Yolcu360 Blog
rus-araba-markalari-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Rus Araba Markaları Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey! 

Rus Araba Markaları Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey! 

Rusya, 1922 yılından 1991 yılına kadar bilime ve medikal sektöre çok bütçe ayıran bir ülke olarak biliniyor. Ayrıca bütçe ayırdığı ölçüde de bu alanlarda başarı gösteriyor. Bu dönemde Amerika’ya göre uzay yatırımlarında da bonkör davranan bir ülke Rusya. Yine bu alanda da oldukça ileri düzey bir gelişme kaydediyor. Fakat otomotiv sektörüne pek bütçe ayıramayınca, bu alanda başarılı araba modelleri ortaya koyamıyor. Rusya’nın otomotiv sektörüne önem vermesi ve sanayileşmedeki ustalığı ile açıklarını kapatmaya başlıyor. Ülkede otomotiv sektörü, yaklaşık olarak 600.000 kişiyi istihdam eden önemli bir sektör haline geliyor. Rusya’da otomobil üretiminin, 2021 yılında %21 oranında arttığı görülüyor.  Sizler için Rus araba markalarını araştırdık. Rus araba markaları hakkında bir liste hazırladık. Gelin hep birlikte Rus markalar hangileri bir bakalım. 

En güçlü Amerikan arabalarını incelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın.

Rus Araba Markaları

Rusya otomotiv sektöründe etkin ve hızla büyüyüp gelişen bir ülke. Bu nedenle Rus marka arabalar da herkes tarafından merak edilen bir konu. Araba tutkunlarını daha fazla bekletmeden tüm dünyanın beğendiği Rus marka arabalara geçelim. 

rus-araba-markalari

AvtoVAZ

AvtoVAZ, Rusya merkezli bir otomotiv şirketi olarak biliniyor. Şirket, Volga Otomobil Fabrikası adıyla 1966 yılında kuruluyor. Rusya ve Doğu Avrupa kapsamında en büyük otomobil üreticisi şirketlerden biri tanesi. 

Rus markası olan AvtoVAZ’ın merkezi ve ana fabrikası Tolyatti şehrinde. Şirket en çok Lada serisi ürünleri ile tanınıyor. Fakat Sovyetler Birliği’nde Oka, Sputnik gibi çeşitli isimli ürünler mevcut.

Şirketin İjAvto, ChechenAvto, VIS-AVTO, PSA Bronto, Lada Sport gibi yan kuruluşları var. Ayrıca 2019 yılından 2020’nin Ağustos ayına kadar Chevrolet markasıyla birlikte Niva markalı otomobillerin satışını üstleniyor. 

Rus markası olan AvtoVAZ şirketi Renault, Nissan, Mitsubishi ile Rostec ortaklığında, %64,6 oranındaki hissesiyle Alliance Rostec Auto B.V oluşumunun bir parçası. Bunun yanı sıra Chevrolet, Renault, Nissan marka otomobiller üretiyor. 

AvtoVAZ şirketi yabancı markalarla yaptığı anlaşmalar dışında kendi markası için de otomobil üretiyor. Üstelik yılda bir milyona yakın bir üretim yapıyor. Kendi araçları Lada markası altında satışa sunuluyor. 

Kamaz

Kamaz, Kama Otomotiv Fabrikası adıyla kurulan otomobil üreten bir şirket. Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun en büyük kapasitedeki otobüs, kamyon, traktör üreten işletmesine sahip. 

Rus araba markası olan Kamaz şirketinin genel merkezi Tataristan’da. Şirket, uluslararası piyasada ağır kamyon üretiminde ilk on şirketin içinde yer alıyor. 

Kamaz isimli şirketin ilk arabası 1976 senesinde montaj hattından çıkıyor. Kamaz şirketinin amblemi bir bozkır atı ile sembolize ediliyor. 

GAZ

GAZ şirketi, V. M. Molotov ad. Nijniy Novgorod Otomobil Fabrikası ismiyle 1932 yılında kuruluyor. Rus araba markası şirketi binek otomobil, kamyon, minibüs üretimi yapıyor.  GAZ isimli otomotiv devi, Sovyetler Birliği döneminden beri Rusya’nın en önemli otomotiv şirketi olarak biliniyor. Rus araba markası GAZ şirketinin genel merkezi Nijni Novgorod’da. Rus araba üreticisi olan şirket, GAZ Group’un yan kuruluşlarından biri. Dolayısıyla Rusya’nın en büyük otomotiv şirketi olmayı başarıyor.

rus-araba-markalari-2

UAZ

UAZ şirketi, Ulyanovsky Avtomobilny Zavod adıyla 1941 yılında kuruluyor. Rus markası olan UAZ şirketinin genel merkezi Ulyanovsk’ta. 

Otomotiv sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan UAZ kamyon, minibüs, arazi aracı, otobüs ve otomobil üretiyor. Rus araba markası olan UAZ, askeri araç üretimi de yapmış bir firma.  Ek olarak Rus araba markası UAZ, Sovyetlerin yıkılışından sonra ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Dolayısıyla şirket, 2004 yılında Severstal adlı finansal grubuna satılıyor. 

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle