Yolcu360 Blog
P

Kleopatra Plajı / Alanya

Kleopatra Plajı Alanya’nın en güzel plajları arasında… Kleopatra Plajı tertemiz suyu ve sahili ile yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sadece doğal güzelliği ve turistik olmasının yanı sıra Kleopatra Plajı hikayesi de oldukça eski bir tarihe dayanıyor. Peki Kleopatra Plajı nerede? Kleopatra Plajı’na ulaşım nasıl? Kleopatra Plajı’nın özellikleri neler? Aybüke Çürükkuyu gezdi, gördü ve yazdı.

Adını Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alan Alanya Kleopatra Plajı, Alanya’nın merkez plajlarının başında geliyor. Şehrin en işlek caddesinin karşısında ve Damlataş Mağarası’nın yanında olması ile biliniyor. Ayrıca adının arkasındaki hikaye ile şehrin en meşhur plajı olma özelliğini ortaya koyuyor. Alanya seyahatiniz sırasında araç kiralama yaparak bu plaja uğrayabilir ve her mevsim altın rengi kumu ile enfes manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. 


Kleopatra Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Kleopatara Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Alanya’nın merkez hattına konumlanan plaja ulaşım şehir içinde kolaydır ancak Antalya’dan 3 saat kadar sürmektedir. Bu sebeple Antalya’dan Alanya’ya gelenler için araç kiralamayı tavsiye edebilirim. Böylelikle Alanya seyahatiniz çok daha konforlu geçecektir. Ayrıca merkezde gezerken aracınız olması size daha farklı rotalara da yakınlaştırabilir. Çünkü Alanya’nın birçok yerine toplu taşıma ulaşımı yapmak oldukça zor..

Antalya Havalimanı araç kiralama yapmak için tıklayın


Kleopatra Plajı’nın Hikayesi

Roma İmparatoru Antonius ve Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın bu sahilde yüzdüğü söylenir. Hatta bir anlatıma göre İmparator Antonius’un plajı Kleopatra’ya hediye ettiği iddia edilir. Ayrıca Kraliçe Keopatra’nın Akdeniz’de çıktığı her sefer sırasında Alanya’ya uğradığı ve mutlaka sahili ziyaret ettiği rivayet edilir. Bu sebeple Kleopatra Plajı olarak anılmaktadır. Zaten Alanya’ya ulaştığın andan itibaren bu gibi hikayelerin halkta yarattığı izlenimi ve değeri kolayca fark edebilirsiniz. Çünkü sadece plajın değil birçok yerleşkenin adı Kleopatra olarak anılmakta.


Kleopatra Plajının Özellikleri

Biliyorsunuz ülkemizde plajlar için mavi bayrak uygulaması yapılıyor. Kleopatra Plajı’da ülkemizde çevre ödülü alan mavi bayraklı plajlardan bir tanesi. Suyunun berrak oluşu, sahilin temizliği ve her mevsim uğradığı turist akınıyla dikkatleri çeken plaj, mavi bayraklı olması nedeniyle de gördüğü rağbeti her yıl artırıyor diyebiliriz. Kleopatra Plajı, yazları Alanya’nın sıcak havasını bastırmak ve güneşten iyi bir noktada faydalanmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Kışları ise özellikle gündoğumu ve batımındaki enfes manzara için tercih ediliyor. Kaldı ki zaten mevsimsel olarak Alanya’da Mart sonu ve Nisan ayının başından itibaren deniz sezonu açılıyor. Bu nedenle Kleopatra Plajı her zaman birçok ülkeden misafire ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Deniz seviyesinin birden yükselmediği biraz sığ kaldığı plajlardan biri olarak biliniyor.

Kleopatra Plajı giriş ücreti: Halk plajı olması sebebiyle girişlerden ücret alınmıyor. Ancak sizler şezlong ya da loca kiralamak isterseniz; elbette ki bu hizmeti sunan beachler sahilde mevcut. Şezlong ve locaların fiyatları mevsimden mevsime değişiklik gösteriyor.

Kleopatra Plajı Aktiviteler

Yemek olarak da plajın etrafında yemek yiyebileceğiniz birçok restoran ve kafe bulunuyor. Bunların haricinde de sadece yaz aylarında olmak üzere plajda yoğun bir plaj turizmi yapılıyor. Tatilcilere tekneler, paraşütler, jet ski ve deniz bisikletleri gibi pek çok eğlence alanı sunuluyor. Bunlar gibi pek çok özelliği bulunan Kleopatra Plajı’nı mutlaka ziyaret edin derim. Havasını, suyunu ve güneşini çok seveceksiniz!

Yorum ekle