Yolcu360 Blog

Türkiye’deki Çöl: Karapınar

Türkiye’nin Doğa Harikaları yazı dizisine ülkemizdeki tek çöl olan Karapınar ile devam ediyoruz. Çölden doğa harikası olur mu demeyin! Karapınar Çölü, hem yapısı hem de barındırdıkları ile özel bir alan. En azından bir kere görmek gerek. Peki, Karapınar Çölü nerede ve Karapınar Çölü hakkında neler biliyoruz?

Türkiye’deki Çöl: Karapınar

Öncelikle Karapınar, Konya sınırları içinde bir ilçe. İlçenin büyük bir kısmı da çöl. Binlerce hektarlık alana yayılan bu çöl, volkanik patlamaların yarattığı tuhaf tepeler, zeminde kırmızı kum tabakası ile çok enteresan bir görüntü sunuyor. Çöl boyunca inanılmaz görüntülere şahit olmak mümkün. Eğer sosyal medya fenomeni olacak seviyede fotoğraflar çekmek istiyorsanız Karapınar çölünde çok ilginç kareler yakalayabilir, burayı fon olarak kullanıp portre fotoğrafları çekebilirsiniz. Bir dönem burada dünyaca ünlü bir markanın moda fotoğrafları çektiğini ve yine çok ünlü bir markanın da mayo-bikini katoloğunun çekimlerini yaptığını da söylemeden geçemeyeceğiz…

Volkanik kökenli kumulların yığıldığı tepeler, yumuşak bir yüzey sunuyor. Karapınar Çölünde deveye binmek gibi çöl enstanteneleri de var. 

Konya Araç Kiralama Fiyatları

Konya Karapınar gezisi için Konya’dan araba kiralayabilirsiniz. yolcu360.com ile Konya araç kiralama fiyatlarına bakabilir, fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Uygun fiyata Konya’dan oto kiralama yaparak bölgeyi keyifle gezebilirsiniz. Konya’da uygun fiyata araç kiralama için yolcu360.com’un sunacağı avantajları deneyimleyebilirsiniz.

yolcu360.com’dan Araç Kiralamanın Avantajları

  • Tek web sitesi üzerinden kiralık araç fiyatlarını görebilirsiniz
  • Tek web sayfası üzerinden örneğin Konya kiralık otomobil fiyatlarını tek tıkla karşılaştırabilirsiniz. 
  • En uygun fiyatlı kiralık araç Konya gibi arayışlarınıza en hızlı biçimde yanıt alabilirsiniz. 
  • Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. 
  • Planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. 

yolcu360.com’a Takıl Ülkeni Gez!

yolcu360.com blog sayfasında seyahat etmenin ve keşfetmenin muhteşem etkisini hissetmeyi ve hissettirmeyi seviyoruz. Bu amaçla ülkemizin güzelliklerini yazı dizileri halinde sizlerle paylaşıyoruz. Bugüne kadar farklı bakış açılarıyla ve gerçek akademik araştırmalara dayanarak birden fazla yazı dizisi kaleme aldık:

  • Türkiye’deki Tarihi Kaleler Yazı Dizisi: Ülkemizdeki tarihi kale yapılarının önemini, özelliklerini anlattığımız bir yazı dizisi oldu. 
  • Gaziantep’te Ne Yenir Yazı Dizisi: Gaziantep mutfağının gerçek ve orjinal menülerini tarihi kaynakları okuyarak paylaştık. Çok keyifli bir yazı dizisi oldu. 
  • Türkiye’deki Antik Sahiller Yazı Dizisi: Türkiye’nin en güzel sahillerini ve bunların tarihi değeri olanlarını listelediğimiz bir yazı dizisi oldu. 
  • Türkiye’nin Doğa Harikaları Yazı Dizisi: Ülkemiz, gerçek bir doğal sit alanı gibi. Pamukkale, Tuz Gölü, Tortum Şelalesi, Valla Kanyonu gibi çok acayip güzelliklere sahip. Biz de doğa tutkunları için bunları tek tek incelediğimiz bir yazı dizisi hazırladık. 

 

Yorum ekle