Yolcu360 Blog
Ankara Çukurambar
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara Çukurambar Gezi Rehberi | Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Çukurambar Gezi Rehberi | Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Çukurambar gezi rehberi ile semtin keyfini çıkarabilirsiniz. Çukurambar’da ne yenir, Çukurambar’da gezilip görülecek yerler nereleri, Çukurambar Esenboğa Havalimanı arası kaç km? Çukurambar’dan araç kiralama seçenekleri neler? Çukurambar araç kiralama seçenekleri nasıl? Eğer aracınızı kiraladıysanız hadi şehri keşfetmeye… 🙂 Ankara gezilecek yerler için gezi yazısını Yolcu360 ekibi hazırladı.

Çukurambar Gezi Rehberi

Türkiye’nin başkenti olan Ankara’nın bir semtidir. Çukurambar, kentsel dönüşüm sayesinde şimdiki önemini kazanmıştır. Kentsel dönüşüm öncesinde gecekondu mahallesi olan bu yer, sonrasında şehrin en lüks noktalarından biri olmasının yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Arınç gibi Türkiye siyasetinin oldukça popüler isimlerine de ev sahipliği yapıyor.

Ankara gezi rehberi için tıklayınız.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Çukurambara Nasıl Gidilir?

Ankara Esenboğa Havalimanı ile arasında yaklaşık 33 kilometre bulunan Çukurambar’a, havalimanından ulaşım yaklaşık 35 dakika sürüyor. Farklı otobüs ve metro imkanlarının bulunduğu güzergahta, en kısası 27 en uzunu ise yaklaşık bir saat süren toplu taşıma kombinasyonları kullanabilmeniz mümkün. Dilerseniz Ankara rent a car için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle yarım saat gibi bir sürede Çukurambar’a ulaşabilirsiniz. 

Çukurambar’ın Nesi Meşhur?

Son zamanların en hızlı kalkınan semti olarak Çukurambar, hızlı gelişim oranı ile Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Bu elbette Çukurambar’a artan bir nüfus, bu artan nüfusu karşılayacak modern mimar ürünü yapılar, artan inşaat faaliyetleri ve semtin sakinlerinin boş vakitlerini değerlendirebileceği, sosyalleşebileceği ortamlar getiriyor. Bu yüzden, sürekli gelişen Çukurambar, sosyal faaliyetleri ile, kafeleri, restoranları ve barları ile meşhur denebilir.

Araç kiralama Ankara için Ankara Kavaklıdere araç kiralama fırsatlarından faydalanarak, Ankara turu için gezinize başlayabilirsiniz.

Çukurambar’da Alışveriş Merkezi Var Mı?

Daha önce de vurguladığımız gibi gelişkinliği ve sosyal faaliyet alanları ile ünlü olan Ankara Çukurambar’da pek çok alışveriş merkezi bulunmakta. Bu alışveriş merkezlerinin önde gelenlerini sayacak olursak; Gordion, CEPA, Kentpark, Armada, Panora, Taurus.

Ankara oto kiralama için Ankara araç kiralama olanaklarına bakılarak, Ankara’yı baştan sona gezebilirsiniz.

Ankara Çukurambarlı Ünlüler Kimler?

Çukurambar, Türkiye siyasetinin oldukça popüler isimlerine ev sahipliği yapan bir yerleşim yeri. Bu isimlerin başında ise Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu ve Abdüllatif Şener sayılabilir.

Çukurambar’da Gezilecek Yerler Nereleri?

Ankara’nın merkezindeki Çankaya ilçesinin bir semti olan Çukurambar’a gidildiğinde, şehrin en önemli figürü olup Çukurambar’a da yaklaşık 4.5 kilometre uzaklıktaki Anıtkabir ziyaret edilebilir. Sonrasında, şehrin en ünlü müzelerinden biri olan Tabiat Tarihi Müzesi bizce gezilmesi kesinlikle gereken noktalardan biri. Öte yandan, şehrin her yerinden görülebilen, Çukurambar’a 2.5 kilometre uzaklıktaki Ankara Kalesi, Çukurambar seyahati sırasında dikkate alınabilecek noktalardan biri. Son olarak semt,  Armada, CEPa, Taurus gibi pek çok alışveriş merkezi, pek çok restaurant, café ve bar ile alternatif tecrübeler sunuyor.

Çukurambar Hakkında Bilgiler

Ankara’nın en mühim ilçelerinden olup Türkiye’nin de en kalabalık ilçesi olan Çankaya’ya bağlı Çukurambar Mahallesi’nin nüfusu yaklaşık onüç bin. Gelişimini özellikle 2000’li yıllar sonrasındaki kentsel dönüşüm projelerine borçlu olan semtte Çankaya Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi bulunduğu gibi, ODTÜ, Bilkent, TOBB ETÜ gibi Türkiye’nin en ünlü üniversiteleri de semte oldukça yakın. Ankara’nın göz bebeği Kızılay’a 3.5 kilometre uzaklıkta olan semt, Söğütözü metro istasyonuna da oldukça yakın bir mesafede bulunmakta. Bu tarz kolay ulaşım imkanları ve kritik noktalara kısa mesafe özellikleri dolayısıyla da semt, pek çok kişinin tercih kaynağı olsa da, özellikle hızlı geliştiğinden dolayı hayat pahalılığı açısından da dikkate değer bir konumda olduğunu hatırlatalım.

Ankara otelleri

Ankara gezilecek yerler için Ankara’ya geldiyseniz, konaklama konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Ankara’da her bütçeye uygun kalacak yer bulabilirsiniz. Biz de Ankara konaklama ve Ankara hostel için en iyi yerleri sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Sheraton Ankara
  • Wyndham Ankara
  • Point hotel Ankara
  • The Ankara hotel
  • Hilton Ankara
  • Ankara kızılay otel
  • Radisson blu Ankara
  • Holiday inn Ankara
  • Bera otel Ankara
  • Divan Ankara

Ankara’ya nasıl gidilir?

İstanbul Ankara kaç km? İstanbul Ankara arası O-4 üzerinden 449,8 kilometre. Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 49 dakika içerisinde Ankara için gezinize başlayabilirsiniz.

Bursa Ankara arası kaç km? Bursa’dan Ankara’ya gidecek olanlar, Günlük araç kiralama için Bursa araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D200/E90 üzerinden 4 saat 46 dakika içerisinde 388,1 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Konya Ankara arası kaç km? Konya üzerinden Ankara için yola çıkanlar, Kiralık araba için Konya araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D715 ve D750/E90 üzerinden 262,9 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 3 dakika içerisinde gidebilirler.

Yorum ekle