Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Ford Puma Özellikleri | Ford Puma Fiyatı

Ford Puma Özellikleri | Ford Puma Fiyatı

Ford Puma özellikleri ve fiyatı hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Yeni Ford Puma’nın fiyat listesi, yeni Puma özellikleri ve 2020 Puma hakkında merak edilenleri sizin için tek içerikte bir araya getirdik. Yeni Puma’nın içi ne kadar konforlu, 2020 Puma arka koltuk alanı, motor özellikleri, Puma fiyat listesi ve kiralık ford Puma fiyatları hakkında bilgi için Ford Puma özellikleri yazısını okumaya devam edin… Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Ford marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Ford Puma Özellikleri ve Fiyatı

Kaynak: https://www.driving.co.uk/

Son günlerde otomobil dünyasında en çok merak edilen modellerden biri, kesinlikle Ford Puma. Peki, Ford Puma’nın özellikleri nasıl? Puma hangi sınıfta? Puma hatchback mi yoksa SUV mi? Yeni Ford Puma aileler için uygun mu? Bu soruların yanıtları ve daha fazlası içeriğimizde…

Ford Puma Testleri

İç mekan hacmi, görünümü ve teknik özellikleri ile son günlerin en çok merak edilen otomobillerinden biri olan Ford Puma testleri de yapılmaya başlandı. Biz de Ford Puma testlerinden yola çıkarak ve markanın resmi web sitesi açıklamalarına bakarak Ford Puma incelemesi yaptık. Teknik detaylar, fiyat ve diğer özellikleri ile Ford Puma hakkında merak edilenleri yanıtladık…

Eski Ford Puma Hakkında

Ford markasının 1997 yılından 2002 yılına kadar ürettiği Puma, bir dönem hemen herkesin hayallerini süslemişti. Spor stilde bir otomobil Puma, Ford Capri’nin yerine gelmiş ve montajı Almanya’da yapılmıştı. Önden motorlu, önden çekişli, iki kapılı coupe olarak tasarlanan Puma, şimdi zamanın gerekliliklerine ve trendlere göre yenilendi. Ayrıca yeni Puma’nın üretim yeri artık Almanya değil; Romanya. Eski Puma hakkında konuştuktan sonra yeni Puma hakkında bilgiler paylaşmaya geçelim…

Önce Ford Puma tasarım özelliklerini daha sonra da Puma’nın iç mekan özelliklerini, Puma alınır mı alınmaz mı sorusunun yanıtını ve Puma fiyat listesini değerlendirelim…

Ford Puma Tasarım Özellikleri Nasıl?
Kaynak: https://www.driving.co.uk/

Markaların SUV karosere olan ilgiye seçenek sunam telaşının en iyi örneklerinden biri ile karşı karşıyayız. İki kapılı coupe formlu Ford otomobili şimdi SUV oldu. 4 kapılı B sınıf SUV sınıfında yarışan 2020 Puma, diğer Ford modellerinden farklı olan bazı tasarım detaylarına da sahip. Şimdi, yeni Ford Puma’nın önden görünümü, yandan görünümü ve arkadan görünümü nasıl bakalım…

  • Yeni Puma’nın Önden Görünümü

Önden bakınca sportif bir otomobil hatta coupe gibi görünüyor. Ancak önden görünümde SUV havası neredeyse hiç yok. Büyük ve yukarı doğru uzayan ön farları ve iri havalandırma ızgarası ile Kia Sportage modeline çok benzetiliyor. Bu arada ön cepheden bakınca Porsche Cayenne ile de benziyor. 

  • Yeni Pumanın Yandan Görünümü

Yandan bakınca yerden yüksek Ford Fiesta havası da var. Zaten Ford Fiesta ile aynı platformda inşa edilmiş bir otomobil. Tavan rayları yok. Tavan raylarının olmaması da biraz crossover ya da SUV havasından uzaklaşmasına neden olmuş. 

  • Yeni Puma’nın Arkadan Görünümü

Arkadan bakınca plaka üstünde bagaj açma düğmesi var. Çıkık spotlar da çok hoş. Ford Puma’ya arkadan bakınca da sportif bir hatchback havası var. Hafif yuvarlak hatlar ve yayvan duruş da bu hissi arttırıyor. 

Ford Mustang Mach-E 1400 2020 Modeli için tıklayınız.

Ford Puma İç Mekan Özellikleri 

Ford Puma’nın iç mekan konforu çok merak ediliyor. Çünkü aile babaları bu otomobilin hayalini kuruyor. Şık, sportif görünen otomobilin aileye ne kadar uygun olup olmadığı merak ediliyor. Önce Puma’nın kokpitine sonra da arka koltuk alanına bakalım…

Ford Puma Kokpit Özellikleri
Kaynak: https://www.driving.co.uk/

Ford Puma sürücü alanında ilk dikkati çeken detay, bir SUV olmasına rağmen sürüş pozisyonunun pek de yüksek olmaması oluyor. İç mekanda özellikle de kokpitte Ford Fiesta ile çok benziyor. Dijital klima kumandaları, dijital gösterge paneli 12,2 inç. 8 inçlik multimedya ekranı da ergonomik bir şekilde konumlanmış. Kırmızı dikişli koltuklar üst pakette ama çok sportif gösteriyor. Ön kısımda eşya gözleri çok cömert değil. Torpido gözü standart yapıda. Kol dayama kısmı derin ama dar. 

Bu özellikler opsiyon listesinde:

  • Koltuk ısıtma
  • Ön cam rezistansı
  • Direksiyon ısıtma
  • 12.3 inç ekran

Kablolu Şarjlı Ford Kuga 2020 yazısı için tıklayınız.

Ford Puma 2020 Arka Koltuk Alanı Konforu Nasıl?

Diz mesafesi üç parmak gibi. Baş mesafesi biraz alçak. Uzun boylular için biraz alçak tavanlı olmasına rağmen panoramik tavan oldukça ferah hissettiriyor. Aslında yeni Puma testlerinin hemen hepsinde tavan alçaklığı eleştirilmiş. 

Kaynak: https://www.driving.co.uk/

Ancak aynı tavan alçak tasarımın aracın dış görünümünde oldukça havalı bir etki yarattığını da kabul etmek gerek. Arka kısımda USB çıkışı ve havalandırma menfezi yok. Arka koltuklarda file şeklinde eşya gözleri var. Ortada oturanlar için şaft tüneli biraz darlayıcı olmuş. Çok fazla eşya gözü de yok. Şimdi, eğer ailece geniş yaşam alanı ile konforlu arka koltuk seyahati sizin için önemliyse Puma, pek size göre değil. 

2020 | Ford Fiesta Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Ford Puma Bagaj Özellikleri
Kaynak: https://www.driving.co.uk/

Ford Puma bagajı 456 litre. Dikdörtgen şekilli geniş ergonomik bir alan var. Alan kullanımı çok başarılı. Bagaj halısını kaldırınca derin bir niş ile ya da havuz ile karşılaşıyoruz. Bu alan çamurlu eşyaları vs koymak için mükemmel. Burada bir su gideri bile var. Bagajı açmak için plaka üstündeki bagaj açma düğmesini kullanabilirsiniz. Anahtar üstündeki düğmeye iki kere basınca da bagaj açılıyor. Ekstra bedel karşılığında üst paketlerden Puma alarak ayakla bagajı açmak da mümkün tabi. 

2019 Ford Edge İncelemesi için tıklayınız.

Ford Puma Sürüş Özellikleri Nasıl?
Kaynak: https://www.driving.co.uk/

Yol tutuşu çok başarılı. EcoBoost motor ile çok başarılı, akıcı bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Romanya’da üretilen Ford Puma, Style ve ST-Line şeklinde iki farklı donanım paketi ile sunuluyor. Üç motor seçeneği var:

  • 1.0L EcoBoost 95PS
  • 1.0L EcoBoost 125PS
  • 1.0L EcoBoost 155PS

Ses yalıtımı oldukça iyi. 7 ileri otomatik ve 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri var. 

Ford Puma Fiyat Listesi Nasıl?

Son günlerde sıfır araba almayı düşünenlerin aklında Ford Puma’nın fiyat listesi var. Bakalım, yeni Puma’nın fiyatı nasıl?

  • Style donanımlı 1.0L EcoBoost 95PS benzinli Puma fiyatı 196.300 TL’den başlıyor. 
  • Style donanımlı 1.0L EcoBoost 125PS benzinli Puma fiyatı 212.100TL’den başlıyor.
  • ST-Line donanımlı 1.0L EcoBoost 125PS benzinli Puma fiyatı 269.300 TL’den başlıyor.
  • ST-Line donanımlı 1.0L EcoBoost 155PS benzinli-Mhev Puma fiyatı 270.900 TL’den başlıyor.
Ford Puma Satar mı? / Ford Puma Alınır mı Alınmaz mı?

Ford Puma alınır mı alınmaz mı ya da Ford Puma satar mı…Bu soruların yanıtları için bir değerlendirme yapalım. 

Öncelikle; yerden yüksek HB formunda tasarlanmış ama SUV sınıfında yarışan Puma için bu durum, bir dezavantaj olabilir. Çünkü SUV segmentinden ondan daha geniş yaşam alanı sunan ve daha fazla yerden yüksek olan modeller söz konusu. Yani aklında bir SUV almak olanlar için Puma, pek de SUV gibi değil. Ama aklında HB almak olan ama biraz da yerden yüksek olsun isteyenler için mükemmel. 

Arazide kullanmaya pek uygun değil. Eğer arazide kullanmak için SUV arıyorsanız, Puma bu işe uygun değil. SUV segmentinde ama onunla asfalttan ayrılmak çok mantıklı değil gibi. Çünkü hem 2 çeker bir otomobil hem de gövdenin yerden yüksekliği yeterli değil. 

Aile ile uzun yolculuklar için maalesef çok iyi bir seçenek olmayacak. Arka koltuk konforu ve geniş yaşam alanı konusunda sınıfın gerisinde kalıyor. 

Tasarımı çok çekici. Onunla yola çıktığınızda epeyce dikkat çekecek sportif bir tarzı var. Şehir içinde sportif ve şık bir araba ihtiyacı için güvenilir ve güçlü bir seçenek olacağı kesin. 

Kiralık Ford Puma Fiyatları Nasıl?

Kiralık Ford Puma fiyatları için yolcu360.com üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Hızlı ve kolay bir biçimde yolcu360.com üzerinden kiralık Puma araba fiyatlarına bakabilirsiniz. Ayrıca kiralık Puma araç fiyatlarını karşılaştırabilir, en uyguna Puma kiralama bilgisine ulaşabilirsiniz. yolcu360.com ile kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle