Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Keremköy: Ege’nin koynunda uyuyan bir saklı cennet / Ayvalık

Keremköy: Ege’nin koynunda uyuyan bir saklı cennet / Ayvalık

Keremköy az bilinen ve gözlerden uzak bir seyahat rotası. Biraz huzur bulmak, dinlenmek ve tazelenmek için ideal bir nokta. Yazarımız Elif Omput, sizler için Ayvalık’ın yanı başında yer alan bu saklı cenneti gezdi gördü ve yazdı…

Ülkemizde meşhur öyle ilk hecesini duyunca ben biliyorum diye atlayacağınız köylerimiz var. Bir de kendine nasır geçmişten günümüze huzur kokan, insanları ayrı güzel sokakları haneleri ayrı güzel saklı kalmış cennet köyler var. Bugün size Ayvalık’ın dibinde bulunan Keremköy’ü anlatacağım.

Rüzgar o tatlı esintisi ile zeytin dallarının arasından ıslık çalıp ruhunuza yayılır. Kıyıdan seyrettiğiniz Çiçek adası size göz kırpar. Ahhh siz siz olun sakın kıyıdaki küçük balıkçı teknelerine selam vermeden geçmeyin.

Keremköy ‘e nasıl gidilir?

Keremköy Balıkesir Gömeç ilçesine bağlıdır, Burhaniye Ayvalık ve Gömeç ilçelerinin tam ortasında bulunmaktadır. Sessiz sakin bir köy eski küçük taş evleri güler yüzlü köylüleri ile içinizi hemen ısıtır. Gömeç İstanbul arası 550 kilometre, İzmir Gömeç 170 kilometre ve son olarak Balıkesir merkez ile Gömeç arası 110 kilometredir. Havayolu ile de ulaşım sağlayabilirsiniz; İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri sizin için uygun olabilir. Veya Balıkesir Edremit Kocaseyit Havalimanı araç kiralama fiyatlarına Yolcu360’tan göz atarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Biz köyden bir köylünün traktörünün arkasına atlayarak 3 kilometre mesafede olan sahile indik. Sahile indiğinizde sizi görkemli bir eski zeytinyağı fabrikası karşılıyor kimsesizliğe ve hiçliğe terk edilmesi içinizi burkuyor o kadar güzel ki onu anlatacak kelimeler bulamıyor insan.

Yolunuz İzmir Balıkesir arasına düşerse bu ufak köyü de görülecek yerler listenize ekleyin derim. Uğradığınız zaman eğer bahar aylarına geliyorsa ufak bir sandal ayarlayıp Çiçek adasına geçip yeni filizlenmiş ve tüm adayı kokuları ile sarmış nergis çiçeklerinin keyfini çıkararak fotoğraflayabilirsiniz.

İnsan tuhaf bir canlıdır, etrafından birileri onu dürtmezse bazen nasıl bakacağını bilemez, baksa bile göremez. Birinin onu ya dürtmesi ya da durgun bir zamanda hissetmesi gerekir.

Kendinize ve ruhunuza dinginlik tanıyın seslerden kalabalıktan uzakta bir ağacın gölgesinde veyahut denizin kıyısında sadece kalbinizin sesini duyabileceğiniz bir zaman dilimi armağan edin kendinize. Haydi yola çıkma vakti keremköy bu sakin zaman dilimini yakalamak için oldukça uygun bir yer. Gezginkz der ki; Doğa ile kalın, Doğa da Kalın.

3 yorum

  • Evet güzel yazı. Yalnız saklı gizli bir yer değil artık.
    Zeytin ağaçları itinayla kesilip; beton dökme çalışmaları hızla sürüyor. Görgüsüz ve paralı insanlar güzelim tarlaların içine kale, hatta şatolar dikip tüm doğayı hızla yok etmeye devam ediyorlar. Kimse gelmesin. Hatta gelenler de gitsin.

    • O görgüsüz diye tanımladığımız şehirden bunalıp birazda kafa dinlemek için sakın yer arayanlara da o masum köylü kardeşlerimiz de tarlalarını satmasalarmis..

      • Yani doğayı yok etmeye devam öyle mi ? Bu arada o tarlalar hiçbir zaman masum köylülere ait değildi. Hatta böylesi doğal alanlar masum köylülere dahi emanet edilmemeli diyeceğim de onu da farklı yorumlayacaksın .