Yolcu360 Blog

Otomobil Fuarları 2024

2024 araba fuarı seçenekleri oldukça çeşitli. Özellikle pandemi döneminde yapılamayan fuarlardan sonra fuarlar hız kazanmıştı. 2024 oto fuar takvimi de çok daha canlı. 2024 araç fuarları için ülke geneline ve yurt dışına baktık. Türkiye’de 2024 oto fuarları için detaylı bir bilgilendirme sonrasında yurtdışı seçenekleri listeledik. 

İçindekiler

2024 yılının en iyi fuarlarını keşfetmek için araç mı arıyorsunuz? Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, yurt içinde ve dünyanın 180 ülkesinde ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

2024 Türkiye Otomobil Fuar Takvimi

otomobil-fuarlari-.jpg

Türk otomobil tutkunlarının heyecanla beklediği fuar etkinlikleri, meraklılarına endüstrinin son gelişmelerini sergiliyor. Bu fuarlar, ileri teknolojiyi, yenilikçi tasarım ve sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemeleri tanıtıyor. Türkiye’de otomotiv alanındaki yenilikleri, sektördeki dinamikleri ve gelecekteki trendleri izleyebileceğiniz  fuarların, kapsamlı bir rehberi aşağıda bulabilirsiniz. 

  • Automechanika İstanbul – Uluslararası Otomotiv Endüstrisi Fuarı

Otomotiv sektörünün önde gelen etkinliklerinden Automechanika İstanbul, dünya genelinde otomotiv üretim ve onarım profesyonellerini bir araya getiriyor. Coğrafi konumu nedeniyle İstanbul, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesi arasında bir köprü işlevi görüyor. Bu da Automechanika İstanbul’un uluslararası katılımcılar için ideal buluşma noktası olmasını sağlıyor. Fuar İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Automechanika İstanbul, Başta T.C Ticaret bakanlığı olmak üzere otomotiv endüstrisinden birçok dernek, kurum ve birlik tarafından destekleniyor. 50 yıllık fuar tecrübesi olan marka, dünya üzerinde 20 şehirde otomotiv fuarı düzenliyor.

  • Fuar Tarihi: 23 Mayıs – 26 Mayıs 2024 Saat 10:00
  • Fuar Saatleri:  10:00 – 19:00   

 

  • Busworld Türkiye 2024 Uluslararası Otobüs Sanayi ve Yan Sanayi Fuarı

Dünya genelinde önemli bir ticari taşımacılık fuarı olan Busworld, 1971 yılından beri etkinlikler düzenleyen köklü bir organizasyondur. Bu fuarlar, global markaları, yerel yeni girişimleri ve birçok firmayı bir araya getiriyor. Otobüs dünyasındaki yenilikleri keşfetme fırsatı sunan organizasyon, sektörün paydaşları için önemli buluşma noktası oluyor.  Busworld Türkiye 2024 etkinliği, otobüs ve tur otobüsleri endüstrisindeki gelişmeleri takip etmek isteyenler için değerli bir platformdur.

  • Fuar Tarihi: 29 mayıs- 31 Mayıs 2024
  • Fuar Yeri: İstanbul Fuar Merkezi/ Yeşilköy-İstanbul

 

  • Kalite 24 – 13. Kontrol, Otomotiv, Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Test Ekipmanları, Metroloji Ve Endüstriyel Yazılım Fuarı

Kalite 24 fuarı, tüm sektörlerin ürünlerinde uyması gereken standart ve normların hazırlanmasında ihtiyaç duyacakları ekipmanlar sergilenecektir. Ürünlerin daha kaliteli olmasında destek sağlayan, her türden ölçüm ve uygulama cihazları bu fuarda, sanayici ve tüketicilerine tanıtılacak. TÜBİTAK-UME, TSE ve TİAD gibi uzman kuruluşların, üst düzey kaliteyi arayan firmaya destek olabileceği fuarda, başta otomotiv olmak üzere birçok sektörün ekipmanları sergileniyor. 

