Yolcu360 Blog
istanbul-etkinlik-takvimi-agustos-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul Etkinlik Takvimi Ağustos 2023

İstanbul Etkinlik Takvimi Ağustos 2023

İstanbul etkinlik takvimi Ağustos 2023’te dopdolu. Birbirinden keyifli etkinlikler, eğlenceli konserler ile tüm hızıyla devam ediyor.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

İstanbul Etkinlikleri Ağustos 2023

istanbul-etkinlik-takvimi-agustos.jpg

  • Pizza Workshop

“Gerçek italyan pizzasının sırlarını keşfediyoruz.” sloganı ile pizza günleri başlıyor. İstanbul etkinlik takvimi Ağustos 2023 listemizde ilk sırada yer alıyor. Muhteşem bir İtalyan pizzasının sırrı, hamuru ve malzemelerinin uyumunu yakalıyoruz. Evinizde sevdiklerinizle gerçek İtalyan pizzası partisi vermek için bu workshop’u kaçırmayın deriz. Hamur yapımı, Ricetta salsa al pomodoro ismi verilen domates sosunun hazırlanışı ve pişirme teknikleri ile öğretici bir gün sizleri bekliyor.

Tarih: 1 Ağustos 2023

Saat: 19.00

Yer: Eataly Mutfak Atölyesi

  • Cocktail Workshop

Dünyanın en çok tercih edilen kokteyllerinin yapım aşamalarını deneyimlemek ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise sizleri Cocktail Workshop’a bekliyoruz. Gelin menüye bir göz atalım. Aperol Spritz, Mediterrean Breeze, Chilli Passion ve Espresso Martini yapımını öğreniyoruz.

Tarih: 2 Ağustos 2023

Saat: 19.00

Yer: Eataly Mutfak Atölye

  • Aşkım Kapışmak

İkili ilişkiler denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Aşkım Kapışmak, İstanbul etkinlikleri kapsamında sevenleri ile buluşuyor. Vücut dilini analiz eden, ikili ilişkilerde doğru adımlar atmanın önemini vurgulayan ünlü isim biraz olsun bizlere rehber olmaya geliyor. Konferanstan ziyade eğlenceli bir sohbet gibi düşünebilirsiniz.

Tarih: 2 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Kuruçeşme Açıkhava Tiyatrosu

  • Hamburger Workshop

7’den 70’e herkesin çok sevdiği hamburgeri artık ev yapımı malzemelerle hazırlamayı öğreneceksiniz. Her ne kadar yapımı kolay gibi gözükse de emek isteyen hamburger’de usta olacaksınız desek abartmış olmayız. Hamburger ekmeğinin arasında ev yapımı soslar ve eşlikçileriyle birlikte nefis bir burger köftesinin püf noktalarını keşfedeceksiniz. Menü ise şöyle:

  • Et burger
  • Tavuk burger
  • Confit domates
  • Confit sarımsaklı mayonez
  • İtalyan mayonez
  • Fırında patates

Tarih: 4 Ağustos 2023

Saat: 19.00

Yer: Eataly Mutfak Atölye

  • İstanbul Cocktail Festivali

Gastronomi ve miksoloji dünyasının yıldızı kokteyllerin Türkiye’deki ilk ve tek festivali İstanbul Cocktail Festivali, İstanbul etkinlik takvimi Ağustos 2023 listemizde yerini alıyor. Popüler kokteyl duraklarının en sevilen sunumları, uzman miksolojistler ve gurmelerden atölyeler ile buluşma imkanı yakalıyorsunuz. Küresel sahnenin önemli temsilcilerinden performanslar, her damak tadına hitap edecek yemek alanı, özgün butiklerin tasarım ürünleri ve gün boyu devam edecek aktiviteler ile rengarenk bir festival sizleri bekliyor. Festival planına göz atalım.

  • 5 Ağustos Cumartesi

İlhan Erşahin & Kaan Düzarat

Köfn

Mert Demir

Selin

Umutcan Genç

  • 6 Ağustos Pazar

Elderbrook Live

Emir Taha

Deniz Sipahi

Mertkan Akd

Eylülsu

Tarih: 5-6 Ağustos 2023

Saat: 14.00

Yer: Küçükçiftlik Park

  • Ekmek Yapımı Workshop

Mis gibi ekmek kokuları içinde sıcacık bir workshop’a davet ediyoruz. Gerçek İtalyan ekmek yapımını tüm aşamalarıyla öğreniyorsunuz. Otoliz tekniğinden, biga mayalama tekniğine; Polish mayalama tekniğinden, ekşi mayaya merak edilen tüm sorularınıza cevap buluyorsunuz.

Tarih: 6 Ağustos 2023

Saat: 13.00

Yer: Eataly Mutfak Atölyesi

  • İbrahim Selim ile Quiz Night

İbrahim Selim ile Quiz Night yarışmacıları ile buluşmaya devam ediyor. Sanat, genel kültür, spor, tarih ve daha birçok alanda sorulacak çoktan seçmeli soruların yanıtlanacağı yarışmada kazananlara da sürpriz hediyeler dağıtılıyor. Tamamen analog yöntemlerle samimi bir ortamda oynanan bu oyunu çok seveceksiniz. İbrahim Selim’in sahnede kendilerine sorduğu sorulara, verilen süre içinde, yine kendi oluşturdukları arkadaş gruplarıyla cevap vermeye çalışacak. Bize sorarsanız İstanbul etkinliklerinden İbrahim Selim ile Quiz Night’ı kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 8 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Maximum Uniq Açıkhava

  • Dünya Mutfağı: Thai Mutfağı Workshop

Tayland mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan Thai usulü acılı tatlı tavuk yemeğidir. Bu yemeği hazırlarken pek çok küçük detay kullanılıyor. Kuru kaplama tekniği ve stir fry tekniğini birleştirerek Asya mutfağına farklı bir bakış açısı sunuyor. Bunun yanı sıra sıkça kullanılan fish sauce, pirinç sirkesi ve acı tatlı sos ürünleri de kullanılıyor. Thai mutfağı workshop işlem basamaklarına yakından bakalım:

  • Sebzeli karidesli spring roll
  • Pirinç yufkası kullanımı
  • Thai usulu acılı tatlı tavuk
  • Uzak Doğu mutfağına özgü soslardan; fish sauce, pirinç sirkesi vb soslar kullanımı
  • Egg noodle
  • Uzak Doğu mutfağına özgü soslardan; soya sos, oyster sos vb soslar kullanımı
  • Sunum teknikleri

Tarih: 9 Ağustos 2023

Saat: 19.00

Yer: Cooking Class Academy

  • Açık Mikrofon

Tecrübeli komedyenlerin ve kendisini denemek isteyen amatör komedyen adaylarının sahne aldığı Açık Mikrofon gecesine davetlisiniz. Altı komedyen yaklaşık 15’er dakika sahnede kendi tek kişilik performansını sergiliyor. nitekim eğlence de burada başlıyor. Biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 11 Ağustos 2023

Saat: 20.30

Yer: Efsahne Beyoğlu Sahnesi

İstanbul Konserleri Ağustos

istanbul-etkinlik-takvimi-agustos.jpg

  • Edis

Son yıllarda yıldızı parlayan sanatçılarımızdan biri olan Edis, İstanbul konserleri kapsamında sahneye çıkıyor. Hareketli şarkıları ve göz alıcı sahne performansları ile size unutulmaz bir gece yaşatmaya geliyor. Biletlerin hızla tükendiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Tarih: 1 Ağustos 2023

Saat: 21.30

Yer: Festival Park Yenikapı

  • Duman

Gençlik yıllarımıza ortak olan, şarkıları ile kendimizden geçtiğimiz büyüleyici grup Duman, İstanbullu hayranları ile buluşmaya geliyor. Günümüzde de pek çok gencin yakından takip ettiği popüler grup sevilen şarkılarını seslendirmek için sabırsızlanıyor.

Tarih: 2 Ağustos 2023

Saat: 21.30

Yer: Festival Park Yenikapı

  • Sertab Erener

Türkiye’nin Eurovision tarihinde birinciliği elinde bulunduran Sertab Erener, İstanbul konserlerinde sahneye çıkıyor. 2004 yılında gerçekleştirilen Eurovision yarışmasında “Everyway That I Can” şarkısıyla ülkemizi gururlandırmayı başardı. O günden beri süregelen Sertab Erener’in yükselişi halen devam ediyor. Yaş alsa da yaşlanmayan ünlü sanatçılarımızdan biri olan güçlü ses İstanbullu sevenleri ile Ağustos etkinlikleri kapsamında bir araya geliyor.

Tarih: 2 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi

  • Yüzyüzeyken Konuşuruz

“Sen Varsın Diye”, “Dinle Beni Bi” ve “Boş Gemiler” şarkıları ile müzik listelerine hızlı bir giriş yapmayı başaran Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu, İstanbullular ile buluşmaya hazırlanıyor. Son zamanlarda gençler arasında popülerliğini devam ettiren grup, İstanbul konserleri Ağustos ayı kapsamında sahne alıyor.

Tarih: 3 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi

  • Sefo

“İsabella” şarkısı ile müzik dünyasını alt üst eden Sefo, kariyerinin en parlak dönemini yaşıyor. Gençlerin gözde isimleri arasındaki yerini koruyan ünlü sanatçı, birbirinden eğlenceli şarkılarını sevenleri ile seslendiriyor. “Kördüğüm”, “Toz Duman” ve “Bonita” bunlardan sadece birkaçı. Bize sorarsanız Ağustos ayında yapılacak en hareketli etkinliklerden biri Sefo konseri.

Tarih: 3 Ağustos 2023

Saat: 22.30

Yer: Festival Park Yenikapı

  • Serdar Ortaç

90’lı yıllardan bu yana popülerliğini korumayı başaran ünlü sanatçı Serdar Ortaç, yıllara meydan okuyan şarkılarını seslendirmeye geliyor. Eski günleri yad etmek, şarkılarına doyasıya eşlik etmek isteyenler için biletlerinizi almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 4 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Kuruçeşme Açıkhava

  • Simge Sağın

“Aşkın Olayım” şarkısı ile müzik listelerini alt üst eden Simge Sağın, en sevilen şarkılarını seslendirmeye geliyor. İstanbul konserleri kapsamında sahneye çıkan ünlü isim unutulmaz bir gece yaşatmaya geliyor. Dans kareografileri ile hareketli dakikalar geçirmenize imza atıyor.

Tarih: 4 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi

  • İzel-Çelik-Ercan

90’lı yılların ayrılmaz üçlüsü İzel-Çelik-Ercan yeniden sahnelere dönüyor. Hareketli parçaları, içimizi ısıtan şarkıları ile tarihte kısa bir yolculuğa çıkarıyorlar. Biraz olsun şehrin karmaşasından kaçıp, kafanızı rahatlatmak isterseniz kaliteli bir konser olacağına eminiz.

Tarih: 5 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Kuruçeşme Açıkhava

  • Gökhan Türkmen

“Şimdi çatı katında inziva vakti” diyerek bizleri hüzünlere doğru yola çıkaran Gökhan Türkmen, İstanbul etkinlik takvimi Ağustos ayında sahne alıyor. 2008  yılında çıkardığı “Büyük İnsan” ve 2022 yılında çıkardığı “Mahşer” albümü ile başarılı bir çıkış yakaladı. Genç kızların gözdesi Gökhan Türkmen konseri için biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 5 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Kartal İstMarina

  • Dolu Kadehi Ters Tut

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren genç müzik gruplarından biri olan Dolu Kadehi Ters Tut, İstanbullu sevenleri ile buluşuyor. İlk albümleri “Polonya’nın Başı Belada” ile 2015 sonuna doğru tanıştığımız grup, asıl çıkışını 2016 yılında elde ediyor. İlk stüdyo albümleri “Dünyanın En İyi Albümü”nü 2017’de, “Karanlık” albümlerini ise 2019’da yayınladılar. Önümüzdeki günlerde İstanbul konserleri kapsamında sahne almayı planlayan Dolu Kadehi Ters Tut biletlerinizi şimdiden almanızda fayda var.

Tarih: 5 Ağustos 2023

Saat: 22.30

Yer: Festival Park Yenikapı

  • Sıla

Tatil seyahatlerine Sıla müziği olmadan çıkmayı düşünemeyiz öyle değil mi? Hazır yaz sezonu da açılmışken muhteşem bir Sıla konseri ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. İstanbul etkinlik takvimi Ağustos ayının en güzel etkinliği sizleri bekliyor.

Tarih: 6 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

  • Nil Karaibrahimgil

“Ben ona resmen aşığım!” diyerek platonik aşıkların, sesini duyuramayan sevdalıların sesi olan Nil Karaibrahimgil, İstanbul konserleri kapsamında sahneye çıkıyor. “Tek taşımı kendim aldım.” diyerek pek çok kadının özgürlüğüne öncülük eden değerli sanatçı, genç kızların rehberi olmaya devam ediyor. Kadınların özgürlüğünü, hayata karşı dik duruşlarını sonuna kadar savunan Nil Karaibrahimgil konseri için biletlerinizi almayı unutmayın.

Tarih: 10 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Kuruçeşme Açıkhava

  • Cem Adrian

Müzikte bambaşka bir tarzı benimseyen Cem Adrian, yüreklere dokunan şarkıları ile geliyor. Tüm kuralları dışlayan, özgün bir müzisyen olarak kariyerine devam eden ünlü sanatçı, buğulu ses tonu ile İstanbullu sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşatacağa benziyor.

Tarih: 11 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

  • Zeynep Bastık

Özellikle şarkılara yaptığı akustik düzenlemeler ile büyük beğeni toplayan Zeynep Bastık, İstanbul konserleri kapsamında sahneye çıkıyor. Sıcacık bir yaza eğlenceli bir etkinlik için konser biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 18 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı Kemerburgaz Kent Ormanı

İstanbul Tiyatroları Ağustos

istanbul-etkinlik-takvimi-agustos.jpg

  • Mahşer-i Cümbüş

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor. Mahşer-i Cümbüş 2003 yılında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdürmeye başlıyor. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde gösteriler sergiledi. Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir ilke imza atarak, 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı. Türk televizyonlarında yepyeni, sıradışı bir dönem başlattı. Önümüzdeki günlerde de İstanbullu hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Tarih: 1 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Kuruçeşme Açıkhava

  • Korkuyu Beklerken

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Bu kavgada anlatılanlar için, aslında bir başka tutunamayanın hikayesidir diyebiliriz. Oğuz Atay’ın ölümsüz eseri olan Korkuyu Beklerken tiyatro severler ile buluşuyor. İstanbul tiyatroları Ağustos ayı listenize mutlaka eklemeniz gereken bir etkinlik önerisi.

Tarih: 14 Ağustos 2023

Saat: 21.00

Yer: Kadıköy Selamiçeşme

  • Ölü Ozanlar Derneği

Ergenlik çağındaki birkaç gencin disiplinli bir yatılı okulda geçen hikâyesi ele alınıyor. Ölü Ozanlar Derneği’nde, gençlerin üstüne yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatılıyor. Okula yeni atanan John Keating, onlara yeni bakış açıları sunarak, şiir dünyasına çağırıyor. Günü en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için var gücüyle savaşıyor.

Tarih: 18 Ağustos 2023

Saat: 20.30

Yer: Trump Sahne

  • Notre Dame’in Kamburu

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri tiyatro severler ile buluşuyor. Notre Dame’in Kamburu yıllar geçmesine rağmen ilk günkü heyecanı ile seyirciyi etkilemeyi başarıyor. Çirkin ve kambur kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun arasında geçen bir hikaye. Krala bağlı komutan Phoebus’un ve Quasimodo’nun semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan danslarıyla göz dolduran kusursuz bir müzikal. Quasimodo çirkinliğiyle alay eden ondan korkan halkın içine karışmayan, insanların söylediklerini alay veya lanet saymayan, insanlara duyduğu kini her gün büyüyen biridir. Bir gün Esmeralda ile tanışır ve ona aşık olur. Dünyası tamamen değişir. Bize sorarsanız biletlerinizi şimdiden almanızda fayda var.

Tarih: 21 Ağustos 2023

Saat: 20.30

Yer: Trump Sahne

 

 

Yorum ekle