve 25 Nisan 2024, 20:30

ATO – Congresium Kongre ve Sergi Merkezi

450 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Çıkın Evimden Tiyatro Oyunu

Aziz Nesin’in “Toros Canavarı” eserinden esinlenerek sahnelenen oyun, gündemde olan kiracı- ev sahibi arasındaki çelişkilerin ve anlaşmazlıkların çarpıcı şekilde ortaya koyuyor. Aziz Nesin’in karakteristik mizah anlayışını ve toplumsal eleştirilerini başarıyla sahneye yansıtan oyun, izleyenlerine eğlenceli ve düşündürücü bir deneyim sunuyor. Komedi türündeki bu oyunu izleyenlerinin hem düşünmelerine hem de gülmelerine neden oluyor. Aziz Nesin’in eserlerinin zamanının ötesindeki gücünü hissedebileceğiniz oyunu izlemenizi tavsiye ediyoruz.

04 Nisan – 18 Nisan – 25 Nisan 2024, 20:30

Arcadium AVM – Actor Studio Sahnesi

06 Nisan – 20 Nisan – 27 Nisan 2024, 20:30

Panora Actor Studio

200 TL’den başlayan fiyatlarla

  • İzafiyet Tiyatro Oyunu – Ankara DT

Genç gazeteci Margaret Harding, ünlü fizikçi Albert Einstein’la derinlemesine söyleşi yapmak istiyor. Ancak gazeteci bu söyleşide Einstein’ın hayatında bilinmeyen yönleri ve derin düşüncelerini keşfetmeye odaklanıyor. Bu oyun, Einstein’ın zihnindeki karmaşayı, yaşamın zorluklarını ele alma şeklini izleyicilere etkili şekilde aktarıyor. 

02, 03, 04, 05 Nisan 2024, 20:30

06 Nisan 2024, 15:00

Küçük Tiyatro

  • Bir Garip Orhan Veli Müzikali

Reha Özcan’ın yönetmenliğinde sahnelenen “Bir Garip Orhan Veli Müzikali”, ünlü şairin kaleminden İstanbul’u, aşkı ve insan hallerini notalarla anlatıyor. Bu muhteşem müzikal, Orhan Veli’nin eserlerinden ilham alarak onun yaşamını ve yaşadığı dönemi sahneye taşıyor. Ünlü şairin duygularını, aşklarını, hayata bakış açısını hissedebileceğiniz bu eser, dans, müzik ve diyaloglardan oluşuyor. Her yaştan seyircinin kendisine ait bir şeyler bulacağı bu gösteriyi kaçırmamanızı öneriyoruz. 

20 Nisan 2024, 15:00

CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon

250 TL’den başlayan fiyatlarla

Birbirinden Keyifli Ankara Etkinlikleri İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Ankara, Nisan ayı etkinlikleri ile adeta yeniden canlanıyor. Kentin dört bir yanında düzenlenen kültürel etkinlikler, konserler, sergiler ve tiyatro gösterileri, Ankara’nın dinamik atmosferini daha bir zenginleştiriyor. Ramazan Bayramı’nın da bu aya gelmesi, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali,  şehrin her noktasında bir etkinliğe işaret ediyor. Her konuda onlarca aktiviteye ev sahipliği yapan kent, bu ay sanatseverler, müzik tutkunları ve kültür meraklıları için dolu dolu bir program sunuyor. Şehrin enerjisine enerji katan bu etkinlikleri takip ederek, unutulmaz performanslara tanık olabilirsiniz.

Ankara araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 180 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle