Yolcu360 Blog
Ankara Demetevler

Ankara Demetevler Gezi Rehberi

Demetevler gezi rehberi ile bölgeyi keşfedelim! Demetevler’de gezilecek yerler nereleri? Demetevler’de ne yenir? Ankara Demetevler’de yapılacak neler var? Demetevler’de araç kiralama fiyatları nasıl? Esenboğa’dan Demetevler’e nasıl gidilir?

Demetevler Gezi Rehberi

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Demetevler’e nasıl gidilir, Demetevler hakkında bilgi ve Demetevler’de gezilecek yerler…

Başkent Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin sınırları dahilinde bir semt olan Demetevler, Çamlıca Demetlale, Macun, Mehmet Akif Ersoy, Demetgül, Serhat Mahalleleri ve bunların yanı sıra kendisiyle aynı ismi paylaşan Demetevler mahallesine ev sahipliği yapmaktadır. Çevre halkı tarafından “ Demet “ olarak adlandırılan bu yer, semt sakinlerinin çeşitli etnik ve sosyo – kültürel yapısı nedeniyle bir Türkiye mozaiği sunmaktadır.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Demetevler’e Nasıl Gidilir?

Özel araç ile yaklaşık 33 dakika süren Esenboğa Havalimanı Demetevler yolu çeşitli toplu taşıma araçlarıyla da gidilebilir. Fakat süre uzar ve bu yolculuk biraz zahmetli olabilir. Ankara Havalimanı Demetevler arası için araç kiralama da yapabilirsiniz. Ankara rent a car için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle yarım saatte Demetevler’e ulaşabilirsiniz. 

Demetevler Tarihçesi

İsmini ilk kooperatiflerden olan SSK bloklarının demet halinde yapılmasından almış olan Demetevler, 1949’lu yıllarda artan konut sıkıntısı yüzünden kurulmuş. Daha sonrasında giderek büyüyerek günümüze değin gelmiş.

Araç kiralama Ankara için Ankara Kavaklıdere araç kiralama fırsatlarından faydalanarak, Ankara turu için gezinize başlayabilirsiniz.

Demetevler Hakkında Bilgiler

Bölgedeki genç nüfüs sebebiyle sokakları halk tarafından “cıvıl cıvıl” olarak ifade edilen Demetevler’de çeşitli kafeler bulunuyor. Bunun yanında Ankara Merkezi’ne oldukça yakın.

Semt, Demetevler ve Hastane ismi verilen iki metro durağına ev sahipliği yapıyor.

Demetevler semti birçok devlet kuruluşunun yanı sıra çeşitli firmaları da bünyesinde barındırıyor. Demetevler’de bulunan bazı önemli yerler ise Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ASELSAN, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Polis Koleji, Polis Lojmanları’dır.

Semtin içinde yer alan Macun Mahallesi etrafında çeşitli işyerleri bulunmasına rağmen günümüzde hala köy görünümünü ve yaşantısını muhafaza ediyor. Hatta öyle ki 2000’li yıllara kadar bölgede tarım ve hayvancılık faaliyetleri de sürdürülmekteydi.

Semtin, semt dışından gelenler için pek güvenli olmadığını hatta şehrin diğer kesimlerince “varoş” olarak anıldığını ve Ankara’nın diğer yerlerine kıyasla çarpık bir kentleşmeye sahip olduğu uyarısını da yapalım. Çukur bir yerde yer almasından dolayı meşhur Ankara soğuğunun en az hissedildiği yerlerden biri olan semt, yazın da bir hayli sıcak hava koşullarına sahip.

Ankara gezi rehberi için tıklayınız.

Demetevler’de Gezilecek Yerler Nereler?

Birçok kafenin haricinde semt, çok yakın olan Kızılay Meydanı ve AnkaMall’a ancak bir metro uzaklığında olduğundan, gezilecek yerler Demetevler ile kısıtlı kalmayıp civara da taşabilir.

Semt sınırları içerisinde ise A City AVM, Podium AVM ve Gimart Outlet AVM gibi boş vaktinizi ve ihtiyaçlarınızı değerlendirebileceğiniz pek çok alışveriş merkezi bulunuyor.

Ankara oto kiralama için Ankara araç kiralama olanaklarına bakılarak, Ankara’yı baştan sona gezebilirsiniz.

Demetevler, şehrin koşuşturmasından yorulanlar için kaçılacak bir yer olan Atatürk Orman Çiftliği’ne de oldukça yakın. Atatürk Orman Çiftliği’nin içinde yer alan hayvanat bahçesi de gezilip görülebilecek yerler arasında.

Semt sınırları içerisinde yer alan Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Yenimahalle Gençlik Merkezi, Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi ve Leyla Gencer Sahnesi’nde çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerine katılabilirsiniz.

Eski Tunç Çağı döneminden kalma Friglere ait olduğu düşünülen Yumurtatepe Tümülüsü tarih severler için gezilip görülebilecek yerlerin başında gelmekte. Buradan çıkarılan eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergileniyor..

Ankara otelleri

Ankara gezilecek yerler için Ankara’ya geldiyseniz, konaklama konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Ankara’da her bütçeye uygun kalacak yer bulabilirsiniz. Biz de Ankara konaklama ve Ankara hostel için en iyi yerleri sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Sheraton Ankara
  • Wyndham Ankara
  • Point hotel Ankara
  • The Ankara hotel
  • Hilton Ankara
  • Ankara kızılay otel
  • Radisson blu Ankara
  • Holiday inn Ankara
  • Bera otel Ankara
  • Divan Ankara

Ankara’ya nasıl gidilir?

İstanbul Ankara kaç km? İstanbul Ankara arası O-4 üzerinden 449,8 kilometre. Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 49 dakika içerisinde Ankara için gezinize başlayabilirsiniz.

Bursa Ankara arası kaç km? Bursa’dan Ankara’ya gidecek olanlar, Günlük araç kiralama için Bursa araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D200/E90 üzerinden 4 saat 46 dakika içerisinde 388,1 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Konya Ankara arası kaç km? Konya üzerinden Ankara için yola çıkanlar, Kiralık araba için Konya araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D715 ve D750/E90 üzerinden 262,9 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 3 dakika içerisinde gidebilirler.

Yorum ekle