Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Tar Deresi ve Bulut Şelalesi: Karadeniz’in koynunda bir kayıp dünya

Tar Deresi ve Bulut Şelalesi: Karadeniz’in koynunda bir kayıp dünya

Tar Deresi ve Bulut Şelalesi yolu Karadeniz’den geçenlerin özellikle Sonbahar’da kesinlikle uğramaları gereken bir nokta. Karadeniz’in o yeşil cennetinin içinde adeta kayıp bir dünyanın kapılarını araladığınızı hissettiren bu bölge özellikle kampçıların çok hoşuna gidecek türden. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, yazarımız Elif Omput sizin için bu eşsiz güzelliği gitti gördü ve yazdı…

Merhaba tatlı su severler bugün tekrar rotamızı Karadeniz’e  çeviriyoruz. Serin sular sevenler buradadırlar umarım. Her güzelliğin ve keşfin bir bedeli olmalıdır elbet. Bu gün ise Hala Vadisi’nde bulunan Tar Deresi ve Bulut Şelalesi’ni anlatacağım. Aranızda Ayder Yaylası‘na gidenleriniz olmuştur hatta çok dikkatli bir yol izleyenseniz bahsedeceğim şelalenin tabelasını Ayder’e çıkarken yolun sol tarafın da görmüş olabilirsiniz.

Tar Deresi ve Bulut Şelalesi Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunmaktadır. Ulaşım için en mantıklı tercih, Yolcu360’tan Rize araç kiralama seçenekleri ile merkezden yola çıkmak. Ya da Trabzon Havalimanı Araç kiralama fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Karadeniz turu için tıklayınız.

Tar Deresi ve Bulut Şelalesi ‘ne nasıl gidilir?

Araç yolunu bıraktıktan sonra yürüyerek 30 dakika da şelaleye varıyorsunuz. Bu yürüyüşte size Tar deresi eşlik ediyor, suyun o ihtişamlı sesi kızılağaçların dallarında dolaşan kuşların melodisi ve rüzgarın etkisi ile size dünyanın en güzel şarkısını söyleyen dallar.

Bulut şelalesi Çamlıhemşin ilçe merkezine 12 kilometre mesafededir, Ayder  yaylasına ise 8 kilometre mesafededir; yani her iki noktanın hemen hemen ortasında kalıyor diyebiliriz. Ana yoldan aracınızı bıraktıktan sonra ortalama 2 kilometre bir yürüyüş sizi bekliyor. Bu parkurun her 500. Metresinde ziyaretçiler için dinlenme noktası oluşturulmuş. O kadar keyifli bir parkur ki bir çırpıda bitiriyorsunuz. Ben birçok mevsimindeki görünüşüne şahit oldum. İlkbaharın o ilk kıvılcımların da sonbahardaki o romantik duruşunda karlar altın da o bembeyaz örtüye bürünmüş hali ile kendine hayran bıraktı.

Bulut Şelalesi ‘ne gitmeden önce dikkat!

Bu şelaleyi ziyaret etmek isteyenlere birkaç tavsiye var tabi ki; öncelikle rahat bir yürüyüş ayakkabısı tercih edin, dere boyunca yürürken doğanın büyüsüne kaptırıp bastığınız yerleri kontrol etmeyi unutmayın. Yanınıza atıştırmalık kuruyemiş ya da kumanya alabilirsiniz yürüyüş sizi acıktırabilir hem de şelale manzarası karşısında keyifli olabilir.

Siz de benim gibi soğuk su sevenlerden iseniz yanınıza yüzmek için gerekli kıyafetleri de alabilirsiniz. Son olarak hava durumunu kontrol etmeyi unutmayın ve sırt çantanıza her ihtimale karşı yağmurluk koyun, Karadeniz sürpriz yapmayı oldukça sever. Yol üzerinde bölge de endemik olan mavi salyangozları ezmemeye özen gösterin özellikle yağmurdan sonra ortaya çıkmaya bayılıyorlar her ne kadar mavi diye geçseler de aslında lacivertler.

Bahar ve yaz ayın da iseniz binbir türlü çiçekler ve böğürtlenler size eşlik edecektir. Bölgede herhangi bir yeme içme tesisi veya konaklama tesisi bulunmamaktadır. Fakat en başta dediğim gibi Çamlıhemşin ve Ayder oldukça yakındır.  Şelalenin bulunduğu yere bir toplu taşıma yok bu sebeple Yolcu360‘tan araç kiralamadan yola çıkmayın.

Son olarak unutmayın Gerçek bir doğacı ardında sadece ayak izini bırakırGezginkz der ki; doğa ile kalın, doğa da kalın. Bu sonbahar Tar Deresi ve Bulut Şelalesi’ne uğrayın!

Rize’ye nasıl gidilir?

İstanbul Rize kaç km? İki şehir arası mesafe 1.141,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4, E80 ve D010/E70 üzerinden 13 saat 09 dakika’da Rize’ye varılabilir.

Ankara Rize kaç km? Ankara ve Rize arasındaki mesafe 813,6  kilometre. Ankara’dan Rize için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 10 saat 04 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Trabzon Rize arası kaç km? Araç ile Trabzon’dan Rize’ye D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 79,8 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Yorum ekle