Yolcu360 Blog
subatta-gezilecek-yerler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Şubatta Gezilecek Yerler: Şubat Ayında Gidilecek En İyi 19 Yer!

Şubatta Gezilecek Yerler: Şubat Ayında Gidilecek En İyi 19 Yer!

Şubatta gezilecek yerler denildiğinde ülkemiz, sonsuz seçenek ve güzellikle dolu bir yer. Belki bir hafta sonu, 3 gün ya da bir hafta, kendinize göre bir tane rota seçebilirsiniz. Biz sizin için şubat ayında keşfedebileceğiniz rotaları çoktan hazırladık bile.

Şubat ayı kış severlerin favorisidir ve Türkiye’deki kayak merkezlerinin çoğunda kar kalınlığı, en üst seviyeye ulaşıyor. Diğer yandan kış soğuklarını gerçek anlamda hissettiğimiz şubat ayı tatil rotası belirlemek için de oldukça ideal. 

Peki, şubatta gezilesi yerler nereleridir? Kışı çok sevenler onu dilediği gibi yaşayabileceği rotaları tercih etmeli. Diğer yandan kış soğuğundan kaçmak isteyip de soluğu güneyde alanları da unutmamak gerekir. Son olarak biliyoruz ki şubat ayı, kış aylarının en romantik aylarından biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca içinde sevgililer gününü barındırmasından dolayı da kendini oldukça sevdiriyor. 

Peki 14 Şubat da yaklaşmışken şubatta gezilecek yerler listesinin yanında 14 Şubat Sevgililer Günü için film önerileri yazımıza da göz atabilirsiniz.

Şubat Ayı Tatil Rotaları

Bursa

 

Türkiye’de kış turizmi denince akla gelen Bursa, şubat ayında keşfedilmeyi bekleyen popüler bir nokta. Uludağ’ın zirvelerinde kayak yapabileceğinizden bahsetmemize gerek yok sanıyoruz. Özellikle şehir içerisinde bulunan tarihi yapıları gezerek de kışın keyfini çıkarabilirsiniz.

Sapanca

Sapanca, yakın olması nedeni ile İstanbul’da yaşayanlar için de kış aylarında oldukça tercih edilen bir şehir. Doğal güzellikleri ve yeşilin her tonuna sahip olması Sapanca’yı büyüleyici bir yer haline getiriyor. 

İsterseniz arkadaşlarınızla villa kiralar, isterseniz sevgilinizle şömineli bir otelde romantizm yaşayabilirsiniz. Otellerin muhteşem SPA merkezleri ile hafta sonunun keyfini çıkarabilirsiniz. 

Sapanca bulunduğu konum itibari ile herkese hitap eden bir şehir. Diğer yandan biraz maceraya arıyorsanız ATV safari, bisiklet turu ya da paintball mücadelesi yapabilirsiniz.

Sapanca’ya İstanbul’dan ya da Türkiye’nin dört bir yanından ulaşabilmek için Yolcu360 araç kiralama seçeneklerimizden faydalanabilirsiniz.

Kartepe

Şubatta gezilecek yerler listemizde, kış sporları ile ilgilenenlerin vazgeçilmez rotalarından biri olan Kartepe, İstanbul’a yakın olması nedeni ile Sapanca gibi avantajlı bir konuma sahip. 

Kış sporlarına ilginiz varsa özellikle şubat ayında Kartepe’yi gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Yoğun ilgi gören Kartepe, tahmin edersiniz ki hafta sonları biraz kalabalık olabiliyor. Dolayısıyla fırsatınız varsa hafta içi gitmeniz her konuda daha avantajlı. Kartepe’ye İstanbul’dan gidiş için araç kiralamak isterseniz Yolcu360 İstanbul’un dört bir yanında, yanınızda!

Abant

Bolu’nun eşsiz güzelliklerinden biri de Abant. Stresten uzak, bol bol dinlenebileceğiniz ve huzur dolacağınız birkaç gün için şubat ayında ideal bir tatil rotası olarak karşımıza çıkıyor. Gölün hemen kenarında bulunan otelleri tercih edebileceğiniz gibi, göle yakın birçok otelin hizmetinden de faydalanabilirsiniz.

Güzel bir kahvaltının ardından gölün çevresinde doğa ile iç içe yürüyüş yapabilirsiniz. Abant şubat ayında karla kaplandığı için unutamayacağınız bir güzelliğe sahip olabiliyor.

Antalya

Herkes kışı karlar ile sevecek değil. Siz de kar sevmiyorsanız bu önerimiz sizin için. Denizi ve kumu ile tanıdığımız Antalya sadece güneşten ibaret değil. Bu güzel şehir sıcağı dışında da birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor. 

Yaz tatilinde denizden ve kumdan kendinizi alamayıp gezip göremediğiniz yerleri, şubat ayında kolayca keşfedebilirsiniz. Antalya’da gezip görmeniz gereken birçok tarihi yer, müze doğal güzellikler ve mekanlar bulunuyor.

Kapadokya

Her mevsimde ayrı güzel olan Kapadokya, karların beyaz örtüsü ile başka güzel oluyor. Bu yüzden şubat, Kapadokya’yı beyazlar içerisinde keşfetmek için mükemmel bir ay. 

Kış ayının getirdiği sert soğuklar olsa da ortaya çıkan manzaralar da bir o kadar güzel diyebiliriz. İçeceğinizi içerken gökyüzündeki balonları seyretmekten çok keyif alacaksınız.

Gaziantep

Türkiye’nin en trend yemek rotalarından biri olan Gaziantep, şubat ayında da keşfedebileceğiniz turistik yerler arasında. Özellikle hafta sonları kaçamak yapmak isteyenlerin en çok tercih edilen rotaları arasında. 

Gezip göreceğiniz yerlerin yanı sıra, dünyaca ünlü zengin mutfağı sizi şubat ayında da Gaziantep’e gitmeye zorlayacak.

Kars

Yalnızca şubat ayına özel olmasa da, tüm kış mevsiminin en iyi rotalarından biri Kars. Özellikle Doğu Ekspresi’ne olan ilginin kış aylarında artmasını da hesaba katarsak, Kars’ın ülkemizin turizm merkezleri arasında popüler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bezeli sokakları ve Rus mimarisi, Ani Harabeleri, enfes mutfağı ve kalesi ile Kars, gerçekten mükemmel turistik deneyimler yaşatıyor. 

Çıldır Gölü’nün buz tutmuş halini deneyimleyebilmeniz için Kars’ı şubat ayı içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Eskişehir

Şubat ayında Eskişehir her zaman rağbet görmeye devam ediyor. Türkiye’de Avrupa tadında bir deneyim istiyorsanız Eskişehir kesinlikle tercih etmeniz gereken bir yer.

Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Balmumu Heykel Müzesi, Odunpazarı, Haller Gençlik Merkezi ve tabii ki Porsuk Çayı ile Eskişehir, şubat ayı gezi rotasına güzellikler katacak. 

Rize

Karadeniz denince akla gelen şehirlerinden biri olan Rize, şubatta karlar altında keşfedebileceğiniz yerlerden arasında. 

Kış aylarında yaylalara çıkmak bir hayli zor olsa da çıkacağınız yaylaların güzelliğini anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor.  Sıcacık soba eşliğinde yağan karları izlemek, sizi stresli zamanlardan huzur dolu anlara yolculuğa çıkaracak.

  • İstanbul

İstanbul, zengin tarihini ve kültürünü keşfetmek isteyenler için birçok fırsat sunuyor. Tarihi yarımada da Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii gibi ikonik yapıları ziyaret edebilirsiniz. İstanbul’un tarihi dokusunu keşfedebileceğiniz Sultanahmet Meydanı’nda, Alman Çeşmesi, Mısır Dikilitaş, Örme Dikilitaş ve Yılanlı Sütunu inceleyebilirsiniz. Aynı bölgede yer alan tarihi Kapalıçarşı, Mısır çarşı ve sahafları gezebilir, alışveriş yapabilirsiniz.

İstanbul’un müzelerini ziyaret ederek tarihi ve sanatsal yolculuğa çıkabilirsiniz. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Deniz Müzesi, Pera Müzesi, Kariye Müzesi gibi galerilerdeki eserleri keşfedebilirsiniz. İstanbul gezisine sanat katmak isterseniz, uluslararası ve çağdaş Türk sanat eserlerini barındıran İstanbul Modern Sanatlar Müzesini gezebilirsiniz.  İçinde sinema, kütüphane ve sergiler bulabileceğiniz bu müzeyi İstanbul’da görülmesi gereken yerler listenize alabilirsiniz.

İstanbul Etkinlik Takvimi Şubat 2024

Şehrin sokaklarında dolaşırken, İstanbul’un lezzetlerini tatma fırsatı bulabilirsiniz. Teleferikle Fransız yazar Pierre Loti’nin adını taşıyan tepeye çıkıp eşsiz manzara eşliğinde çayınızı içebilirsiniz. Vefa semtine uğrayarak 1800’lü yıllardan beri yapım koşulları değişmeyen bol tarçınlı ve leblebi ile süslenmiş bozayı tadabilirsiniz. Karaköy’de balık ekmek yiyebilir, Boğazın muhteşem manzarasını izlemek için Ortaköy’de bir kafede oturabilirsiniz. Boğaziçi’nin ortasında yer alan Kız Kulesi, tarihi ahşap konaklarıyla Büyükada, Rumeli Hisarı, İstanbul’un muhteşem silüetini izlemek isteyenlere fırsat sunuyor.

Şubat Ayında İstanbul’da yapılacaklar arasına geleneksel ve tarihi Türk Hamamı keyfini de ekleyebilirsiniz. Çemberlitaş Hamamı, Cağaloğlu Hamamı, Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı gibi ünlü hamamlarda, sıcak havuzların ve tarihi dokunun keyfini çıkarabilirsiniz.  Geleneksel kese, köpük gibi uygulamalarla hem bedensel hemde zihinsel olarak rahatlayabilirsiniz.

  • Şirince

Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı bir mahalle olup, doğal güzellikleri ve tarihi mimari özellikleriyle çiftlere romantik hafta sonu kaçamağı sunuyor. Zamanın durduğunu hissedebileceğiniz bu köyde taş kaplı dar sokaklarda dolaşabilir, tarihi yapıları keşfedebilirsiniz. Köy girişindeki Taş Mektep Müzesi’ni gezebilir, aynı binayı paylaşan Artemis Restoran ve Şarap evinin nostaljik atmosferinde farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Köy meydanına sadece 1 km mesafedeki Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Şirince’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasındaki “Aziz John Baptist Kilisesi” gezebilir, avlusundaki dilek havuzuna para atarak en güzel dileklerinizi dileyebilirsiniz. Ayrıca, köyde bulunan St. John Baptist kilisesi, Aziz Dimitrios Kilisesi, Tiyatro Medresesi gibi tarihi yapıları da ziyaret edebilirsiniz. Geçmişin izlerini keşfedebileceğiniz bu yerlerde güzel manzaranın da keyfini çıkarabilirsiniz.  Köyün kuzeyinde ve en yüksek noktasında yer alan Hodri Meydan kulesinden bölgenin tüm güzelliklerini kuşbakışı izleyebilirsiniz.

7 Maddede Şirince Köyü Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bağlar ve meyve bahçeleriyle çevrili Şirince, doğasıyla da romantizm vadediyor. “Şirince Şarapları” ile tanınan köyde birçok şarap mahzeni bulunuyor. Otantik atmosferi ile bu şarap mahzenlerinde tadımlar yapabilir, eşsiz lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Başta üzüm olmak üzere burada farklı meyve şaraplarını bulabilirsiniz.

Şirince’de köy pazarında yöresel lezzetleri, el yapımı hediyelik eşyaları ve organik ürünleri keşfedebilir, sevdikleriniz ve kendiniz için hatıra alabilirsiniz. Türk kahvesi ve köyün meşhur Mürver şurubunu birlikte tadarak enerjinizi yenileyebilirsiniz. “Dünyanın En İyi Turizm Köyleri” listesinde yer alan Şirince’de köy havasını taşıyan butik otellerde, taş konaklarda konaklayabilirsiniz. Şömine başında dinlenirken otantik köy havasını hissedebilirsiniz. 

  • Amasya

Anadolu’nun göz kamaştırıcı tarihi mirasının en güzel örneklerinden olan Amasya, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hititler, Persler, Pontus Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyetin etkisinde kalan şehir,  tarihi dokusuyla dikkat çekiyor.

Amasya’da tarih gezisi yaparken bu topraklarda yaşayan tüm medeniyetlerin izlerine rastlayabilirsiniz. Yeşilırmak nehrinin iki tarafına kurulan şehir, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine açık alan müzesinde gezme hissi veriyor. Şehrin merkezinde kalan Harşena Dağı eteklerindeki Amasya kalesi, muhteşem yapısıyla ziyaretçilerine eşsiz manzara sunuyor. Türkiye’nin en görkemli kaleleri arasında bulunan Amasya Kalesi’nde Cilanbolu Tüneli,  zindan, su sarnıcı, top kulesi, gözetleme kuleleri ve bir de hamam bulunuyor. Amasya, Pontus krallarına ait olan Kral Kaya Mezarları ile dikkat çekiyor. Birbirlerine tünel ve merdivenlerle birbirine bağlanan mezarların nehre kadar indiğine inanılıyor.  

Yeşilırmak kıyısında bulunan Yalıboyu evleri, Amasya’nın tarihi dokusunu oluşturan önemli yapılar arasında yer alıyor. Osmanlı döneminden kalan geleneksel Türk evleri, cumbaları, ön cephelerindeki ahşap işçiliği ve süslemeleri ile dikkat çekiyor. Şehrin simgeleri arasında bulunan Yalıboyu evleri arasındaki Hazeranlar Konağı, ziyaretçilerine geçmişe dair yolculuk yapma fırsatı sunuyor.  Roma dönemi surlar üzerine inşa edilen konak, Osmanlı mimarisinin karakteristik özelliklerini taşıyor. Müze ev olarak düzenlenen konak, yöresel el işçiliği ile yapılan objeler ve Osmanlı dönemi eşyalarla döşenmiş.

Amasya’nın Osmanlı dönemi dini yapıları, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan önemli miraslardır. Bu yapılar arasında Sultan II. Bayezid Külliyesi, Amasya Ulu Camii ve Gök Medrese öne çıkıyor. Sultan II. Bayezid Külliyesi, mimari zenginliği ve içerdiği çeşitli yapılarıyla dikkat çekiyor. Şehrin merkezinde yer alan Amasya Ulu Camii ise Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında buluyor. Amasya, zengin tarihi dokusu ile ziyaretçilerinin kültürel keşif deneyimlerini artırırken, geçmişe yolculuk yapabilmelerini destekliyor.

  • Karadağ

Balkanlar’ın incisi olarak bilinen Karadağ (Montenegro), doğal güzellikleri, temiz denizi, orta çağ atmosferini taşıyan yerleşim yerleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Adriyatik Denizi’nin kıyısında, dağların eteklerine kurulmuş olan bu küçük ülke, ılıman iklim koşulları ile tatilcilerin ilgisini çekiyor.. Masmavi denizi ve sarp dağlarla çevrili coğrafyasıyla dikkat çeken Karadağ, Ortaçağ Barok mimarisinin özelliklerini taşıyan dokusuyla ziyaretçilerini büyülüyor. Karadağ’ı diğer ülkelerinden ayıran en büyük özelliği sanayi tesislerinin olmamasıdır. Bu da doğal güzelliklerin ve çevrenin korunmasında etkili oluyor.

Yurt Dışında Kayak Tatili İçin En İyi 18 Yer

Karadağ turizminin merkezi olan Budva, nefis kumlu plajları, koyları ve tarihi dokusuyla büyülüyor. Özellikle Budva ve Kotor şehirlerinde bulunan Karadağ’ın plajları, her yıl binlerce turisti cezbediyor. Karadağ’da gezilecek yerler arasında Sveti Stefan Adası, Perast, Tivat, Herceg Novi, Bar, Podgorica, ve Ulcinj kasabası bulunuyor. Dünyanın en güzel körfezlerinden birine sahip olan Kotor köyü, tarihi yapıları, mimari dokusunun bütünlüğü ile UNESCO Dünya Mirası Listesine yer alıyor. Doğaseverler için eşsiz keşif imkanı sunan Biogradska Gora, Durmitor ve Lovcen gibi ulusal parklar, Karadağ’ın iç kesimlerinde bulunuyor.  Bu ülke ziyaretçilerine doğa, tarih, gastronomi konusunda yeni keşifler yapma fırsatı tanıyor. 

Avrupa Birliği’ne katılma sürecinde olan Karadağ’ın, Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanı sunması, Türk turistlerin ilgisini çekiyor. Karabağ’a gitmek için Türk Hava Yolları’nın günde iki defa sefer yaptığı İstanbul-Podgorica uçuşlarını kullanabilirsiniz. Bu ülke, kendine özgü kültürü, lezzetli mutfağı ve misafirperver insanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunar.

  • Roma

İtalya’nın Başkenti ve en büyük şehri olan Roma, tarihi, kültürel zenginlikleri ve canlı atmosferiyle unutulmaz bir şehirdir. Seyahatseverlerin gezi rotalarında ilk sırayı alan şehir, ziyaretçilerinin her anı sonsuza kadar hatırlanacak anıya dönüştürüyor. Roma’nın dar sokakları, birbirine sıkıca sarılmış taş binaların arasından çıkıveren meydanları, gezenlerini büyülüyor. Antik Roma’nın izlerini sürebileceğiniz bu şehirde, Barok dönemi yapıların görkemine de hayran kalabilirsiniz. 

Roma, sanat, mimari, tarih ve kültür mirası ile dünya çapında tanınıyor. Colosseum, Roma Forumu, Pantheon ve Büyük İskender’in Zafer Takı gibi antik yapılar, şehrin atmosferini derinleştirirken, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkartıyor.  Bu tarihi atmosferde cadde ve meydanları süsleyen çeşmelerin de büyük etkisi oluyor.

İtalya Roma Turu: Avrupa’nın En Çok Ziyaret Edilen Şehri

Dünyanın en ünlü çeşmelerine sahip Roma’da her bir çeşmenin kendi efsanesi ve tarihi önemi bulunuyor. Şehrin en ikonik çeşmelerinden olan Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), aşk çeşmesi olarak da biliniyor. Barok tarzında yapılan çeşmenin merkezinde deniz tanrısı Neptün’ün tasvir edildiği büyük bir heykel yer alıyor. Ziyaretçilerinin aşk dileklerini dileyebileceği bu yapı, Roma’ya romantik bir hava katıyor. Ayrıca, çeşmeye bozuk para attığınızda Roma’ya tekrar geleceğine inanılıyor.

“Dört Nehir Çeşmesi” (Fontana dei Quattro Fiumi),  Nil, Ganges, Tuna ve Rio de la Plata nehirlerini kişiselleştiren heykel kompozisyonu ile ziyaretçilerini büyülüyor. Pantheon Çeşmesi, Barcaccia Çeşmesi ve şehrin diğer güzel çeşmeleri de görülmeye değer.  Ayrıca, Şehrin sembolleri arasında bulunan İspanyol merdivenleri de Roma’da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Gastronomi gezisi yapanlarında rotalarında bulunan Roma mutfağı, şehrin görkemli kültürel mirası doğrultusunda, her damak tadına uyabilecek lezzetler sunuyor. Burada klasik İtalyan yemeklerinin yanında Roma usulü enginar, Roma usulü pirzola gibi yöresel tatları bulabilirsiniz.

Türkiye’den Roma’ya gitmek için öncelikle Schengen vizesi almanız gerekiyor. Türkiye’den Roma’ya ulaşmak doğrudan ya da aktarmalı uçak seferlerini kullanabilirsiniz.

  • Paris

Romantizmin ve sanatın başkenti olarak anılan Paris, dünyaca ünlü turistik merkezlerindendir. “Işık şehri” olarak da nitelendirilen şehir, büyüleyici mimarisi, şehir planlamasının düzeni, tarihi zenginlikleri ile ziyaretçilerini etkiliyor. Fransız kültürünü ve yaşam şeklini izleme fırsatı bulacağınız Paris, Seine Nehri’nin kuzey ve güney kıyılarına yayılıyor. Tarihi dokusuna uyumlu modern şehir anlayışıyla düzenlenen Paris, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Küçük dükkanları, kibar insanları, kafeleri, barları, restoranları, gece kulüpleri gibi sosyal alanları ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. 

Tarihi Roma imparatorluğuna kadar uzanan Paris, Fransız Devrimi ve Napolyon dönemi gibi önemli olaylarla tarih sahnesinde önemli rol oynamıştır. Şehir, gotik tarzda katedrallerden Rönesans dönemi saraylarına kadar birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, Louvre Müzesi, Orsay Müzesi, Pompidou Merkezi, Rodin Müzesi, Orangerie Müzesi gibi birçok galeride zengin kültür mirasının bir kısmını sergiliyor. Dünya çapında tanınmış yazar, düşünür ve sanatçıların eserleri bu galerilerde ziyaretçilerini büyülüyor.

Romantik kelimesi ile özdeşleşen Paris, dünyada “Aşıklar şehri” olarak da tanınıyor. İkonik Eyfel Kulesi’nin yanı sıra Notre Dame Katedrali ve Montmartre gibi birçok nokta Paris’in benzersizliğini ve çekiciliğini ziyaretçilerine sunuyor. Doğal güzellikleriyle de dikkat çeken şehirde birçok park ve bahçe bulunuyor. Bu bahçeler arasında romantik atmosfere sahip olan Tuileries Bahçesi, Monet’in tablolarından fırlamış gibi görünen Claude Monet bahçesi dikkat çekiyor.

Paris Çevresinde Görmeniz Gereken 5 Yer

Paris, dünya çapında tanınan ikonik yapılarının yanı sıra, her biri kendine özgü atmosfer sunan mahalleleri ile tanınıyor. Sokak sanatları ve sanatçılarıyla ünlü Belleville, revülerin ve kabarelerin olduğu Montmartre, 20 farklı özellikteki mahalle arasında yer alıyor. Kraliyet yerleşim merkezi olan ve 17. Yüzyılda halka açılan Marai da tarihi dokusu ile ilgi çeken mahalleler arasında bulunuyor.

Her köşe başında bir kafe, restoran veya pastane bulabileceğiniz Paris’te Fransız mutfağının çeşitliliğini ve lezzetlerini tadabilirsiniz. Şehirde, Michelin yıldızlı restoranlardan sokak lezzetlerine kadar pek çok seçeneği bir arada bulabilirsiniz.

Dünya modasının kalbinin attığı Paris’te alışveriş tutkunları için birçok seçenek bulunuyor. Burada ünlü markaların lüks butiklerinden vintage dükkanlara kadar her zevki tatmin edecek alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi kendine çeken bu büyüleyici şehirde unutulmaz, büyüleyici ve romantik tatil yapabilirsiniz. 

  • Dubai

Lüks turizm merkezi olan Dubai, Basra Körfezi’nin güneydoğu kıyısında yer alıyor. Çöl üzerinde yükselen bu şehir, modern ve gözalıcı mimarisi, lüks alışveriş olanakları ve etkileyici gökdelenleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca, kayak pistleri, deniz üzerine kurulan yapay adaları, parkları ve ağaçlarla süslü caddeleriyle çöl ikliminin ötesinde bir atmosfer sunuyor. Hem modernlik hem de Arap kültürü ile harmanlanan ihtişamlı şehir, Ortadoğu’nun sıra dışı turistik cazibe merkezi durumundadır.

Dubai, modern altyapısı, yüksek yaşam standartları ve çeşitli kültürel etkinlikleri ile tanınıyor. Şehir her yıl milyonlarca turist çeken birçok ünlü mekana ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında yer alan Burj Khalifa, Dubai’nin gökyüzüne yükselen sembolüdür. Dünyanın en yüksek binası unvanına sahip yapı şehri kuşbakışı görmek isteyenlere muhteşem manzaralar sunuyor. Dünyanın en büyük alışveriş merkezini de bu şehirde görebilirsiniz. Bünyesinde beş yıldızlı bir otel, dünyanın en büyük akvaryumlarından biri ve buz pateni olan Dubai Mall, ziyaretçilerinin eğlence ve mola ihtiyacını karşılıyor.

Dubai gezisi sırasında birbirinden farklı iklimlerde yapılabilecek pek çok etkinliği yapabilirsiniz. Özel bir çöl safarisine katılarak çöl ortasında piknik yapabilir, Arap müziği eşliğinde çöl manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Dubai Çeşmesi’nde müzik ve ışık gösterilerini izleyebilir, Mucize Bahçesi’nde 150 milyon çiçekten oluşan heykelleri görebilirsiniz. Dubai’nin önemli eğlence merkezlerinden Ain Dubai’de çocuklarınızla birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin geleneksel yaşantısını yansıtan Minyatür köyleri (Heritage and Diving Village) ziyaret edebilirsiniz.

Dünya çapında ünlü tatil köyleri, lüks kaplıcaları ve muhteşem plajlarıyla Dubai, gerçek bir tatil cennetidir. Şehrin turistik cazibesi, her yıl milyonlarca kişiyi kendine çekerken, ziyaretçilere dinlendirici ve keyifli bir kaçış imkanı sağlıyor. Dubai’nin lüks tatil olanakları sunan Dubai asla alternatif tatil olarak düşünülemez. Eşsiz güzellikleriyle dolu atmosferi ile bu şehir, tatil severler rotalarının ilk sırasında bulunuyor.

  • Kıbrıs

Kuzey Kıbrıs, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran turizm merkezidir. Başta başkent Lefkoşa olmak üzere Girne, Gazimağusa da gezilecek birçok destinasyon bulunuyor. Afrodit’in efsanevi doğum yeri olarak bilinen bu ada, antik kentleri, kaleleri ve manastırlarıyla tarih tutkunlarını kendine çekiyor. Girne Kalesi’nde dolaşırken geçmişe yolculuk yapabilirsiniz. Hazır gelmişken kale içindeki Batık gemi müzesini de gezebilirsiniz. Gotik tarz mimarisiyle Bellapais Manastırı’nın huzur veren atmosferinde dinginlik bulabilirsiniz. Mağusa yakınlarındaki Salamis Antik Kenti, Mavi Köşk, Dipkarpaz Aya Synesios Kilisesi gibi birçok tarihi yapıları görebilirsiniz.  Lefkoşa’da Osmanlı döneminde camiye çevrilen Lala Mustafa Paşa Camii (St. Nicholas Katedrali), Selimiye Camii (St Sophia Katedrali), Haydar Paşa Camii’ni (St. Catherine Kilisesi) gezebilirsiniz.

Kıbrıs, muhteşem plajları, dağlık manzaraları ve doğal yaşamıyla da cazibe merkezi durumundadır. Geziniz sırasında benzersiz doğal güzellikleri yakalayabilir, yeni keşifler yapabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler: En İyi 8 Kıbrıs Rotası!

Kıbrıs mutfağında, geleneksel lezzetlerin yanında Türk, Yunan ve Arap mutfaklarından da etkilenmiştir. Akdeniz’in taze ve lezzetli malzemeleri ile hazırlanan lezzetler, Kıbrıs’ın zengin gastronomik mirasını yansıtıyor.  Burada yeni lezzetler keşfetmek isterseniz yöresel kolokas, şeftali kebabı, pirohu, kibrisli makarnayı gibi  tatları deneyebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs çok yönlü turizm konusunda oldukça gelişmiş bir destinasyondur. Her kesim gezginin ilgisini çeken ülke, renkli gece hayatıyla da dikkat çekiyor. Kıbrıs’ın lüks otelleri ve gece kulüplerinde birçok ünlü Türk sanatçılarının performanslarını izleyebilirsiniz.  

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sadece kimlik kartlarını kullanarak seyahat edebilir. Türkiye’nin birçok şehrinden ülkenin tek havalimanı olan Ercan Havalimanına düzenlenen uçuşlar, ziyaretçilere kolaylık sağlıyor. 

  • Yunanistan

Güneydoğu Avrupa’da konumlanan Yunanistan, Akdeniz’in en büyüleyici doğal güzelliklerine ev sahipliği yapıyor. Antik çağlardan beri birçok medeniyete kucak açan ülke, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir mirasa sahiptir. Yunanistan, doğal güzellikleri, zengin mitolojisi, lezzetli mutfağı ve canlı atmosferi ile dünya çapında popüler bir turistik merkezdir.

Yunanistan’ın simgelerinden olan Akropolis, Parthenon Tapınağı, başkent Atina’da yer alıyor. Antik ve modern kültürün bir arada bulunduğu şehirde, tarihi anıtları ve müzeleri gezebilirsiniz. Dar sokakları, geleneksel restoranları ile ünlü Plaka semtinde dolaşarak otantik atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. 

Osmanlı dönemindeki levanten etkilerinin görüldüğü Selanik, kültürel çeşitliliği ile  Yunanistan’ın  cazibe merkezleri arasında bulunuyor. Atatürk’ün doğduğu şehir olmasıyla Türk gezginlerinin rotasında olan Selanik, hem tarih hem kültür ve eğlence arayanlar için mükemmel bir merkezdir. Atina’nın merkezindeki Parthenon Tapınağından’da görülebilen Yunan adaları, doğa tutkunu gezginlerin rotalarında yer alıyor.

Kristal berrak suları, beyaz kumlu plajları ve büyüleyici köyleriyle ünlü bu adalar, eşsiz manzaraları ile misafirlerini büyülüyor. Gün Batımında romantik atmosfer sunan Santorini Adası, gece hayatıyla ünlü Mikanos, doğal güzellikleri ile Kofu, ziyaretçilerin odak noktasında bulunuyor. 

En Güzel Yunan Adaları

Yunanistan gezisi sırasında Yunan mutfağının meze çeşitlerini, Gyros, Souvlaki ve Moussaka gibi geleneksel lezzetlerini tadabilirsiniz. Kültürel etkinliklerin yoğun olduğu ülkede, Antik dönem festivallerinden modern müzik festivallerine kadar pek çok etkinlik düzenlenmektedir. Yunanistan’da yapılacaklar listenize, gidiş tarihinize göre dini kutlamalar, müzik ve spor etkinlikleri gibi kültürel aktiviteleri de ekleyebilirsiniz. 

Şubat ayında gezilecek yerler için çok zengin seçenek bulabilirsiniz. Özellikle kış mevsiminin güzellikleriyle bütünleşen turizm merkezleri, karla kaplı manzaraları ve sıcacık atmosferleriyle kar tutkunlarının ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bunun yanında Şubat ayı Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde baharı müjdeliyor. Tarihi mekanlar, doğal güzellikler, eğlence merkezleri arasında ilgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz. Şubat ayı gezileri her zevke ve ilgiye hitap edecek farklı alternatiflerle, farklı destinasyonlarda sizleri bekliyor. 

Şubatta Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz, ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle