Yolcu360 Blog
Kiev gezilecek yerler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kiev Gezilecek Yerler: Kiev’de Gezip Görülecek En İyi 20 Yer

Kiev Gezilecek Yerler: Kiev’de Gezip Görülecek En İyi 20 Yer

Kiev gezilecek yerler listesini sizler için derledik. Oldukça kolay bir şehir olan Kiev, vakit geçirmek için keyifli bir kent. Ayrıca gezilecek yerler de birbirine yakın noktalarda. Bu da şehrin önemli bir avantajı olarak karşımıza çıkıyor. Yani vaktiniz dar olsa bile Kiev’de birkaç günde tüm şehri gezebilirsiniz. Bu yazımızda Kiev nerede, nasıl gidilir, Kiev otelleri ve fiyatları, Kiev’de gece hayatı Kiev’de gezilecek yerler listesine ulaşabileceksiniz.

kiev meydanı, ukrayna

Kiev’de Gezilecek Yerler Listesi

Altın Kapı (Golden Gate)

Kiev’de gezebileceğiniz yerler listemize Golden Gate (Altın Kapı)’yle başlamayı tercih ettik. Yapı, 11 yüzyılda kenti korumak için yapılmış. Ayrıca inşa; küçük bir kiliseden, kuleden ve muhafızlar için yapılan bir izleme platformundan meydana geliyor. Bunun yanı sıra geçmişte pek çok kez yıkıma uğrayan Golden Gate, günümüzdeki halini 20 yüzyılda almış.

Ayrıca yapının bir zamanlar kentin giriş kapısı olduğu söyleniyor. İsmini ise altınla kaplı çatısından aldığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra gelelim giriş ücretine. Golden Gate’yi ziyaret etmeniz için girişte 60 UAH ödemeniz gerekiyor. Bu da yaklaşık 28 TL’ye denk geliyor. Pazartesi günleri hariç sabah 10.00 ila 18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

aziz sofya katedrali, kiev gezilecek yerler

Kiev’de Gezilecek Yerler: Aziz Sofya Katedrali

Dünya Mirasları Listesine 1990 yılında adını yazdıran Aziz Sofya Kilisesi, bin yıllık tarihi geçmişe sahip. Ayrıca bu tarihi yapı yapılan oylamayla Ukrayna’nın yedi harikasından biri seçilmiş. Mimarisi ve işlemeleriyle oldukça estetik bir yapıya sahip olan Aziz Sofya Katedrali, oldukça ilgi görüyor. Kilisenin ziyarete açık saatleri 10.00 ila 17.30 arası. Buraya gelmek için metro vasıtasını kullanabilirsiniz. İneceğiniz durak adı ise Zoloti Vorota.

Aziz Michael Altın Kubbeli Katedral

Yazımızın ilk bölümlerinde ifade ettiğimiz üzere Kiev gezilecek yerler listesinin büyük bölümünü kiliseler, katedraller oluşturuyor. Bunların başında gelenlerden biri de Aziz Michael Altın Kubbeli Katedral. Rengi ve mimarisiyle de farklılık gösteriyor. 11. Yüzyıldan bu yana çeşitli yıkımlara maruz kalmıştır. Lokasyon olarak ise Dinyeper Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Fotoğraf isteyenler için eşsiz kareler var. Katedrale girişte ise herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Kiev Gezilecek Yerler: Kreschatik Caddesi

Kiev’de hayat nerede akıyor diye sorarsanız, cevabımız Kreschatik Caddesi. Şehri gezmek maksadıyla gelenlere fazlasıyla alışveriş mağazası sunan bir cadde. Ayrıca caddenin sonunda sizleri Besarabsky Pazarı karşılıyor.

Cadde ayrıca özel günlerde bayramlarda trafiğe kapatılıyor. Nedeni ise insan trafiğinin daha rahat gezmesi…

kiev özgürlük meydanı, maidan nezalezhnosti, ukrayna

Özgürlük Meydanı (Maidan Nezalezhnosti)

Şehirde gezebileceğiniz yerler listesinin en popüler yeridir Özgürlük Meydanı. Ayrıca burada zamanında birçok siyasi çatışma yaşanmış. Kentin sembolleri arasındaki bir meydan Maidan Nezelazhnosti. Özgürlük Meydanı’nda dikkat etmeniz gerekn bir nokta var. Burası maymuncular, papağancılar… Size musallat olup, para isteyebilirler.

Kiev Gezilecek Yerler: Bessarabsky Pazarı

Kiev gezilecek yerler arasında bulunan bir diğer yerse Bessarabsky Pazarı. Fiyatlar ortalama seviyede diyebiliriz. Satılan ürünler arasında balık, et, meyve, sebze gibi çeşitler yer alıyor. Yalnız sergilenen tezgahlar pek bizim kültüre hitap etmiyor. Burada çok fazla da zaman geçirmenizi önermiyoruz.

aziz volodymyr katedrali, kiev, ukraynaAziz Volodymyr Katedrali

1850’li yıllarda Kiev Prensi tarafından yapılan ortodoks katedrali burası. Mimarisi, işlemeleri fazlasıyla mükemmel. Ziyaretçilerinden herhangi bir giriş ücreti talep edilmiyor. Ayrıca şunu belirtmekte fayda görüyoruz; Ukraynalılar dinlerine oldukça düşkün. Bu yüzden ayin esnasında sessiz olmanız ve saygı göstermeniz önemli.

A.V Fomin Botanik Bahçe

Kiev’in parklarında gezerken huzur buluyorsunuz. Özellikle sonbahar mevsiminde parka sincapları görmeniz mümkün. Rengarenk yapraklar tam manasıyla görsel şölen oluşturuyor. A.V Fomin Botanik Bahçe ise adres olarak St. Volodymyr’s Katedrali’ne oldukça yakın mesafede.

kiev gezilecek yerler, taras shevchenko parkı

Kiev Gezilecek Yerler: Taras Shevchenko Parkı

Park adını ressam Taras Shevchenko’dan alıyor. Ayrıca parkın içerisinde ünlüm ressamın heykeli de var. Şehir üniversitesinin karşısında yer alıyor. Dolayısıyla öğrenciler burayı sık sık ziyaret edip, vakit geçiriyor. Yeşili sevenlerdenseniz Kiev’de hatıra fotoğrafı çektirmek için burası harika bir yer.

Hidropark (Hydropark)

Kiev’de gezebileceğiniz yerler listesindeki Hidropark’a metro ile gitmeniz oldukça kolay olacak. Doğa yürüyüşü yapmanız için oldukça keyifli bir yer. Ayrıca yazın burası aynı zamanda bir plaj. Temizliği hususunda bazı şüpheler var. Ayrıca çıplakların popüler mekanı olduğu söyleniyor.

kiev gezilecek yerler, anavatan ana heykeli

Anavatan Heykeli (The Motherland Monument)

Anavatan Heykeli, Sovyet-Nazi Savaşı anısına yapılan bir heykel. Yapı paslanmaz çelik tasarıma sahip. Bunun yanı sıra toplam yüksekliği 102 metre. Sadece heykelin elindeki kılıç 9 ton ağırlıktan oluşuyor. Heykelde bulunan kalkanın manası kalkanımla milletimi korurum anlamına geliyor. Oldukça heybetli bir heykel. Yapının altında ise bir müze var. İsmi İkinci Dünya Savaşı’nda Ukrayna Tarihi Müzesi. Giriş için ödemeniz gereken ücret 20 Grivna.

2. Dünya Savaşı’nda Ukrayna Tarihi Müzesi

Ukrayna halkının acı tarihi burada yatıyor. Yapı iki kattan meydana geliyor. Birinci katta işgale uğramaları, ikinci katta ise işgalden kurtuluşları hakkında koleksiyonlar var. 2. Dünya Savaşı’nda Ukrayna Tarihi Müzesi’ni ziyaret etmek için 30 Grivna ödememiz gerekiyor.

Kiev Gezilecek Yerler: Mağaralar Manastırı (Kiev Pechersk Lavra)

Kiev Pechersk Lavra, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Fakat manastırın her bölümü için ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyor. Eski zamanlarda rahipler mağaranın bazı bölümlerinde inzivaya çekilirmiş. Kiev’e gelirseniz burayı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

çernobil müzesi, kiev gezilecek yerler

Ukrayna Ulusal Çernobil Müzesi

1986 yılında Ukrayna’da bir deney sırasında meydana gelen patlamanın vahim sonuçlarını burada görebilirsiniz. Bu facia bildiğiniz üzere Çernobil faciası. Olayda hayatını kaybedenlerin özel eşyaları ve fotoğrafları gerçekten üzücü. Korkunç etkileyici bir müze burası. Ukrayna Ulusal Çernobil Müzesi’ne giriş ücretleri 60 Grivna.

Kiev Gezilecek Yerler: Aziz Andreas Kilisesi

Aziz Andreas Kilisesi, Kiev’de Andriyivskyy yokuşunun sonuna sizi bekliyor. Mimari olarak Barok tarzı göze çarpıyor. 1747-1754 yıllarında inşa edilen kilisenin herhangi bir giriş ücreti yok.

Peyzaj Parkı (Park Landscape Alley)

Peyzaj Parkı, çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir yer. Podil bölgesinde bulunan parkı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Mariyinsky Sarayı ve Parkı

1744 yılında Rus İmparatoriçesi tarafından yaptırılan bir saraydır. Günümüzde ise Ukrayna Devlet Başkanı’nın konutu olarak kullanılıyor. İkinci Dünya Savaşı’nda büyük hasar gören yapı, ayrıca 1941 yılında restore edilmiştir. Fakat ziyaretçi unvanıyla saraya girmeniz mümkün olmasa da sarayın önündeki parkı ziyaret edebilirsiniz.

Oleg Antonov Havacılık Müzesi

2003 yılında kapılarını halka açan bir açık hava müzesi burası. Özellikle savaş araçlarına görmeye meraklıysanız ziyaret etmelisiniz. Bunun yanı sıra müze Zhulyany Havaalanı içerisinde. Ayrıca müzeye giriş için 50 Grivna, video çekmek için 40 Grivna, fotoğraf için de 10 Grivna ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.

pyrohiv açık hava müzesi, kiev gezilecek yerler

Pyrohiv/Pirogovo Köyü

Kiev’de en çok seveceğiniz yerlerin başında geliyor. Pirogovo bir açık hava müzesi. İçerisindeki tarihi kilisesiyle Pirogovo Köyü, tam bir masallar diyarı. Ayrıca köy içerisinde hala yaşayanlar var. Bunun yanı sıra Ukrayna evleri ve eski değirmenleri gezmesi çok keyifli. Müze bölümü Çarşamba günleri hariç ziyarete açık. Müzeye giriş ise 50 Grivna. Buraya metro vasıtasıyla gelmeniz oldukça kolay olacak.

Kiev Gezilecek Yerler: Ocean Plaza AVM

Kiev’de alışveriş nerde yapabilirim derseniz burası tam size göre. Ayrıca AVM’de birçok markanın mağazasını bulmanız mümkün.

Kiev Nerede: Kiev Gezilecek Yerler Haritası

Kiev turunuzda görebileceğiniz yerlere harita üzerinden ulaşabilirsiniz. Yazımızdan da anlaşılacağı üzere ziyaret edeceğiniz noktalar birbirine yakın mesafede. Hatta yürüyerek ya da UBER vasıtasıyla bu adresleri kolay ve hızlı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. İlk gün turunuza otele yakın noktaları tercih edebilirsiniz.

Kiev’e Nasıl Gidilir?

İlk olarak sizlere pasaport ve vize hususunda bilgi vermek istiyoruz. Ukrayna, Türkiye vatandaşından ne pasaport ne de vize istiyor. Yeni tip kimlik kartınız olmanız yeterli. Bu da size büyük bir kolaylık sağlıyor. Peki, Kiev’e nasıl gidebilirsiniz? Kiev’e gitmenin en kolay yolu uçak. Mesela Türkiye’den Kiev’e İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya üzerinden gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra vaktiniz de varsa tren yolculuğu da yapabilirsiniz. Fakat uçak ve tren biletleri mevsime göre farklılık gösterebiliyor. Bu yüzden net bir rakam belirtmek pek mümkün değil. Firmaların kampanyalarını takip ederek ucuza bilet temin edebilirsiniz.

yolcu360 blog arama banner

Hem yurtiçi hem de yurt dışı daha rahat ve konforlu yolculuklarınız için Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 aracılığıyla aracınızı seçebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Kiev Hakkında Genel Bilgiler

Ukrayna’nın başkenti Kiev’le ilgili genel bilgileri sizler için derledik.

Ukrayna’nın başkenti: Kiev

Resmi dil: Ukraynaca

Nüfusu: 47 milyon

Büyük şehirler: Kiev, Lviv, Odessa, Harkov.

Ukrayna’nın para birimi: Grivna

Telefon kodu: +380

Saat farkı: Türkiye ile aynı

Ukrayna telefon operatörleri: Lifecell, Vodafone, Kyiystar

Kiev havaalanları: Boryspil International Airport, Kyiv Zhualiny Airport.

Kiev’de Şehir İçi Ulaşım

Şehirde ulaşım ağı oldukça iyi durumda. Toplu taşıma vasıtalarının ücretleri de uygun. Kentin nostaljik havasını tatmak için marshrutka adındaki sarı minübüsleri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca kent, dünyanın en derin metro ağına sahip. Bilet fiyatları da oldukça makul. Kişi başı 8 Grivna. Ortalama 2 TL’ye tekabül ediyor. Ayrıca Kiev’de UBER de yaygın. Hızlı bir şekilde gideceğiniz yere ulaşmak için tercihinizi UBER’den yana kullanabilirsiniz.

Kiev’e Ne Zaman Gidilir?

Kiev’de kış mevsimleri oldukça soğuk geçiyor. Mevsim olarak kış aylarını tercih etmeniz durumunda yanınızda kıyafet olarak kalın giysiler götürmelisiniz. Ancak özellikle hangi mevsim seyahat için uygun derseniz mayıs ile ekim ayları arası diyebiliriz. Sıcak mevsim sevenlerdenseniz Temmuz ve ayrıca Ağustos dönemi daha isabetli olacaktır.

Kiev’de Gece Hayatı: En İyi 6 Gece Kulübü

Ukrayna denildiğinde akıllara gelen ilk şeylerden bir tanesidir gece hayatı. Sizler için tercih etmeniz durumunda bazı mekanların isimlerini listeledik. Şimdiden keyifli vakitler diliyoruz.

  • Sky Bar
  • Shooters Club
  • Buddha Bar
  • Indigo
  • Caribbean Club
  • Forsage Club

Kiev Otelleri ve Fiyatları

Kiev otelleri ve fiyatlarını yazımızda sizler için derledik. Gezebileceğiniz yerlere yakın mesafede fazlasıyla alternatif oteller mevcut. Fakat merkezi konuma yakın mesafede bulunan oteller diğerlerine göre bir tık pahalı diyebiliriz. Bunun yanı sıra ücretler kalitesine ve sundukları hizmetlere göre farklılık da gösterebiliyor.

Kiev Otelleri ve Kiev Otel Fiyat Listesi

    • Sky Loft Hotel Kyiv by Rixwell: 914 TL
    • Bontiak Hotel: 929 TL
    • Deluxe: 525 TL
    • Opera: 1799 TL
    • Hilton Kyiv: 3127 TL
    • Charming Quiet Studio Near The River: 882 TL
    • Ukraine Hotel: 780 TL
    • ibis Kiev City Center: 730 TL
    • Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska: 1171 TL
    • Ramada Encore Kiev: 867 TL
    • Tourist: 365 TL
    • President Hotel: 839 TL
    • Khreschatik: 1049 TL
    • Fairmont Grand Hotel Kyiv: 3513 TL
    • Radisson Blu Hotel, Kyiv City Centre: 1525 TL
    • Hotel Hyatt Regency Kiev: 3889 TL
    • Cozy Apartment On Park Lakes: 662 TL
    • Hotel Staro: 877 TL
    • Bratislava: 743 TL
    • Hotel Podol Plaza: 1002 TL

Ücretler, 1 Ocak 2022 tarihi referans alınarak paylaşılmıştır. Tarih ve sezona göre değişiklik göstermektedir.

Kiev Gezilecek Yerler ve Daha Fazlası

Yorum ekle