  • Fuar Tarihi: 09 Ekim – 12 Ekim 2024 
  • Fuar Saatleri: 09:30- 17:30
  • Fuar alanı: İstanbul Fuar Merkezi; Salon 10

otomobil-fuarlari-3.jpg

  • E-Drive Türkiye

E-Drive Türkiye’nin ilk elektromobilite fuarı olma özelliğine sahiptir. Bu fuarda, elektrikli araç teknolojilerinin yanı sıra hibrit araçlar, elektronik sistemler ve ekipmanları meraklıları ile buluşacak. E-Drive Türkiye’de otomotiv endüstrisindeki son gelişmeleri, elektrikli araç teknolojilerini, şarj altyapısını, batarya teknolojilerini, elektronik sistemler ve diğer ilgili ekipmanları tanıtmayı hedefliyor. 

  • Fuar Tarihi: 02 Mayıs – 05 Mayıs 2024 

 

  • Karavanist İstanbul 5. Karavan ve Ekipmanları, Tiny House, Outdoor ve Kamp Malzemeleri Fuarı

Karavan sektörünün en büyük fuarı olan Karavanist, karavan çeşitlerini, seyahat römorklarını meraklıları ile buluşturacak. Karavan yan sanayi aksesuarları, karavan ekipmanları, tiny house konseptini ve doğa sporlarıyla ilgili ürünleri bu fuar kapsamında inceleyebilirsiniz. Bu fuar,  sektördeki yenilikleri takip etme olanağı sunmanın yanı sıra karavan ve outdoor yaşam tutkunlarının ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla geniş bir ürün yelpazesi hazırlıyor. Karavan hayranlarıyla bir araya gelme fırsatı yakalayacağınız fuarda, yeni ürünleri keşfedebilirsiniz. Karavanist’te doğa hayatına dair her şeyi bir arada bulabilirsiniz. 

 

  • Fuar Tarihi: 14 Aralık – 22 Aralık 2024 
  • Fuar Alanı: Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi

2024 Yurt dışı Otomobil Fuar Takvimi

otomobil-fuarlari-1.jpg

Dünya genelinde düzenlenen otomobil fuarları, endüstrinin gelişmesini destekleyen etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. Bu fuarlar, otomobil üreticilerini, malzeme tedarikçilerini, yan sanayi temsilcilerin, teknoloji şirketlerini bir araya getiriyor. Otomobil tutkunlarının büyük ilgisini çeken platformlarda, yeni araç modelleri ve geleceğin araçları da sergileniyor. 2024 yılında birçok merkezde yapılacak otomobil fuarları, sektörel gelişmenin yanında otomobilseverlerin de teknolojiye ulaşmalarını kolaylaştırıyor. Yazımızın devamında uluslararası otomobil fuarları hakkında detaylı açıklamaları bulabilirsiniz. 

  • Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 2024

Otomotiv endüstrisinin en prestijli etkinliklerinden biri olan fuar, dünyanın dört bir yanından otomobil üreticilerini, tasarımcılarını bir araya getiriyor. Avrupa’nın en büyük otomobil fuarı olma özelliğindeki etkinlik, Covit-19 salgını sonrasında dört yıllık arayla yeniden açılıyor. Farklı formatla ziyaretçilerini karşılayacak olan fuarda, “İnovasyon Pavyonu”, “Tasarım Bölgesi”, “Sıfır Emisyon Bölgesi” ve “Adrenalin Bölgesi” gibi temalı bölgeler bulunacak. Medya mensuplarının ve otomobil tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği fuarda, yarının otomobil dünyasına adım atabilirsiniz. Bu fuarda yeni modellerin yanında geleceğin araçları da sergileniyor.  

  • Fuar Tarihi: 26 Şubat – 03 Mart 2024
  • Fuar Yeri: Cenevre/ İsviçre

 

  • New York Auto Show, (New York Uluslararası Otomobil Fuarı)

New York Uluslararası Otomobil Fuarı, otomotiv dünyasının önde gelen markalarını ve son teknolojilerini bir araya geldiği dünyaca ünlü bir etkinliktir. Markalar yeni modellerini tanıtırken, ileri teknolojinin kullanıldığı sistemlerini sergiliyor. Bu fuarda otomobiller, ticari araçlar, motosikletler, karavanlar, yedek parçalar ve aksesuarları sektörün meraklılarına tanıtılacak. Ayrıca, bu etkinlikte özelleştirilmiş otomobilleri, egzotik arabaları görebilir, rehberli turlara katılabilirsiniz.

  • Fuar Tarihi: 29 Mart – 07 Nisan 2024  

 

  • TTM Fair Otomotiv Teknolojisi Fuarı

Otomobil sektörünün önde gelen profesyonelleri ve işletmeleri için kilit etkinlik olan TTM Fair, iki yılda bir düzenleniyor. Bu fuarda araç garajlarından servis istasyonlarına, araç yıkama merkezlerinden yedek parça ve ekipman üreticilerine kadar farklı kategorilerdeki sektör paydaşları bir araya geliyor. Sektörel yeniliklerin, yazılımların ve teknolojilerin sergilendiği bu platform, son gelişmeleri keşfetmek, iş bağlantıları kurmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca “Araba Mekaniği Polonya Şampiyonası”, “Ulusal Araç Bilgisi Turnuvası”, “Araç Teşhis Turnuvası” gibi aktiviteler fuarın bünyesinde yer alıyor.

  • Fuar Tarihi: 04 Nisan – 07 Nisan 2024
  • Fuar Yeri: Poznan EXPO Poznan/ Polonya

 

  • TIRES & RUBBER 2024 Uluslararası Lastikler, Kauçuk ve Kauçuk Ürünler İhtisas Fuarı

Tıres ve Rubber 2024 fuarında lastik ve kauçuk ürünleri, bu ürünlerin üretim ekipmanları ve malzemelerle ilgili ürünler sergileniyor. Bu fuar, lastik endüstrisindeki son gelişmeleri takip etmek ve sektörel işbirliği yapmak isteyenler için ideal bir platform oluyor. İlki 1998’de açılan fuar, her yıl katılımcıların artmasıyla daha da büyüyerek sektörün ekonomisine katkı sağlıyor.   

  • Fuar Tarihi: 15 Nisan -18 Nisan 2024
  • Fuar Alanı: Expocentre Fuar Alanı, Moskova, Rusya

 

  • AutoTronics Taipei 2024, (TAIPEI AMPA 2024) Uluslararası Oto Elektronik Fuarı

AutoTronics Taipei, otomotiv elektroniği endüstrisine odaklanan dünyanın en büyük otomotiv fuarlarından biridir. Bu fuar, oto yedek parçaları, otomobil elektronik ürünleri, güvenlik ekipmanları, sistemleri, motosiklet parçaları ve aksesuarlarının sergilendiği kapsamlı bir platformdur. Alternatif yakıtlı araçlar ve çözümleri, teşhis ve bakım, özelleştirme, aksesuar, aydınlatma gibi pek çok sergi alanı bulunuyor.

  • Fuar Tarihi: 17 Nisan -20 Nisan 2024
  • Fuar Alanı: Taipei Nangang Sergi Merkezi, Taipei/ Tayvan

 

  • AUTO24,(Automechanıcs) Uluslararası Otomotiv Yedek parça, Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı

AUTO 24 fuarı, Baltık ülkelerindeki en büyük ve görkemli otomotiv endüstrisi etkinliği olarak biliniyor. Sektör profesyonellerinin bir araya geldiği bu prestijli etkinlikte yeni araçların tanıtımından, klasik arabaların sergilenmesine pek çok içeriği bir arada görebilirsiniz. Profesyoneller için konferanslar da düzenlenen etkinlikte mobilite çözümleri, araç mekaniği, otomotiv kimyasalları gibi birçok ürün sergilenecek.  

  • Fuar Tarihi: 19 Nisan -21 Nisan 2024
  • Fuar Yeri: Riga- Letonya

 

  • West Afrıca Otomotive Show 2024

Afrika’nın en büyük otomobil fuarı olan West Afrıca Automotıve Show, otomotiv parça ve ekipman tedarikçileri, satıcılar, distribütörleri bir araya getiriyor. Bu fuar, ziyaretçi ve katılımcılarına, gelişen Batı Afrika otomotiv sektörünün ana karar alıcılarına ulaşma fırsatı sunuyor. Dünya çapında 250 den fazla katılımcıyı ağırlayan fuar, otomotiv endüstrisi için benzersiz bir ağ ortamı yaratıyor.

  • Fuar Tarihi: 14 Mayıs- 16 Mayıs 2024
  • Fuar Yeri: Landmark Centre, Lagos, Nijerya

 

  • Latin Auto Parts Expo 2024

Bu fuar, Latin Amerika’nın önde gelen otomotiv endüstrisi fuarların arasındadır. Latin Amerika’nın dikkat çeken fuarı, otomotiv parçaları ve lastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları bir araya topluyor. Panama, Kolombiya, Ekvator, Venezuela, Peru, Şili, Meksika, Amerika ve tüm orta Amerika’dan ziyaretçi akınına uğrayan etkinlik, pazarın önemli buluşma noktası olma özelliği taşıyor.  Otomotiv endüstrisinin en son trentleri, yenilikleri ve çözümleri sergilenecek olan fuar, sektörün profesyonelleri, üreticileri ve alıcıları bir araya getirecek. Otomotiv satış sonrası ürünlerinin de sergileneceği platform, bu sene katılımcılarına dikkat çekici deneyim vadediyor. 

  • Fuar Tarihi:  31 Temmuz – 02 Ağustos 2024
  • Fuar yeri:  Panama Kongre Merkezi- Panama

 

  • MIMS Automechanika Moscow Uluslararası Otomotiv Üretim, Satış Sonrası Ve Hizmet Sektörü İhtisas Fuarı

Bu yıl 26.’sı gerçekleşecek olan MIMS Automechanika Moskova, Rusya’nın önde gelen otomotiv endüstrisi fuarları arasında bulunuyor. Sektör profesyonellerini bir araya getirecek olan etkinlikte, otomobil ekipmanları, yedek parçaları, otomotiv teknolojileri ve hizmetleri gibi geniş bir ürün yelpazesini kapsıyor. Uluslararası ticarette Rusya, Avrupa ve Doğu Avrupa pazarına erişim için basamak olabilecek fuarda, geleceğin otomotiv sektörüne yön verecek teknolojik çözümleri bulma fırsatı sunuyor.   

  • Fuar Tarihi:  19 Ağustos – 22 Ağustos 2024
  • Fuar yeri:  Expocentr, Moskova

 

  • EQUIP AUTO Otomotiv Satış Sonrası ve Mobilite Hizmetleri İçin Uluslararası Ticaret Fuarı

Equip Auto, otomotiv endüstrisine odaklanan önemli uluslararası ticaret fuarıdır. 50. si 2025 yılında Paris’te yapılacak etkinlik, 2024 yıl içinde farklı noktalarda düzenlenecek. Fuarlar kapsamında otomotiv parçaları, ekipmanları, aksesuarları, bakım ve onarım hizmetleri gibi çeşitli alanlarda ürün ve hizmetler sergileniyor.  İlki Cezayir’de yapılacak fuarın Fransa kolu tur şeklinde düzenleniyor. 

  • EQUİP AUTO Cezayir: 26 Şubat – 29 Şubat 2024
  • EQUİP AUTO On Tour ( Montpellier–8 Haziran / Reims 29 Haziran / Rennes 28 Eylül 2024)

 

  • Automechanika Uluslararası Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarlar Fuarları

Automechanika ticaret fuarları, Frankfurt merkezli olup, otomotiv endüstrisine odaklanan önemli uluslararası etkinliklerdir. Genellikle farklı ülkelerde düzenlenen fuarlar, otomotiv sektöründen birçok katılımcıyı bir araya getirilmesiyle, dünya çapında ilgi görüyor. Aralarında İstanbul’un da olduğu etkinliklerde, otomotiv parçaları, ekipmanları, aksesuarları, bakım ve onarım hizmetleri gibi alanlarda ürün ve hizmetler sergileniyor. Automechanika ticaret fuarları, otomotiv endüstrisinin gelecekteki trendlerini belirlemede önemli platform sunmasıyla büyük ilgi görüyor. Bu fuarların etkinlik takvimini aşağıda inceleyebilirsiniz.

Automechanika Buenos Aires, (Güney Amerika Otomotiv Sanayi Fuarı)

Güney Amerika’da Buenos Aires otomobil fuarı her yıl düzenleniyor. Nisan ayındaki fuar, her yıl otomobil meraklıları tarafından takip ediliyor. 

  • Fuar Tarihi: 10 Nisan -13 Nisan 2024
  • Fuar Alanı: La Rural Trade Center – Buenos Aires, Argentina

Automechanika Astana (Nur Sultan) Kazakistan

Kazakistan vizesiz ülkelerden biri. Hazır vizesiz iken ve gezmeye bahane de arıyorsanız bu otomobil fuarını görmeyi seçebilirsiniz. 

  • Fuar Tarihi: 17 Nisan -19 Nisan 2024
  • Fuar Alanı: IEС Uluslararası sergi merkezi Astana/ Kazakistan

otomobil-fuarlari-2.jpg

Automechanika Riyad Otomotiv ve Yan Sanayi Fuarı

Suudi Arabistan, hemen her alanda atağa geçmiş durumda. Bu ataklardan biri de bahar aylarındaki Riyad otomobil fuarı. 

  • Fuar Tarihi: 30 Nisan – 2 Mayıs 2024
  • Fuar Alanı: Riyad Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi Riyad/ Suudi Arabistan

Automechanika Ho Chi Minh City 2024

Son yıllarda Tayvan, fuarlar bakımından çok sevilen ve ziyaret edilen bir lokasyon haline geldi. Haziran ayının son haftasında da harika bir fuar var Tayvan’da. Şehir otomobilleri fuarı. 

  • Fuar Tarihi: 20 Haziran – 22 Haziran 2024
  • Fuar Alanı: Ho Chi Minh City/ Tayvan 

Automechanika Kuala Lumpur Uluslararası Otomotiv ve Otomotiv Yan Sanayi Fuarı

Otomobiller kadar onların yan sanayileri de çok kıymetli. Otomobil dünyasının özellikle parça tamamlama konusunda sunduğu yenilikler inanılmaz. Bu bakış açısıyla bir fuar görmek için Kuala Lumpur oto fuarı kaçmaz. 

  • Fuar Tarihi: 1 ağustos -3 Ağustos 2024
  • Fuar Alanı: Kuala Lumpur/ Malezya

Automechanika Frankfurt Uluslararası Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarlar Fuarı

Yedek parçaların da sergilendiği bu özel fuarı kaçırmamanızı öneririz. Elbette yılın bu zamanında Frankfurt’ta bulunma şansınız varsa. Şirketlere de önerdiğimiz fuar yedek parça konusunda da çok özel bir izlem sunuyor. 

  • Fuar Tarihi: 10 Eylül – 14 Eylül 2024
  • Fuar Alanı: Messe Frankfurt Fuar Alanı/ Frankfurt / Almanya

Otomobil Fuarları Neden Önemli?

Otomobil Fuarları, markaları, üreticileri, tedarikçileri ve tüketicileri bir araya gelmesinde etkili oluyor. Sektörel yeniliklerin tanıtıldığı platformlarda yeni araçlar, sistemler sergilenirken, profesyonellerin de işbirliği yapmasını da kolaylaştırıyor. Hem fuara katılanlara hem de fuarın yapıldığı bölgede ekonomik olarak hareketlilik sağlayan fuarlar, katılımcılarına başka bölgelerde yatırım yapabilme olanağı sağlıyor. Türk Ticaret bakanlığı, sektörün gelişmesi açısından kritik bölgelerde yer alan fuarlara katılımı destekliyor. Hem bireysel hem de milli destek kapsamındaki fuarları takip ederek, işlerinizi genişletme fırsatı bulabilirsiniz.  Sektörün gelişmesini destekleyen fuarlarda, etkinlikler doğrultusunda konferanslara katılabilir, eğitim ve öğretim platformlarına dahil olabilirsiniz. Ayrıca bu etkinlikler firmalar arası rekabeti artırırken yapıldığı bölgeye ve ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Otomobil fuarları, tüketicilere yeni araçları deneyimleme fırsatı sunmanın yanında yeni iş bağlantılarına zemin hazırlıyor. 

Yorum ekle