Yolcu360 Blog

2023 Nissan Qashqai İncelemesi

2023 Nissan Qashqai ’yi yakından inceliyoruz. Yeni donanımlar, son model özellikler ve araca dair merak edilen her şey 2023 Nissan Qashqai’yi incelemesi ile sizlerle.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

2023 Nissan Qashqai İncelemesi

2023-nissan-qashqai

Son yıllarda otomobil sektöründe sıradışı dönüşüm ve değişimler yaşamaktayız. Nitekim  ön plana çıkan en önemli değişiklik elektrikli araçlar. 2000’li yılların ortalarına doğru bu farklılığı gözlemlemeye başladık. Sınıfının yaratıcısı olarak lanse edilen Qashqai’nin değişimine de tanıklık ettik. 2006 yılından bu güne yakaladığı satış başarısı da bu değişime en iyi örnek oluyor. Yeni Nissan Qashqai tasarımda temellerini koruyor.

Üçüncü nesil ile birlikte Qashqai’nin dış tasarımında daha radikal parçalar dikkatimizi çekiyor. Özellikle en belirgin parça ön bölümde. 2023 Nissan Qashqai V-Motion ızgara tasarımındaki büyüme ile oldukça dikkat çekiyor. Bu sayede araç daha güçlü görünüyor. Ayrıca bu kısma yeni bir ışıklandırma grubu da eşlik ediyor. 2023 Nissan Qashqai’nin arka tarafına baktığımızda ise değişim daha sade gözüküyor. Burada yeni bir nesil geçişinden öte küçük bir dokunuş olarak görebiliyoruz. 

2023 Nissan Qashqai Özellikleri

2023-nissan-qashqai-1

2023 Nissan Qashqai yeni neslin değişimini boyutsal olarak da ortaya koyuyor. Nitekim 2023 model Nissan Qashqai, J11’e göre 35 milimetre daha uzun, 25 milimetre daha yüksek ve 32 milimetre daha geniş. Ayrıca J12, aks mesafesi tarafında da 20 milimetrelik artışı da beraberinde getiriyor. Bu sayede arka diz ve baş mesafesinde biraz daha iyileşerek Qashqai’nin bagaj hacminde genişleme fırsatı sunuyor. Yaklaşık 50 litrelik bu iyileşmeyi hissedebileceğiniz tek paket 504 litre ile Tekna olacak. Design Pack ve Skypack ile 449 litre olarak verilen hacim Platinum Premium Pack ile 443 litreye geriliyor. Kokpit bölümünde öne çıkan detaylar ile 2023 Qashqai’nin gerçek anlamda yeni bir nesile geçiş yaptığını gözler önüne seriyor. Tıpkı markanın ön tasarımda olduğu gibi yeni üründe de konumladıracağı konsol tasarımı burada hiçbir eksik olmaksızın karşımıza çıkıyor.

İkinci nesil Qashqai’nin en çok eleştirilen noktalarının en başında multimedya sistemi geliyordu. Her ne kadar küçük rötuşlarla biraz daha düzenlenmeye çalışılsa da söz konusu ekran yine de güncel rakiplerinin gerisinde kalıyordu. Fakat 2023 Qashqai ile birlikte artık rakiplerine kafa tutabilecek, daha modern bir konsol ile yola çıkıyor. Qashqai’de ilk kez sunulan 12,3 inçlik dijital sürücü ekranı, günümüzün ihtiyaçlarınıza rahatlıkla cevap verebiliyor. Yazılımsal ve görsel olarak grafiklerinin başarılı olduğunu da dile getirebiliriz. Ayrıca konsolda yer alan menülerin karmaşık olmayışı da sürücüler tarafından daha kolay bir deneyime imkan sağlıyor. 

2023 Nissan Qashqai Donanımsal Özellikler

2023-nissan-qashqai-2.jpg

2023 Nissan Qashqai donanımsal özelliklerine göz atalım. Tamamen yenilenen ve üst pakette gelen koltuklar öncelikle göze çarpıyor. Deri döşeme ile kaplanmış koltuklar,  3 farklı masaj seçeneği ile sürücülere tercih seçeneği sunuyor. Konsolun ortasında yer alan yenilenmiş vites topuzu, hem tasarım hem kullanım olarak rahat bir deneyim sağlıyor. Alan kullanımı konusunda da avantajlar barındıran bu bölüm, 2023 Nissan Qashqai’nin yaklaştırmak istenen premium algısına yönelik olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra yeni sürüş destek asistanları ile de güncel standartları karşılıyor. Nissan yetkililerinin tanıtım sırasında özellikle ön plana çıkardığı noktalardan birisi de güvenlik ve teknoloji uyumu. J12 ile birlikte bu alanda ilkler Qashqai’yi de devam edeceğe benziyor. 2023 Nissan Qashqai sınıfında ilk kez kullanılan, önsezili akıllı çarpışma sistemi dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu sistem sayesinde öndeki üç araca kadar algılayıp, araçlardan birisi fren yaptığında sürücü uyarılıyor. Böylece herhangi bir çarpışma anının önüne geçilmiş oluyor. 2023 Nissan  Qashqai’nin donanımsal özellikleri bununla sınırlı değil. Yine ilk kez kullanılan akıllı hız sabitleme sistemi, direksiyon destekli şerit takip asistanı, akıllı arka çapraz trafik uyarısı ve akıllı kör nokta önleme sistemi de sunuluyor. Söz konusu özellikler, direksiyon üzerinden kolayca kumanda edilebiliyor. Tek tuşla aktif hale getirilebilir olması ve bir arada konumlandırılması da sürücülerin işini epey kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra yeni Qashqai’nin Euro NCAP’ten segment lideri olarak çıktığını da hatırlatmadan geçmeyelim. Son olarak 2023 Nissan Qashqai’nin donanımsal özelliklerinden biri de elektronik bagaj kapağı. PPP donanım ile birlikte artık bu özellik de standart hale geliyor. 

2023 Nissan Qashqai Motor İncelemesi

2023-nissan-qashqai-3.jpg

2023 Nissan Qashqai motor incelemesi daha önceki nesillere oranla epey gelişmiş diyebiliriz. Geçtiğimiz nesilden de tanıdığımız 1,3 litrelik turbo benzinli motor, yeni nesilde artık elektrik desteğiyle birlikte müşterilerine hibrit deneyim sunuyor. 12V başlangıç jeneratörü temelli bu sistem emisyon değerlerini düzenliyor. Tüm versiyonlarda olduğu gibi 2023 Nissan Qashqai’de de 160 beygirlik güç korunuyor. Tork bazında 270 Nm olan değer 6 kademeli manuel şanzımanlı versiyonda 260 Nm olarak sunuluyor. Ayrıca modelde sunulan 4×4 çekiş sistemi, XTRONIC CVT şanzıman ve arka bağımsız süspansiyon ile bütünleşiyor.

Ön plana çıkarılan ve sürüş konforunu artırma konusunda önemli bir etmen olan arka bağımsız süspansiyon otomobilin yol tutuşuna da epey bir katkı sağlıyor. Durum böyle olunca 4×4 çekiş sistemi tercih edildiğinde Off-Road ve kar gibi doğa üstü koşullarda iki sürüş modunu da sisteme dahil ediyor. Şanzıman içerisindeki mekanik parçalardaki değişimlerle birlikte daha konforlu ve kusursuz bir sürüşle birlikte daha ekonomik bir kullanım sağlıyor. Nitekim önceki nesile göre yakıt tüketimine yüzde 10’a kadar katkı sağladığı biliniyor. 

 

Yorum ekle