Yolcu360 Blog
Ford Ranger 2022 sarı renkli arazi arabası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Ford Ranger 2022 İncelemesi, Özellikleri ve Fiyatları

Ford Ranger 2022 İncelemesi, Özellikleri ve Fiyatları

Ford Ranger 2022 incelemesi ile karşınızdayız. Ford Ranger 2022 hakkında bilgi arıyorsanız, içeriğimizi okumaya devam edin… O zaman başlayalım!

Ford ürettiği farklı segment otomobiller ile global anlamda adından söz ettirmeyi başarıyor. Markanın araziler için üretmiş olduğu 4 çeker otomobili Ranger, 2022 yılında değişerek kullanıcıların karşısına çıkıyor. 2022 yılında geçirdiği değişim ile dikkat çekmeyi başaran Ford Ranger incelemesine göz atarak söz konusu araç hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ford Ranger, hem ikinci elde hem de sıfır araç pazarında çok değerli araçlardan biri haline geldi. Ayrıca araç kiralama alanında da çok tutuluyor. Ford Ranger 2022 gerek tasarımı gerekse özellikleri ile kullanıcılara iyi bir pick-up deneyimi sunuyor. Arazide güçlü, yük taşıma isteği olan ve SUV görünümlü bir pick-up seçeneği olarak öne çıkıyor.

Yeni Ranger’in en önemli özelliği arazi şartlarına elverişli sürüş hissiyatı. 4 çeker ve 2 çeker modu bulunan araç, kolay bir şekilde mod değiştirebiliyor. Vites kolunun yanında yer alan joystick sayesinde otomobilin sürüş modunu değiştirebilirsiniz.

Ford Ranger 2022 incelemesi

Ford Ranger 2022 Güvenlik Sistemleri

Büyük ve geniş bir otomobil olan Ranger, yol tutuşu ve yola hakim bir sürüş deneyimi sunuyor. Ancak kullanıcılar büyüklüğü nedeniyle park konusunda problem yaşayabileceklerini düşünüyor. Ford mühendisleri bu konuda kullanıcılara ek birçok özellik sunuyor. Otomatik park özelliğine sahip olan Ranger, boş park yerini otomatik algılar ve aracı oraya park eder.

Arazi koşullarında ışık kaynağı oldukça önemli oluyor. Ford mühendisleri bu konuda da kullanıcılara uygun çözümler sunuyor. Aydınlatma koşullarındaki değişiklikleri otomatik olarak algılıyor. Farlar ortam koşuluna bağlı olarak kendiliğinden devreye girebiliyor. Böylece güvenliği artırıyor.

Yol tutuşu ile kullanıcılara iyi bir otomobil hissi sunan Ranger, Elektronik Denge Programı özelliğine de sahip. Bu özellik, otomobilin durumunu izleyerek tehlikeli konumlarda aracı kontrol etmeye imkân tanıyor. Özellikle zorlu arazide, bu özellik sürücüye konfor sunuyor.

Güvenlik sistemleri konusunda ek birçok özelliğe sahip olan Ford Ranger 2022’de şerit takip özelliği de yer alıyor. Sürekli bir şekilde yolu izleyen Ford Ranger, sensörleri ve kamerası ile şerit ihlali yapıldığını otomatik bir şekilde algılıyor. Algıladıktan sonra aracı şeride almaya yardımcı oluyor. Araç, şerit ihlalinde direksiyonu titreterek sürücüye uyarı verir. Aynı zamanda ekrana görsel çıkartır.

Yokuş kalkış desteği ile Ford Ranger, geriye kaçma konusunda kullanıcıyı koruyor. Özellikle zorlu arazilerde kullanılan Ranger, 2-3 saniye aracı tutar. Bu özelliği yalnızca arazilerde değil aktif trafikte de kullanıcının işini kolaylaştırıyor.

Ford Ranger 2022 fotoğraf

Motor Özellikleri

Ranger, yenilenen tasarımının yanı sıra motorunda da ciddi değişikliklere sahip. Ford Ranger motor özellikleri ile öne çıkıyor. Gelişmiş yeni motor teknolojisi ile Ford Ranger, daha çevreci ve daha performanslı. Yeni nesil 2.0 litrelik bir motora sahip olan Ford Ranger 2022, EcoBlue dizel motor ile showroomlarda yerini alıyor. Daha güçlü bir motor olan 2.0 EcoBlue, emisyon konusunda da oldukça iddialı. 213 PS beygir gücüne sahip olan Ranger, 500 Nm tork üretiyor. Yeni Ford Ranger motoru ve özellikle tork değeri ile arazilerde büyük işler başarabiliyor.

Paris İklim Anlaşması ile birlikte emisyon değerleri hayatımıza girdi. Dünya’nın geleceği için oldukça elzem olan bu değer, otomobilin yeni motorunda oldukça iddialı. Euro 6.2 emisyon standartlarına uygun olan Ford motorları çevreye de minimum zarar veriyor.

Ford Ranger 2022 arka görünüm

Yakıt Tüketimi

Oldukça cüsseli bir otomobil olan Ford Ranger yakıt konusunda kullanıcıların dikkatini çekiyor. Zira, yakıt tasarrufunu sağlamak amacıyla ek birçok özelliğe sahip. Start – Stop özelliğine sahip olan Ranger, bu özelliği sayesinde özellikle kırmızı ışıklarda kendini kapatarak gereksiz yakıtın önüne geçiyor. Motoru otomatik bir şekilde kapatan Ford Ranger, gaza basıldığında otomatik bir şekilde motoru yeniden çalıştırır. Böylece yaklaşık %10 oranında bir yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Start – Stop özelliğinin yanı sıra Ford Ranger şanzımanı ile de yakıt tasarrufuna imkân tanıyor. Yeni Ranger, yenilenen şanzımanı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ford 10 ileri otomatik vitesli şanzımanı sayesinde kısa geçiş aralıklarına sahip. Böylece motoru fazla zorlanmıyor. Neticesinde yakıt tasarrufuna imkân tanıyor.

Ford Ranger 2022 özellikleri

Ford Ranger 2022 Fiyatları

Ford Ranger, Pick Up kategorisinde yer alıyor. Birçok rakibinin iddialı olduğu bir segmentte olan Ford Ranger fiyatları merak ediliyor. 2022 Ranger henüz ülkemizde satışa sunulmuyor. Ancak 2021 model Ford Ranger satışı yapılıyor. Ford Ranger Aralık 2021 yılı itibariyle 547.800 TL’den başlıyor. 2021 Ford Ranger’ın en üst paketi ve en dolu versiyonu ise Aralık 2021 yılı itibariyle 832.700 TL.

 

Kiralık Ford Ranger Fiyatları

Özellikle hafta sonu tatilleri için tercih edilen kiralık Ford Ranger, özellikleri ile ailelerin ve bireysel kullanıcıların dikkatini çekiyor. Pick-up kiralama seçenekleri çok yaygın olmasa da giderek artıyor. Söz konusu otomobile sahip olmayan kullanıcılar kiralama çözümlerine başvurabiliyor. Keyifli anlar geçirebileceğiniz Ford Ranger kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Bu seçenekleri bütçenize göre değerlendirebilirsiniz. Böylece kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum ekle