Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Siirt Gezilecek Yerler / Siirt Gezi Rehberi

Siirt Gezilecek Yerler / Siirt Gezi Rehberi

Güneydoğu Anadolu bölgesinin şehirlerinden biri olan Siirt şehri için Siirt nasıl bir yer diye merak ettiyseniz; tarihi yerleri, turizm faaliyetleri ve doğal güzellikleri ile ünlü olan bir şehir. Siirt; ŞırnakMardinBitlisŞırnakBatman ve Van ile komşu. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Siirt turuna çıkmaya ne dersiniz? Siirt gezilecek yerler için Siirt gezi rehberi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Siirt gezilecek yerler

  • Veysel Karani Türbesi

Veysel Karani, ömrünü çobanlık yaparak geçiren ve Hz. Ali’nin hilafeti esnasında şehit düşen biri olarak tanınır. Baykan ilçesinin Veysel Karani bulunan türbe, 16-17 Mayıs arasında Veysel Karani’yi anma etkinliklerine ev sahipliği yapmakta. Siirt gezilecek yerler arasında yer alan türbe, her yıl binlerce turisti ağırlamakta. Van üzerinden Siirt’e gelecek olan gezginler, Van araba kiralama opsiyonları için Yolcu360 üzerinden Van araç kiralama seçeneklerini inceleyerek konforlu bir ulaşım tercih edebilirler.

Van gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

  • İnce Kaya Kalesi / Kormas Kalesi

Kalenin en önemli özelliklerinden biri de Orta çağ’a ait olması. Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar tarafından hakimiyet altına alınan kale yüksek bir konumda bulunmaktadır. Siirt gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken kale, şatoya benzemektedir. Şirvan ilçesinin İncekaya köyünde bulunmakta. Batman şehrinden Siirt’e gitmek isteyenler, Batman araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Siirt’e doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilirler.

Batman gezilecek yerler için tıklayınız.

Siirt’te gezilecek yerler

  • Siirt Saat Kulesi

Alaaddin Bey tarafından 1905 yılında yaptırılan Saat Kulesi, bilinmeyen bir nedenle yıktırılmış. 1975 yılında yeniden inşa edilmiş. 4 yüzlü ve 6 katlı bir yapı olan kule, Vilayet Konağı’nın karşısında bulunmaktadır. Siirt gezilecek yerler arasında yer alan saat kulesi, Siirt merkez içerisinde yer almakta.

  • Siirt Ulu Cami / Çinili Minare

Siirt Ulu cami hakkında bilgi olarak, caminin diğer adının Çinili Minare olduğunu söyleyebiliriz. Selçuklu devleti tarafından yaptırılan Siirt Ulu cami yapılış tarihi, 1129 yılına dayanmakta. Siirt Ulu cami özellikleri ise Selçuklu mimarisine ait. Cami içerisinde bulunan gösterişli minber ise günümüzde Ankara Etnografya Müzesi’nde sergilenmekte. Siirt gezilecek yerler arasında yer alan cami, Siirt merkez içerisinde bulunmakta. Güneydoğu Anadolu turu için yola çıkmak isteyen seyahat severler, Mardin oto kiralama seçenekleri için Yolcu360 üzerinden Mardin araç kiralama seçeneklerine göz atabilirler.

Mardin mekan rehberi için tıklayınız.

  • Botan Mağaraları

Siirt gezilecek yerler için Botan Çayı ve karşısında bulunan Botan Mağaralarına doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Dicle nehrinin kollarından biri olan Botan Çayı’nda birçok mağara, kilise gibi arkeolojik açıdan önemli kalıntılar bulunmaktadır. Çay topraklara verimlilik kattığı için medeniyetler tarafından tercih edilen bir bölge olduğu düşünülebilir. Eskiden ev olarak kullanılan bu mağaralar, oldukça ilgi çekici bir yer. Siirt araba kiralama için Yolcu360 üzerinden Siirt rent a car kapsamında Siirt araç kiralama olanaklarını inceleyerek, Siirt gezisi için rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Siirt turistik yerler

  • Erzen Ören Yeri

Erzen ören yeri, Siirt’in ilk yerleşim yerlerinden biri olma özelliğini taşımakta. Kurtalan ilçesi içerisinde Bozhöyük ve Gökdoğan köyleri arasında bulunmakta. 

  • Derzin Kalesi

Siirt’in Baykan ilçesinde bulunan kalenin gözetleme kuleleri hala ayaktadır. Sarp bir tepenin üzerinde yer alan kalenin kim tarafından inşa edildiği bilinmemektedir. Ancak mimari yapısı Bizans dönemine ait olabileceğine dair ipuçları vermektedir. Siirt Derzin kalesi nerede? Baykan ilçesinin Adakale köyünde.

Siirt yemekleri / Siirt nerede ne yenir? / Siirt nerede yemek yenir?

Siirt yöresel yemekleri arasında Büryan, Perde Pilavı, Siirt Kebabı, İsmeket Köfte, Arap Dolması, Siirt Kitel, Bumbar Dolması, Pırtıke çorbası ve Mihr Çorbası yer almakta. 

Siirt yemekleri nerede yenir / Siirt’te ne yenir sorusunun cevabını sizler için hazırladık. 🙂

  • Ali Osman Döner Kebap ve Lahmacun Salonu
  • Gözde Ocakbaşı
  • Bahattin Büryan Salonu
  • Bizim Durak Kebap Salonu
  • Siirt Ali Büryan Salonu
  • Tillo Kale Restaurant
  • Lokanta İlbaş
Siirt ulaşım / Siirt’e nasıl gidilir?

İstanbul Siirt kaç km? İki şehir arası 1627 kilometre mesafe var. İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek, küçük bir Türkiye turuna çıkmaya ne dersiniz?

Ankara Siirt kaç km? Ankara ve Siirt arası 1179 km olup, Ankara ucuz araç kiralama imkanları için Yolcu360 üzerinden Ankara araç kiralama olanaklarından yararlanarak 12 saat 57 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle