Yolcu360 Blog
naksa-adasi-11
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Nakşa Adası (Naxos) Turu: Yunan Adaları Rehberi

Nakşa Adası (Naxos) Turu: Yunan Adaları Rehberi

Bu yıl tatil planlarının Yunan Adaları üzerinden yapanlar için harika bir önerimiz olacak. Neresi mi? Tabi ki de Türkçe adı ile Nakşa Adası olarak bilinen Naxos… Deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini doruklarına kadar yaşayacağınız enfes bir tatil mekanıdır kendileri… Daha önce size Rodos’tan bahsetmiştik. Şimdi de gelin hep birlikte ada cenneti olan Yunanistan gezisine Nakşa Adası turu ile devam edelim.

Nakşa Adası (Naxos) turunun en büyük avantajı diğer adaları kadar popüler olmaması. Bu nedenle bu güzide tatil adacığına saklı cennet de diyebiliriz. Ege Denizi’nin tam ortasındaki bu ada, umarız popüler olmama özelliğini devam ettirir çünkü bir güzelliğin daha Influencer tarafından suyunun çıkarılmasına hiçbirimiz katlanamayız.

Neyse temennimizi de yaptıktan sonra gelelim şimdi Nakşa adasının özelliklerine ve detaylarına. Naxos yani Naşka Adası yüz ölçümü olarak Kiklad adalarının en büyüğüdür. Kiklad ise adalarında genel olarak çorak bir görüntüye sahip. Yolculuk yaparken özellikle bir çölü andıran görüntüsü vardır. Çünkü yeşilliğe rastlamak çok zordur. Bu görüntüsü ile cezbeden bir görüntüsü olduğunu söyleyemeyiz. Fakat adaların şehir merkezleri insanı büyülüyor. Adanın doğal mimarisi de bunlardan biri…

naksa-adasi.jpg

Nakşa Adası Turu ve Ulaşım

Nakşa adasına ilk vardığınızda sizi ilk olarak rüzgarlı kapılar karşılıyor. Ada içinde ulaşım için 3-4 yöntem mevcut.

İlk olarak bir araba kiralayarak adayı plaj plaj, köy köy gezebilirsiniz. Araba kiraları ise 25 Euro’dur.

Diğer bir seçenek de eğer motor ehliyetiniz varsa adayı scooter ile gezmek. Günlük 12-15 Euro’dan başlayan fiyatlarla motor kiralayabilirsiniz. Yollar motor kullanımı için gayet uygun ve plaj çantanızı bagaja atıp koy koy gezebilirsiniz. Adaları gezenlerin genel kanısı güvenlik konusunda sıkıntı olmadığıdır. Yani hırsızlık vs gibi sıkıntılı durumlarla hemen hemen hiç karşılaşılmıyor.

Gelelim başka bir öneriye; ATV kiralayarak da adayı gezmek mümkün. ATV’lerin günlük kiralama ücretleri, 20-25 Euro civarındadır. İlk kez kullanacaklar şunu bilmelidir ki motora göre daha yavaş ve dikkat gerektiriyor.

Son olarak ise klasik otobüsler ile adanın birçok noktasına ulaşım imkanı var. Tek yön kişi başı 1.80 Euro’dur.

Nakşa Adası Gezilecek Yerler

naksa-adasi-2.jpg

Yunanistan gezisi yapanlar bilir, Yunan adaları turlarında nereyi çeksem diye uğraşmaktan anın tadını çıkaramazsınız. Çünkü sık sık gidemeyenler o anı ölümsüzleştirmek ister. Ada doğası ile görsellik anlamında oldukça cömert davranıyor. Ayrıca tarihe meraklı bir yönünüz de varsa gezilecek tarihi mekanlar da oldukça fazladır. Bunlar arasında en popülerleri ise; Venedik döneminden kalma kaleler, arkeoloji müzesi, çok eski tarihlerden kalma katedraller, manastırlar, Apollon Tapınağı’ndan günümüze kadar gelmiş olan Portara, Kastro ve Bourgos bölgeleri ve tam 2600 yıllık bir geçmişe sahip olan devasa boyutlardaki büyüleyici Apollanas Heykeli’dir.

Nakşa Adası (Naxos) tarihi anlamda gezilecek pek çok seçenek sunuyor. Tarihe çok meraklıysanız bunların arasında en fazla önereceğimiz yerlerin balında kastro bölgesi geliyor. Çünkü bu bölge Orta Çağ’dan günümüze kadar dokusu bozulmadan gelen nadir yerlerden biridir. Bu bölge adeta bir film seti gibidir. Burada kaleyi de ziyaret ederek, tarihi dokuya da tanıklık etmiş olursunuz.

Nakşa Adası Konaklama

Yunan adaları turu yapanlar zaten konaklama ile ilgili az çok fikir sahibidir. Nakşa adasının merkezi Chora (Hora) olarak geçiyor. Aday giden feribotlar, Chora’ya yanaşıyor. Adada konaklama için bu bölge tercih edilebilir. Eski kent merkezinde de konaklama için gayet güzel otelleri var. Bazı oteller sizi limandan dahi aldırabiliyor. Konaklama başı geceliği 22 Euro’dan başlıyor.

Nakşa Adası Plajları

Agios Georgios Beach: Nakşa adasının merkezine 800 metre yürüme mesafesinde yer alan bir plajdır. Burada denizin keyfini çıkarırken, birkaç farklı restoran da bulabilirsiniz.

Agi Anna Beach: Hora’ya yani merkeze 6 kilometre mesafededir. Merkezden kalkan halk otobüsleri ile kişi başı 1.80 euroya ulaşabilirsiniz.  Sahil boyunca çok sayıda restoran ve kafe var. Ayrıca bölgede ufak bir yerleşim yeri mevcut. Pansiyonlar, oteller, yazlık evler ve küçük bir de çarşısı var.

Agios Proskopios: Burası da Hora’ya 5 kilometre uzaklıkta. Merkezden kalkan halk otobüsleri önce buradan geçiyor.  Plajın organize bir plaj olduğunun altını çizelim.

Plaka Beach: Hora’ya 7 kilometre olan plaja, merkezden kalkan halk otobüsleri ile ulaşabilirsiniz.

Nakşa Adası Yeme-İçme

naksa-adasi-3.jpg

Nakşa turuna biraz da yemekle devam edelim. Türkiye’den giden turistler Yunanistan gezisinde en fazla yemek kültüründe zorluk çekmez. Çünkü, mutfak kültürlerimiz birbirine çok yakındır. Adada en fazla deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Eğer tercih etmezseniz kuzu eti ile meşhur başka restoranlar da var. Porsiyonlar Türkiye’dekilere oranla çok büyük. Bu nedenle sipariş verirken bunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Ayrıca fiyatların gayet makul olduğunu belirtmekte fayda var. Umarım bu yazı sizler için faydalı bir rehber olmuştur. Şimdiden iyi tatiller…

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle