Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İzmir Kemeraltı’nda nerede yemek yenir?

İzmir Kemeraltı’nda nerede yemek yenir?

Kemeraltı İzmir’in en uğrak köşelerinden biri olarak ön plana çıkar. Pek çok şeyi bir arada bulabileceğiniz bu turistik noktada karnınız acıkırsa, uğramanız gereken lezzet rotasını sizler için Instagram’ın fenomen yemek avcısı Neyiyelimcom tada tada keşfetti…

Kemeraltı Çarşısı’nda nerede yemek yenir?

Bu çarşıya gelip kaybolmadan çıkabilmek marifet ister. Düğün, mevlüt, doğum günleri gibi kalabalık organizasyonlar için bir sürü dükkan barındırır içinde. Çerezciler, kahveciler derken gez gez bitmez. Çarşının tam içinde ailece kahvaltı yapabileceğiniz bir yer; Antalya Börekçisi, küçük bir işletme fakat belki de lezzetinin sırlarından biri de bu.

Çeşit çeşit taze taze birbirinden güzel bir sürü börek…börekler sipariş üzerine anlık yapılıyor. Camdan böreğin yapılışını izleyebilir, izledikçe daha çok acıkabilirsiniz. İster çay ister limonata ile birlikte böreğinizi yedikten sonra üzerine yiyebileceğiniz bir kaç çeşit tatlıda mevcut.

Birbirinden güzel camilerin olduğu o tarih kokan sokaklarda bir fincan kahve içmeden gitmek olmaz. Ne demiş Atalarımız…bir fincan kahvenin 40 yıl hatrı vardır. Kahvenin sevilen durağı olan Kızlarağası Hanı, İzmir’deki hanların en büyüğü ve en görkemlisidir. Anıtsal bir özelliğe sahip olduğu gibi, mimari özelliği bakımından tek örnek olması Osmanlı hanları arasında ona özgünlük kazandırmaktadır….buradan sevdiklerinize hediyelik eşyalar bakabilirsiniz.

Bu çarşıda gezerken acıkmamak imkansız. Efsane bir öğle yemeği yiyebileceğiniz işini hakkıyla ve aşkla yapan bir şefin dükkanından bahsetmek istiyoruz sizlere… Çarşı’ nın ortalarında bulunan Mirkelam Hanı’ nda ki “Bizim Mutfak Lokanta”.

Çeşit çeşit sıcak yemekleriyle gözünüzü de gönlünüzü de fethedeceği garantisini veriyoruz sizlere. Günlük olarak hazırlanan bu yemekler arasından seçim yapmakta bir hayli zorlanabilirsiniz ama hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız. Ama illa ki öneri istiyorum diyenlere 3 öneri, Bohça kebabı, kuzu gömleğinde ciğer sarması ve balık çorbası. Birde tam da mevsimi olan kabağın tatlısını yemeden kalkmayın bu masadan.

İzmir Saat Kulesi

Kemeraltı çarşısının çıkışında Saat kulesi ve deniz manzarası sizleri karşılıyor olacak. İzmirlilerin sabit buluşma yerlerinden biri olan saat kulesi, II. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yılı için 1901’de Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından Alman Konsolosluk binasını yapan mimara yaptırılan kule 25 metre boyunda olup, dairesel esas etrafında dört çeşmesi vardır ve kolonlar Kuzey Afrika temasını esinlendirir. Kulenin saati Alman İmparatoru II. Wilhelm’in (hükümdarlığı:1888-1918) hediyesidir. Kulenin en büyük özelliği yapım tarihinden bugüne kadar saatinin hiç durmamış olmasıdır. Burada bir anı fotoğrafı çektirdikten sonra Konak İskeleye gidip vapurla deniz keyfi yapabilir, martılara gevrek atabilirsiniz. Şimdiden bol keyif dolu zamanlar geçirmeniz dileği ile…

Yorum ekle