Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yuvarlakçay Gezilecek Yerler – Köyceğiz Gezi Rehberi / Muğla

Yuvarlakçay Gezilecek Yerler – Köyceğiz Gezi Rehberi / Muğla

Yuvarlakçay muhteşem doğası ve mutlaka görmeniz gereken gezi rotasıyla sizleri bekliyor. Muğla‘nın Köyceğiz beldesinde yer alan Yuvarlakçay’ı sizin için keşfettik.

Yuvarlakçay Gezi Rehberi

İsmini suyunun yuvarlanarak akmasından alır Yuvarlakçay. Hikayesi ise şöyledir; Yuvarlakçay, Güney Ege’nin gölüyle ünlü Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası Beldesi ve yöredeki pek çok köyü besleyen nehrin adı. Bundan 200 yıl kadar önce, Çiçek Baba Dağı’nın kalbinden Köyceğiz Gölü’ne akan nehir kurur… Yeraltına çekilen nehir, bu sudan beslenen yöre insanını yedi yıl boyunca kuraklık ve fakirlikle terbiye eder.

Günler böylece akıp giderken, yer altından çıkması için topların patlatıldığı ‘Topgözü’nden  yeryüzüne çıkarak kendini gösteren sular şırıl şırıl akmaya başlar; beklemekten yorgun düşen halkın canına can katar. Bereket saçarak yuvarlana yuvarlana Köyceğiz Gölü’ne ulaşan sular, burada “Yuvarlakçay“adını alır.

Suyu çok derin olmasa da köpüre köpüre, yuvarlanarak akan bu çaya kurulan salıncak Yuvarlakçay‘ın daha da ünlenmesine neden olmuştur. Görenler suyun çok fazla derin olduğunu düşünüp adeta dehşete düşerler oysa suyu pek derin değildir. Salıncaktan düşerim diye korkmayın 🙂 Görsel olarak adeta her anı fotoğraf karesi gibi olan muhteşem yerdir burası, salincagi hamagi derken cocuklaşır insan.

Yuvarlakcay‘in suyuna atlamak için Çınar Restaurant’ın kurduğu havuz, Topgözü’ndekiler’den daha guzel, ama yemekler açısından Topgözü ufak bir adim daha öndedir bana göre.

Azmakbaşı ve Hasanboğuldu ‘ya göre suyu daha soğuk fakat Antalya Köprülü Kanyon‘un suyu hepsinden daha soğuk.

En azından hayatınızda bir kere rotaya burayı da katarak gidin. özellikle sıcak bir hava ise, vaha gibi tesisler. ağaçlar, akan çay, su sesi, kuş sesi… tabi kalabalıklaştıkça uğultulu insan sesi. sabah erken saatlerde kahvaltı-öğle yemeği arası bulunmak akıllıca.

Yuvarlakçay’da Ne Yenir?

Bu çayın kıyısında kurulmuş çok fazla alabalık restoranları mevcuttur. Ayrıca çay içmek de ücretsizdi eskiden, son durum nedir bilemem. Ayrıca tandırı meşhurdur mutlaka yenilmelidir.

Yuvarlakçay‘da altınızdan akan buz gibi çayın sesiyle borani eşliğinde kuzu tandır yemenizi de tavsiye ederim.

Yuvarlakcay‘in suyuna atlamak için Çınar restoranı kurduğu havuz, Topgözü’nden daha güzel, ama yemekler açısından Topgözü ufak bir adim daha öndedir bana göre.

Yuvarlakçay Nerede ve Nasıl Gidilir?

Köyceğiz ile Ortaca arasında Beyoba mevkinde yolda  içeri giren yol ileriye doğru baya bir devam ediyor. İlk birkaç km sonrası nerdeyse toprak bir yola dönüşüyor. yol kenarı ormanlık. bu yerlere giren bir dolmuş falan görmedim.pek yürünecek bir mesafe de değil araba ile gidilmeli, ama kesin gidilmeli.

Yolcu360‘tan araç kiralama rezervasyonu yapmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Muğla araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Arabanızı park etmek için 100 metre mesafede ücretsiz otoparklar mevcuttur ücret ödemeye gerek yok.

Yorum ekle