Yolcu360 Blog
ucuz-sehir-ici-ulasim
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Ucuz Şehir İçi Ulaşım İçin İpuçları

Ucuz Şehir İçi Ulaşım İçin İpuçları

Şehirlerde yaşamak oldukça zor. Bir yandan hava kirliliği bir yandan kalabalık ve sürekli bir yerlere yetişme telaşesi var. Üzerine bir de pahalılık eklenince, durum daha da zor bir hal alıyor. İnsanın hayatını sürdürebilmesi için belli başlı ihtiyaçları bulunuyor. Barınma, güvenlik, beslenme, giyim gibi temel ihtiyaçlarımız var. Bunun yanında bir yerden bir yere gitmek yani ulaşım da oldukça temel bir ihtiyaç.  Özellikle büyük şehirlerde ulaşım başlı başına bir sorun. Çünkü saat kaç olursa olsun, bitip tükenmek bilmeyen bir trafiğe maruz kalıyoruz. Toplu taşımalar ise genelde çok kalabalık oluyor. Peki ucuz şehir içi ulaşım mümkün mü?

Büyük kentlerde toplu taşıma kullanarak birinin bir yerden bir yere ulaşması, birkaç aktarma yapması demek. Bu da oldukça maliyetli bir durum aslında. Maliyetin önüne geçmek de bir hayli zor. Ulaşım en az yiyecek kadar zaruri bir ihtiyaç. Bu nedenle ulaşımın pahalıya gelip gelmediği konusu önem teşkil ediyor. Birçok kişi ulaşımı ucuza getirmenin yolları ile ilgileniyor. Biz de bu yazımızda sizler için, şehir içi ulaşımı ucuza getirmenin yollarından bahsetmek istiyoruz. Çünkü hemen hemen herkesi etkileyen mühim bir konu. 

Ucuz ulaşım nasıl sağlanır, indirimli seyahat mümkün mü, ucuz şehir içi ulaşım için ne yapılabilir gibi sorular çok merak ediliyor. Biz de sizin için bir liste hazırladık. Gelin hep birlikte, şehir içi ulaşımı ucuza getirmenin yollarına şöyle bir bakalım. 

Ulaşımı Ucuza Getirmek Mümkün mü?

ucuz-sehir-ici-ulasim-1

Bir tatili, geziyi yani seyahati ucuza getirmek mümkünse, bu ulaşım için de geçerli olan bir konu. Nasıl ki indirimli seyahat etmek için önceden araştırma yapıyor, strateji geliştiriyoruz. Şehir içi ulaşımı ucuza getirirken de bunu yapmalısınız. 

Şehir içi ulaşımı ucuza getirmenin yollarını sizler için araştırdık. Bu konu hakkında derlediğimiz bilgileri, madde madde aşağıya sıraladık. 

Ulaşım Araçları Tercihi

Bir yerden bir yere gitmek için hangi ulaşım aracını kullanacağınıza önceden karar vermelisiniz. Bunu da bir fiyat stratejisi ve işe yararlılık çerçevesinde seçmelisiniz. 

Gideceğiniz yere birden çok yolla gidebilirsiniz. Örneğin gitmek istediğiniz noktaya toplu taşıma ile gideceğinizi varsayalım. Hangi rota üzerinden gideceğinizi seçmeniz kaç tane vasıta kullanacağınızı dahi etkileyecek bir durum oluyor. 

Birçok toplu taşıma aracı var. Vapur, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, marmaray, minibüs bunlardan birkaçı olarak sayılabilir. 

Bulunduğunuz noktadan hangi toplu taşıma aracı ile daha hesaplı ve aktarma yapmadan gideceğinizi hesaplamalısınız. Eğer aktarma yapacaksanız da bunun çok fazla olmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü ne kadar çok aktarma yaparsanız o kadar çok ulaşım maliyetiniz artıyor. 

Sizin ulaşım için belli gerekçelerle kullandığınız eski güzergahlarınız olabilir. Örneğin vapurla seyahat etmeyi seviyorsunuzdur. Bununla birlikte başka ulaşım araçlarını erişimi kolay olduğu ya da kalabalık olmadığı için tercih ediyorsunuz. Eğer ulaşım maliyeti yüksekse bu alışkanlıklarını değiştirebilirsiniz. 

Yakın Güzergahlara Yürümek

Yakın güzergahlara yürüyerek gitmek de yine ulaşımı ucuza getirmenin en iyi yollarından bir tanesi. Üstelik yürümenin indirim seyahati sağlamanın yanında başka katkıları da mevcut.

Oldukça hareketsiz bir hayat yaşıyoruz. Büyük şehirlerde, metropollerde yaşayan insanlar, diğer insanlara göre daha az hareket ediyor. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte hareket etkinliklerimiz iyice kısıtlı hale geliyor.

Saatlerce oturup televizyon izlemek, ekranlar üzerinden çeşitli işler yürütmek modern insanın uzun saatler zaman ayırdığı aktiviteler bunlar. Bunun yanında sağlıksız yeme alışkanlıkları da sağlıksız yaşama eşlik ediyor. Böylece çeşitli sağlık sorunları baş gösteriyor. 

Birçok kişi hareketsiz kalmamak adına spor salonlarına yazılıyor. Dans kursu, çeşitli sporlar öğrenmeye hevesli olan çok insan var. Yürüyüş işte bu noktada devreye giriyor. Yürüyüş yapmak oldukça sağlıklı bir aktivite. Üstelik hem de ucuz ulaşımın en basit yolu. Kısa mesafeli rotalarınıza giderken tempolu bir yürüyüş yapabilirsiniz. 

Yürüyerek gidebileceğiniz yerlere otomobillerle, taksiyle ya da toplu taşıma araçlarıyla gitmeniz size ekstra maliyet olarak geri dönüyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir konu, zamanı yönetmek. Çünkü bir yerden bir yere yürüyerek gitmek daha çok vakit alan bir yolculuk şekli. 

Bir yerden bir yere yürüyerek gitmek zaman tasarrufu yapmanızı engelleyebilir. Ancak bu durumu spor salonlarında geçirdiğiniz zaman ile dengeleyebilirsiniz. Size daha sağlıklı bir yaşam sunan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. 

Kısa mesafeli yerlere yürüyerek gitmek biraz insanların arasına karışmanızı ve hava almanızı sağlıyor. Aslına bakarsanız bu durum hoşunuza bile gidebilir. Sadece ulaşımı ucuza getiren bu yöntemi alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. 

Bisiklet, Scooter Kullanmak

Bir yerden bir yere giderken bisiklet ya da bunun türevi araçları kullanmak da ulaşımı ucuza getirmenin iyi bir yolu. Üstelik yürüyüş yapma fikrinde olduğu gibi yine sağlıklı olan bir yöntem. 

Avrupa’da birçok şehirde insanlar, evlerinden işlerine bisikletleriyle gidip geliyor. Hem belli düzeyde hareket etmiş oluyorlar hem de ulaşımı ucuza getirerek maliyeti dengeliyorlar. Üstelik yürüyüş yapmaktan daha hızlı bir yöntem. 

Şehir hayatında hız önemli bir konu. Hep bir yerlere yetişmeye çalıştığımız için telaşlıyız. Bu durumda bisiklet ile bir otomobil kadar olmasa da hızıyla size zaman kazanabilirsiniz. Ayrıca scooter kullanarak ulaşım son zamanlarda çokça tercih ediliyor. 

Bisiklet ve scooter kullanarak şehir içi ulaşımı ucuza getirebilirsiniz. Fakat şunu söylemeden geçmeyelim, olası kazalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bisiklet ve scooter kullanırken gerekli önlemleri almalısınız. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle