Yolcu360 Blog
topuk-yaylasi-1-2.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Topuk Yaylası’nda Yapabileceğiniz 6 Aktivite

Topuk Yaylası’nda Yapabileceğiniz 6 Aktivite

Topuk Yaylası Düzce ilinde doğayla baş başa kalabileceğiniz bir alternatif. İstanbul gibi kalabalık büyük şehirlere de yakın olması sebebiyle oldukça sık tercih edilen bir kaçamak noktası. Sizi kendiniz ve doğayla baş başa kalabileceğiniz bir atmosferle karşılayan Topuk Yaylası’nda birçok aktivite yapabilirsiniz. Yakın olduğu diğer lokasyonları da listenize ekleyerek keyifli bir gezi planı da oluşturabilirsiniz. Topuk Yaylası için en güzel 6 aktiviteyi sizler için sıraladık.

Topuk Yaylası Hakkında

Bu yeşil yayla 2011 senesinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün aldığı ve bir tesis kurduğu doğal güzelliklerimizden biri. Fenerbahçe Tesisleri doğayla bütünlüğü bozmamak adına ahşap bir yapı olarak tasarlanmış. Bu sebeple burada zaman geçirmek oldukça keyifli bir deneyim oluyor. Bunun dışında yaylada yapabileceğiniz doğa yürüyüşleri oldukça keyifli manzaralarla sizi karşılıyor. Aynı zamanda kamp yapmanız da mümkün.

Topuk Yaylası Nerede?

Topuk Yaylası Düzce ilinde doğayla baş başa kalabileceğiniz bir alternatif. İstanbul’a 247 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek birçok farklı marka ve model arasından dilediğiniz aracı 1 dakikada kiralayıp Topuk Yaylası’na doğru yola çıkabilirsiniz!

Topuk Yaylası’nda Yapabileceğiniz Aktiviteler

  • Doğa Yürüyüşü ve Yeni Keşifler

topuk-yaylasi-1.jpg

Yayla konum olarak oldukça avantajlı bir noktada. Topuk Yaylası’nın güzelliklerini keşfettikten sonra etraftaki diğer doğal güzelliklere yönelebilirsiniz. Hazır buraya kadar gelmişken arabayla 45 dakikalık bir yolculuktan sonra Abant Gölü’ne ulaşabilirsiniz. Abant’ın eşsiz güzelliklerini ve doğasını keşfederek buradaki konaklama seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Yine 1 saatten kısa bir süre giderek Samandere Şelalesi’ne uğrayabilirsiniz. Düzce’nin sunduğu el değmemiş doğal güzelliklerden birisi de Samandere Şelalesi. Akan suları dinlerken ağaç çeşitlerini de gözlemleyerek huzura doyabilirsiniz. Benzer sürelerle Efenti Gölü, Sinekli Yaylası ve daha birçok doğal güzelliği Topuk Yaylası ziyaretinizle birleştirebilirsiniz.

Konumu itibariyle Düzce’nin sağladığı bütün doğal güzellikleri keşfetmeniz mümkün. En popüler noktalar birbirlerine çok uzak olmadığı için yolda zaman kaybetmeden gezinizi genişletebilirsiniz. Bütün bu noktalar popüler olduğu için de konaklama ve yemek gibi konuları güzel alternatiflerle gerçekleştirebilirsiniz.

  • Topuk Yaylası Göleti Turu

topuk-yaylasi-1-1.jpg

Topuk Yaylası’nın en çok ziyaretçi alan noktalarından birisi de Topuk Yaylası Göleti. Göletin çevresinde yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek oldukça keyifli oluyor. Bu ziyaretçi potansiyeli de göz önünde bulundurularak gerekli düzenlemeler gölet etrafında sağlanmış. Bu sebeple uzun süre belirli ihtiyaçlarınızı da karşılayacak şekilde gölet etrafında zaman geçirmeniz mümkün.

Topuk Yaylası Göleti manzarası eşliğinde yemek yeme imkanınız da var. Fenerbahçe Tesisleri içerisinde bulunan çeşitli restoran ve kafe seçenekleriyle sizde gölet manzarasında yemeğinizi yiyebilirsiniz. Spor sonrası sağlıklı içecekler içmek isterseniz de yine tesis içerisinde bulunan mekanlardan faydalanabilirsiniz. Doğa ve temiz hava eşliğinde sadece ruhunuzu değil bedeninizi de yenileyebilirsiniz.

  • Sporun Bin Bir Türlüsü

topuk-yaylasi-2.jpg

Bir spor kulübü tarafından inşa edilen tesislerde elbette pek çok spor seçeneği sizi bekliyor. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından düzenlenen bu alan hem doğaya uygun hem de sporcu dostu bir şekilde tasarlanmış. Yürüyüş parkurları ve çim sahanın dışında pek çok seçenek mevcut. Yüzme havuzlar, spor salonları, voleybol ve basketbol sahaları, hamamlar ve spa gibi birçok farklı alternatif mevcut. 

Bu özellikleriyle Topuk Yaylası tatili kendinize verebileceğiniz en güzel hediye olabilir. Kendiniz dinleyebileceğiniz ve kendinize iyi gelen şeyleri deneyimleyebileceğiniz bir altyapı mevcut. Bu sebeple hem ruh hem de bedeninize iyi gelecek bir seçenek. Sadece kendiniz değil sevdiklerinizle de bu deneyiminizi paylaşabilirsiniz. Anılar paylaştıkça daha keyifli olduğundan kalabalık gruplarla da Topuk Yaylası gezisi planlayabilirsiniz.

  • Kalabalıktan Uzak Bir Kamp

topuk-yaylasi-3.jpg

Topuk yaylasının büyük bir kısmını Fenerbahçe Tesisleri oluştursa da kamp yapmak için de bu lokasyonu tercih edenlerin sayısı oldukça fazla. Kamp için belirli alanlar mevcut. Bunların dışına çıkmadan keyifle kamp yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kamp için belirlenen alanlardan çıkmamanız ise fazla doğal bir ortam olduğu için güvende kalmanız için tavsiye ediliyor.

Kamp yapmanın en güzel yanı kargaşa ve kirlilikten uzaklaşmak. Topuk Yaylası bunun için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Hem yüksek rakım hem de ağaçlık alanların etkisiyle tertemiz bir havası var. Aynı zamanda kargaşa ve kalabalıktan da oldukça uzak. Kamp yapıp doğayı ve kendinizi dinlemeniz için en iyi alternatiflerden biri Topuk Yaylası.

  • Sevdiklerinizle Özel Davetler ve Organizasyonlar

Eğer özel bir gün ve davet organizasyon edecekseniz Topuk Yaylası Tesisleri’ni seçebilirsiniz. Sevdiklerinizle bu güzel manzara eşliğinde anılar biriktirmek çok daha farklı bir boyuta taşıyacaktır. Fenerbahçe Tesisleri’nin bu konuda sağladığı salon ve alanlar mevcut. Eğer sizin toplanma amacınız da bu alanların kullanımı için uygunsa böyle bir seçeneği de göz önünde bulundurmalısınız.

Aynı zamanda konaklama için de uygun bir yer olduğu için misafirlerinizi burada ağırlayabilirsiniz. Böylece hem sevdiklerinizle daha uzun zaman geçirebilir hem de herkese güzel bir konaklama imkanı da sağlayabilirsiniz.

  • Doğayla Baş Başa Konaklama

topuk-yaylasi-

Topuk Yaylası için tek bir tesis mevcut. O da Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ait. Burada uygun zamanlarda konaklama ve aktivite seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Topuk Yaylası civarında bulunan köy evleri ve farklı tesisleri de değerlendirebilirsiniz. Böylece doğa ile iç içe olacağınız bu seyahatinizde farklı alternatiflerle konaklama kısmını halledebilirsiniz.

Belirli standartlara sahip Fenerbahçe Tesisleri için oldukça keyifli bir zaman geçirmeniz mümkün. Tesis içinde konaklarken etrafı keşfetmek içinde fazlaca zamanınız olur. Bunları da yine tesise dahil olan göletler ve diğer güzelliklerle değerlendirebilirsiniz.

Topuk Yaylası’na Gitmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Topuk Yaylası her ne kadar gelişmiş ve düzenlenmiş bir yapıya sahip olsa da doğanın daha güçlü olduğu bir konum. Bu sebeple gitmeden önce özellikle mevsime bağlı olarak hava durumu ve sıcaklığı hakkında bilgi edinin. Böylece çok daha fazla keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Eğer kamp yapacaksanız ve bu konuda çok da tecrübeli değilseniz mutlaka yardım alın. Etrafın vahşi doğa ile teması olduğu için, uzaklaşmak veya uygun olmayan yerlerde kamp yapmak bazı sorunlara sebep olabilir. Bu sebeple genel olarak tecrübeli kişilerin izinden giderek ilerlemenizde fayda var. Aynı zamanda genel kamp kuralları içerisinde çevreye duyarlı olmanız da gerekir. Sadece Topuk Yaylası için değil her zaman bu doğal güzellikleri korumak için elimizden geleni yapmalıyız. Ateş yakmanın yasak olduğu noktalarda buna kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Topuk Yaylası’nı spor yapmak ve kendinizi dinlemek için seçiyorsanız zamanlama olarak daha sakin ve az kalabalık olduğu dönemleri tercih edebilirsiniz. Bölgedeki tek tesis olmasıyla fazlaca ilgi görmesi sebebiyle siz de daha az yoğun zamanları seçmek isteyebilirsiniz.

Eğer etrafta bulunan diğer doğal güzellikleri keşfetmek istiyorsanız öncelikle bir rota belirlemeniz faydalı olur. Bütün konumlar birbirine yakın gibi görünse de doğru bir sıralama ile gezmezseniz boş yere yolda zaman kaybetmiş olursunuz. Bu sebeple görmek istediğiniz noktaları ve konaklama yerlerini iyi belirleyerek yola çıkın. Yemek molası vermek için uğrayacağınız yerleri de önceden belirlerseniz çok daha sorunsuz ve keyifli bir keşif haline gelebilir.

Tüm bu seçenekler ve dikkat edilmesi gerekenler doğrultusunda keyifli bir Topuk Yaylası gezisi yaşayabilirsiniz. Ülkemizin doğal güzelliklerinden biri olan Topuk Yaylası için kendiniz ve sevdikleriniz için özel anlar yaratabilirsiniz. Topuk Yaylası’nda yapacağınız aktiviteleri sizler için sıraladık. Siz bunların çok dışında bir planla kendi tecrübelerinizi edinebilirsiniz. Kendinize özel bir Topuk Yaylası planı yaparak onun üzerinden de ilerleyebilirsiniz.

Yorum ekle