Yolcu360 Blog
volvo-s90-inceleme-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Volvo S90 İncelemesi: Volvo S90 Özellikleri ve Fiyat Listesi

Volvo S90 İncelemesi: Volvo S90 Özellikleri ve Fiyat Listesi

Volvo S90 incelemesi arayanlar için bu heyecan verici otomobile göz attık. Volvo S90 özellikleri ekseninde inceleme yaptık. Ayrıca güncel Volvo S90 fiyat listesine de baktık. Detaylar için okumaya devam edin.

Volvo S90 özellikleri ve fiyatı için vereceğimiz bilgilerden önce modelin geçmişine hızlıca bakalım. Volvo S90 hakkında biraz bilgi edinelim. 

volvo-s90-inceleme-4

S90 Hakkında

Aracı kez 2015 yılında Detroit Otomobil fuarında gördük. Üst orta sınıf sedan kategorisinde yarışan otomobil, Volvo markasının en güçlü modellerinden biri. İlk Volvo S90, SPA platformu üzerinde üretilmişti. Çok tutulan bu 2015 Volvo S90 modeli, zamanla gelişti ve mükemmel formunu buldu. Aynı otomobilin station wagon versiyonu V90 adıyla biliniyor. Özellikle Avrupa pazarında çok tutuluyor. 

Volvo S90 üretim yerleri İsveç Goteburg ve Çin’dedir. Thomas Ingenlath Volvo S90 tasarımcısıdır. Literatürde üst orta sınıf 4 kapılı sedan otomobil olarak yer alır. Önden motorludur. Önden çekişli ve 4 tekerden çekişli versiyonları vardır. 

Şimdi 2022 Volvo S90 tasarım özellikleri, iç mekan detayları, sürüş konforu ve motor özelliklerine bakalım.

Volvo S90 Tasarım Özellikleri

volvo-s90-inceleme

Volvo S90, İskandinav tasarım anlayışının otomobil görüntüsüne yansıtıldığı en güzel örneklerden biridir. Otomobilin tamamında LED far teknolojisi kullanılmaktadır. Aydınlatma grubunun kendine özgü bir tasarım dili söz konusu. Bu da otomobili uzaktan görünce bile tanımanızı sağlıyor. Şık, oturaklı ve heybetli bir sedan görünümü var. Dışarıdan bakınca da konfor ve üst sınıf imajı hissediliyor. 

Volvo S90 İncelemesi: İç Mekan Özellikleri

volvo-s90-inceleme-6

Dışarıdan bakınca çok şık görünen otomobilin içinde kalite algısı çok yüksek. Döşemelerdeki detaylar, iç mekan tasarımındaki ayrıntılar üst sınıf duruyor. Ayrıca sürücü ve yolcular için konfor odaklı teknik detaylar da var. Bunları inceleyelim:

Volvo S90 Navigasyon Özellikleri

Marka, yeni modellerinde yerleşik Google özellikleri ile dikkat çekiyor. Bunun en etkili sonuçlarından birini navigasyon teknolojisinde sunuyor. Araca tamamen entegre edilmiş Google Haritalar ve Google Asistan ile işler kolaylaşmış. Ayrıca hands-free sesli kontrol sayesinde ulaşım isteğine harika yanıt veriliyor. Gerçek zamanlı trafik bilgileri ve otomatik yeniden rota oluşturma özellikleriyle hedefe ulaşmak kolay. 

Google Asistan

Yine yerleşik Google özellikleri ile araç içinde her şey daha kolay bir hale gelmiş. Arama motoru Google, adeta sizin hizmetinizde. Google Asistan sayesinde, ellerinizi direksiyondan ayırmadan yön bilgilerini alabiliyorsunuz. Müzik ya da video oynatabiliyorsunuz. Arama yapabilir ve mesaj da gönderebilirsiniz. Akıllı ev cihazlarına da bağlanabilirsiniz. Başlamak için Hey Google demeniz yeterli.

