Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Amerikan Araba Markaları – En İyi 8 Amerikan Araba Markası

Amerikan Araba Markaları – En İyi 8 Amerikan Araba Markası

Amerikan araba markaları neler? En çok bilinen Amerikan araçları hangileriAmerikan otomobil markaları listesi içerisinde neler var? İşte en popüler Amerikan arabaları listesi sizlerle… Amerika arabaları ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz otomotiv yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Amerikan Araba Markaları

  • Ford

Ford, Amerikan otomobil üreticileri listesinin başında yer alıyor. Hatta Ford tarihteki en iyi Amerikan otomobil markası olarak kabul ediliyormuş. Otomobil üreticisinin hikayesi ise Henry Ford’un seri üretim otomobillere öncülük ettiği 1903 yılına kadar uzanıyor.

Kaynak: https://www.ford.com/

Ford’un otomotiv sektöründeki yeri oldukça sağlam diyebiliriz. Mustang, F150 ve Explorer gibi modelleriyle ABD’deki en büyük otomobil üreticisi desek abartmış sayılmayız.

2021 Ford Bronco İncelemesi için tıklayınız.

  • Tesla

Çok kısa bir süre içerisinde kendisini Amerikan otomotiv sahnesinin ön saflarına taşımayı başarmış olan Tesla, dünyada da en popüler Amerikan otomobil markalarından biri. Tesla S ve Tesla X modelleri ise oldukça popüler.

Tesla Model S Performance Ludicrous 2020 Özellikleri için tıklayınız.

  • Jeep

2. Dünya Savaşı’nın küllerinden doğan Jeep, mükemmel bir Amerikan SUV markası olarak tanınıyor. Grand Cherokee ve Wrangler gibi modelleri ile tasarımları ve arazi yetenekleri ile büyük beğeni kazanıyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk modeli olan Willys MB ile Amerikan SUV pazarında lider olmuş. Bu liderliği günümüzde de koruyor.

2021 Jeep Grand Wagoneer Özellikleri için tıklayınız.

  • Chevrolet

Chevrolet Corvette ZR1 incelemesi

Chevrolet, 20. yüzyıldan beri Amerikan otomobil sahnesinin ön saflarında yer alıyor. Uygun fiyatlı araçlar satarak ünlenen marka, Camaro ve Corvette spor arabası ile ön plana çıkıyor.

  • Cadillac

Cadillac eskiden Amerikan otomotiv lüksünün altın standardı olarak biliniyormuş. İlerleyen yıllarda sıradanlaşan bir hale bürünmüş. Fakat CT6 gibi modelleri ile tekrardan sektörde ön plana çıkmayı başarmış.

  • GMC 

Kamyon ve ticari araç üretimi ile tanınan GMC, 1980 yılına kadar yolcu otobüsleri de üretmiş. General Motors’un sahibi olduğu şirket, günümüzde halen Amerika’daki en popüler kamyon markalarından biri.

  • Dodge

Dodge, 1914 yılında ilk otomobilini üretmeden önce 20. yüzyılın başında otomobil parçası tedarikçisi olarak yola çıkmış. Zamanla en ünlü Amerikan otomobil markalarından biri haline gelmiş.

Challenger ve Charger gibi modelleri ile şöhretine şöhret katan Dodge, SUV sahnesinde önemli bir oyuncu olarak yerini almış durumda.

  • RAM

ram

RAM, Dodge markası altında bir kamyon modeli olarak yolculuğuna başlıyor. Zaman ilerledikçe isim plakası o kadar popülerleşmiş ki RAM bir marka olarak yola devam etmeye karar vermiş. Markanın en popüler modeli ise RAM 1500.

Yorum ekle