Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Ünlü Metro İstasyonları

Dünyanın En Ünlü Metro İstasyonları

Yolculuğunu daha kısa sürede bitirmek isteyenlerin vazgeçilmez ulaşım aracı olan metro istasyonları çoğunlukla kasvetli bir ortama sahip olsalar da sanat galerisini andıranlar da yok değil. Kimi devasa avizeleriyle yüzlerce yıllık bir ihtişama sahip kimiyse rengarenk görünümüyle modern dünyaya göz kırpıyor. İsveç’ten Tayvan’a dünyanın en güzel metro istasyonlarını gelin birlikte keşfedelim.

Fotoğraf Tutkunlarını Mest Edecek Dünyanın En Ünlü Metro İstasyonları

  • Stockholm, İsveç

Stockholm’de metro istasyonları sadece ulaşım ihtiyacını karşılamıyor, sanata olan ilgiyi de üst seviyede tutmayı başarıyor. Öyle ki Stockholm metrosu dünyanın en büyük sanat galerisi olarak kabul ediliyor çünkü 90’ı aşkın istasyonda 140’a yakın sanatçının eseri sergileniyor. İçlerinden en güzeli ise üç büyük metro istasyonunun buluştuğu T-Centralen İstasyonu. Mavi ve beyazın eşsiz uyumu ile süslenmiş metro istasyonunda fotoğraf makinenizi elinizden düşüremeyeceğinize eminim. Stockholm’e gelmişken mutlaka yarım gününüzü metro istasyonlarına ayırın ve yeraltı sanat dünyasının tadını çıkarın!

  • Napoli, İtalya

Napoli’ye gitmek için tek sebebiniz pizza yemek olmamalı zira dünyanın en güzel metro istasyonlarından biri de Napoli’de bulunuyor.  2012 yılında açılan Toledo metro istasyonu led ışıkları ve mozaikleriyle sizleri büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor. Napoli’nin ana alışveriş caddelerinden biri olan Via Toledo’da yer alan metro istasyonuna uğrayarak su ve ışık temalı bir geziye çıkmayı unutmayın.

İtalya turu için öneriler yazısına tıklayınız.

  • Moskova, Rusya

 

Rusya’nın başkenti Moskova’da en az Kızıl Meydan kadar ünlü olan bir diğer yer de metroları. Şehir içi ulaşımda oldukça önemli bir yere sahip olan Moskova metrosu savaş dönemlerinde sığınak olarak kullanıldığı için hayli derine inşa edilmiş. Komsomolskaya İstasyonu, Ploşçad Revolyutsi İstasyonu, Kievskaya İstasyonu, Mayakovskaya İstasyonu Moskova gezinizde listenize eklemeniz gereken metro duraklarından sadece birkaçı. Küçük bir hatırlatma, metro istasyonlarının isimleri Kiril alfabesiyle yazıldığı için cep telefonunuza şehirdeki metro duraklarının yer aldığı bir uygulamayı indirmeyi unutmayın.

Dünyanın en sakin şehirleri yazısı için tıklayınız.

Dünyanın En Güzel 12 Metro İstasyonu

  • Paris, Fransa

Belçikalı çizgi roman sanatçısı François Schuiten tarafından tasarlanan ve Jules Verne’in “Denizler Altında 20 Bin Fersah” kitabından ilham alan Arts Et Metiers İstasyonu dünyanın en ünlü metro istasyonlarından biri. Paris’in üçüncü bölgesinde yer alan metro istasyonu 1994 yılından bu yana ziyaretçilerini adeta bir roman kahramanı gibi hissettiriyor. 

  • Kaohsiung, Tayvan

Dünyanın en büyük cam eserini görmeye ne dersiniz? İtalyan sanatçı Narcissus Quaglianta tarafından tasarlanan 4500’den fazla renkli cam panele sahip ışık kubbesi Formosa Boulveard İstasyonu’nda sergileniyor. Su, toprak, ışık ve ateşi simgeleyen temasıyla adeta görsel bir şölen sunan metro istasyonunu en güzel haliyle fotoğraflamak istiyorsanız gecenin ilerleyen saatlerini tercih etmenizde fayda var.

 

 

Yorum ekle