Volvo S90 Ses Sistemi

Arabada müzik dinlemek, dünyanın en özel keyiflerinden biri. Bunu yeni Volvo S90 ile deneyimlemek harika! Otomobilde Bowers & Wilkins ses sistemi kullanılmış. son teknoloji hoparlör tasarımı da etkileyici. 

Volvo S90 Hava Temizleyicisi

Volvo S90 içinde özel bir hava temizleme teknolojisi var. Bu teknoloji, yüzde 95’e kadar tehlikeli PM 2,5 parçacıklarının kabine girmesini önlüyor. 

Ayrıca tüm bu detayların yanında koltuk konforu yüksek. Arka koltukta, geniş diz mesafesi var. Ayrıca terletmeyen napa deri koltuklar konforu artırıyor.  Orta kol dayama yeri, koltuk havalandırması gibi özellikler öne çıkıyor. 

Volvo S90 İncelemesi: Volvo S90 Motor Özellikleri

volvo-s90-inceleme-2

Volvo S90’ın dizel hybrid modelinde 235 beygir gücü ve 480 NM tork bulunurken, benzinli hybrid motorda 300 beygir gücü ve 420 NM tork bulunmaktadır. Recharge modellerde ise 390 beygir gücü ve 400 NM tork bulunmaktadır.

Volvo S90, yakıt optimizasyonun çok başarılı. Mild hybrid teknolojisi önemli. Ayrıca bu teknoloji, frenlerden geri kazandığı enerjiyi 48 V aküde depolayarak yakıt tasarrufu sağlar. Ayrıca egzoz emisyonlarını azaltır. Entegre marş jeneratörü, motoru aktif olarak destekler. Bunun yanında yakıt tüketimini azaltırken rahat ve kontrollü bir sürüş sağlar.

Volvo S90 İncelemesi: Fiyat Listesi

Güncel (Şubat 2022 itibariyle) Volvo S90 fiyat listesi aşağıdaki gibi.

  • Volvo S90 B5 2.0L (Mild Hybrid Dizel) 235 hp 4X4 (AWD) Otomatik (8 ileri Geartronic) İnscription:1.548.105 TL
  • B5 2.0L (Mild Hybrid Dizel) 235 hp 4X4 (AWD) Otomatik (8 ileri Geartronic) R-Design:1.575.870 TL
  • Volvo S90 B6 2.0L (Mild Hybrid Benzin) 300 hp 4X4 (AWD) Otomatik (8 ileri Geartronic) İnscription:1.496.050 TL
  •  B6 2.0L (Mild Hybrid Benzin) 300 hp 4X4 (AWD) Otomatik (8 ileri Geartronic) R-Design:1.523.815 TL
  • Volvo S90 Recharge T8 2.0L (Plug-in Hybrid Benzin) 390 hp 4X4 (eAWD) Otomatik (8 ileri Geartronic) İnscription:1.703.090 TL
  •  Recharge T8 2.0L (Plug-in Hybrid Benzin) 390 hp 4X4 (eAWD) Otomatik (8 ileri Geartronic) R-Design:1.730.855 TL

Volvo S90 İncelemesi: Alınır mı Alınmaz mı?

Geniş sedan seviyorsanız Volvo S90, bu segmentin en şık temsilcilerinden biridir. Üstelik ikinci elde hemen talep görecek bir otomobildir. Dolayısıyla yatırım değeri taşır. Lüks marka imajının yanında konfor odaklı özellikleri ile öne çıkar. Uzun yolculukları çok konforlu kılar ve aileler için de konforlu bir seçenektir. 

Volvo S90 Kiralama Fiyatları

Volvo S90 kiralama fiyatları için yolcu360.com rehberliğinde online araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca belirlediğiniz tarih aralığında rent a car ofislerindeki müsait kiralık Volvo S90 modellerini inceleyebilirsiniz. Uygun fiyata Volvo S90 kiralamak için farklı ofislerdeki fiyatları birbiri ile karşılaştırabilirsiniz. 

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size hem Türkiye’de hem de yurt dışında desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle