Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Adatepe Köyü: Sonbaharda bir başka güzel / Çanakkale

Adatepe Köyü: Sonbaharda bir başka güzel / Çanakkale

Adatepe Köyü‘ne sizi daha önce başka bir gezi rehberimiz ile götürmüştük. Adatepe ‘yibir de sonbaharda görün istedik. Yazarımız Elif Omput, Çanakkale’nin bu şirin seyahat rotasını sizin için gezdi gördü ve yazdı…

Sevgili yerinde duramayan gezginler, seyahat delileri;  Adatepe Köyü’nün adını ilk 2 yıl önce Asos antik kentine yaptığım spontane bir gezim sırasında tanıştığım bir çiften duydum. Bana çağrışım yapması için işte şu dizi çekildi, bu film yapıldı dediler ama nafile. Nereden bilsinler ki benim televizyona olan mesafemi!

Adatepe Köyü : Kurtarılmış köy

Gel gelelim ben Adatepe Köyü’ne kurtarılmış köy diyorum. Çünkü gerçekten öyle bir yer. Sanat konuşuluyor, temiz hava, tarım, zeytin ağaçları, kara çamlar ve eşsiz bir körfez manzarası. Bu köyü birden fazla ziyaret ettim çok kalabalık zamanlarına da den geldim ıssız sakin anlarına da her hali ile çok güzel ve huzurluydu. Bakımlı taş ve ahşap evler taş döşenmiş sokaklar zeytin ve lavanta kokulu sokaklar işte bu tam olarak size mutluluk verecek gülümseyerek yanınızdan insanlar geçiyor.

Adatepe Köyü ‘ne nasıl gidilir?

Adatepe köyü Çanakkale Küçükkuyu ilçesine bağlı ana yoldan 3 kilometre kadar içeride kalıyor. Bu köyün en gözde noktası ise Zeus Altarı, tüm körfezi ayaklarınızın altına seriyor. Adatepe köyü kilit bir nokta da kalıyor. Her yerin ortasında gibi yani Çanakkale merkeze 110 kilometre, İstanbul’a 440 kilometre, Balıkesir’e 130 ve İzmir’e 230 kilometre mesafede bir köy.  Bence siz  Çanakkale Havalimanı araç kiralama fiyatlarına Yolcu360‘tan bir göz atın. Uygun fiyatta araç kiralayıp muazzam günbatımı seyretmek için yola çıkın unutmayın siz bunu hak ediyorsunuz.

Adatepe Köyü ‘nde nerede kalınır?

Konaklama için oteller ve pansiyonlar mevcut Adatepe Köy’ünde. Kamp için bir alan belirlenmemiş ama kamp deneyimi olanlar iyi bir nokta bulabilir.

Otlu dondurma’yı tatmadan gelmeyin

Köy meydanında çay bahçeleri mevcut burada pratik yiyecek bir şeylerde buluyorsunuz örneğin gözleme hem pratik hem doğurucu bir de lezzetli tabii. Bir de tatlı değil de hafif şeyler seviyorsanız benim gibi otlu dondurmanın tadına bakabilirsiniz.

Ne alabilirim diyorsanız çok güzel zeytinyağlı sabunları var hem kokuları çok güzel hem de oldukça sağlıklı. Benim hoşuma giden ayrıca zeytin çekirdeklerinden yapılma bileklikler. Bir sonraki seyahat rotasına kadar Gezginkz der ki; Doğa ile kalın, doğa da kalın

Yorum ekle