Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Avusor Yaylası ve Avusor Gölü: Zirvedeki güzellik

Avusor Yaylası ve Avusor Gölü: Zirvedeki güzellik

Karadeniz yaylalarındaki turumuzun bu seferki durağı Avusor Yaylası ve Avusor Gölü. Yazarımız Elif Omput yine sizler için doğanın içinden en güzel köşeleri keşfetti ve yazdı. İşte tüm güzelliğiyle Avusor Yaylası ve Avusor Gölü gezi rotası…

Doğa tutkunları ve yükseklerden vazgeçemeyenlerin yeni keşfi Avusor  yaylası. İsteğiniz zorlu olmayan bir doğa yürüyüşü ve heybetli dağların eteğinde bir tatil ise doğru notayı buldunuz diyebiliriz. Avusor yaylası, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir yaylasıdır. Yayla bir vadi içerisinde kurulmuştur. Gösterişli Kaçkar dağlarının devamı olan altıparmak dağlarının eteklerindedir.

Yaylada  hala hayvancılıkla uğraşılmaktadır. Yayla da konaklayabileceğiniz iki pansiyon bulunmaktadır. benim tavsiyem  ise eğer çadır kurmayacaksanız gitmeden önce bu pansiyonlarla iletişim kurmanız sizin faydanıza olur. Genel olarak yaylalar arasında trans geçit yapan dağcıların ortak buluşma dilenme noktasıdır.

Avusor’a nasıl gidilir?

Yayla beklide Türkiye de adı en çok tanınmış yayla olan Ayder yaylasının üst kısımlarında kalmaktadır. Ayder  yaylasına  11 km  mesafededir, yolun stabilize oluşundan dolayı yaylaya ulaşım yaklaşık Ayder yaylasından   1 saat sürmektedir. Trabzon  veya Rize  şehir merkezinden  uygun fiyata araç kiralayabilirsiniz. Trabzon Havalimanı araç kiralama ya da Rize araç kiralama seçeneklerini Yolcu360’tan değerlendirin ve Avusor  yaylasını gezi rehberinize hemen ekleyin.

Avusor’da ne yapılır?

Avusor yaylasına gidilirse kesinlikle yapılacak nedir diye içinizden geçirirseniz tabi ki Avusor Gölü’ne ortalama  1 saat  sürecek bir patika yürüyüş ile ziyaret  etmek derim. Bunu siz siz olun sakın yapmamazlık etmeyin biraz tepeden bakılınca bir kalp şekli oluşturan göle biraz cesursanız ve soğuktan çekinmezseniz  girebilirsiniz.

 

Göl yaylanın kuzeydoğusunda kalmaktadır. Yayladan birilerine sorarsanız size patikayı  tarif ederler. Şehre ve bölgeye yabancıysanız sakın  siste bu  yürüyüşü yapmayın geçen hafta ben siste kayboldum  tecrübe ile sabittir yani. Göle yürürken yanınıza su ve atıştırmalık bir şeyler alabilirsiniz kuru yemiş veya meyve olabilir.  Eğer birkaç saat kalacaksanız. Ufak bir kumanya da yapabilirsiniz. Doğada iken yaban  hayatin varlığını hatırlatmama gerek yok sanırım.

Mevsim ne olursa olsun burasının Karadeniz olduğunu unutmayın ve yüksekliğin 2400 metre olduğunu. Gezginkz der ki`; Doğa İle Kalın, Doğa Da Kalın.

 

1 yorum

  • Avusor gönlümü yoksa dobacelazena mı 1977 de orada yüzdüm yazın ama çok çok soğuk girmemle çıkmam bir oldu