Yolcu360 Blog
hasarli-arac-alinir-mi

Hasarlı Araç Alınır Mı?

Araba almak isteyenler için hasarlı araç ekonomik yönden daha kârlı oluyor. Bu yüzden daha fazla ilgi çekiyor. Araç almaya karar vermiş kişiler ikinci el araç mı yoksa sıfır araç mı almaları gerektiği konusunda karar vermekte zorlanıyorlar. Aslında araç alacak kişi alacağı aracın ne için kullanacağı ya da araçtan beklentileri nelerdir bunların tespitini yapması gereklidir. Aynı zamanda hasarlı araç alacaklar, edecekleri masrafları artı ve eksi yönlerini göz önünde bulundurmaları önerilir. Peki hasarlı araç alınır mı?  Bu yazımızda hasarlı araç almanın her bir detayını sizler için derledik. Hasarlı araç almayı düşünenlere hazırladığımız rehber doğrultusunda karalarını verebilirler.  

hasarli-arac-alinir-mi-1

Araba almak isteyenlerin en fazla araştırdıkları hasarlı araç almanın ne gibi avantajları ve dezavantajları var. Ekonomik olarak ne tür bir araba almak kârlı olur. Hangisinin bakımı daha kolay olur. Yakıt tasarrufu gibi özelliklere dikkat edilmelidir. 

Kazalı Araç Nasıl Anlaşılır? Kazalı Aracı Anlamanın 5 Yolu yazımızı okumak için tıklayın.

Hasarlı Araç Alınır Mı? 

Aslında hasarlı araç almak mantıklı mı sorusunun cevabı alacağınız araca göre değişir. Karar vermeniz için maliyet hesabı, aracın piyasa değeri vb. yönleri göz önünde bulundurmak gerekir. Örnek vermek gerekirse 200 bin TL’lik aracı 100 bine alıp 120 bine mal ediyorsanız, bu durumda almak mantıklı diyebiliriz. Ya da ağır hasar kaydı bulunan aracı 10 bin TL’lik kâr edecek şekilde almak mantıklı olmaz. Bu şekilde hesaplamalarınızı ince detaylarına kadar yapıp hasarlı araç almaya karar veriniz. Bu konuda uzman kişilerden yardım alarak almanızı öneririz. 

Hasarlı araç alırken dikkat edilmesi gerekenler 

Öncelikle nasıl bir araç almak istiyorsunuz buna karar verin. Daha sonra internet siteleri üzerinden olabilir, alacağınız aracı beğenin.  Beğendiğiniz aracın hasarlarını dikkatlice her bir detayını inceleyin. Bu işlemleri yaparken yanınızda bu işten anlayan birilerini alın bu sizin daha doğru kararlar almanıza yardımcı olacaktır. 

Almaya karar verdiğiniz aracın hasar boyutu ne durumda olduğunu ve hasarın güvenliğinizi tehlikeye atıp atmayacağını öğrenmenizde fayda var. 

Hasarlı araç alacağınız kişinin size araç hakkında verdiği bilgiler tek başına yeterli olmayacaktır. Uzman kişilerden bilgi almak her iki taraf içinde daha doğru olacaktır. Hasarlı aracın her bir noktası alanında uzman tamirci tarafından incelenmelidir. Onay alındığı takdirde işlem yapmak gerekir. Dolayısıyla unutmamak gerekir ki en ufak bir hata bile can ve mal kaybına sebep olabilir. Her türlü önlemi baştan almakta fayda vardır.   

İkinci el ilanlarda aracın hasar durumuyla ilgili bilgiler bulunabilir. Fakat sizin de hasar sorgulama yaparak araç hasar durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi almanız en doğru olacaktır. 

Hasar Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapılır? 

Araç hasar kaydı sorgulama ikinci el araba alım satım işlerinde sıkça kullanılan bir işlem. Aracın herhangi bir hasar kaydının olup olmadığı ve herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı araç hasar kaydı sorgulama yapılarak öğrenilebilir. Ayrıca araç sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılabilmektedir. 

Maliyet Hesabını Doğru Yapın 

Araç alırken kendiniz için en kârlı olanı alacağınızdan, maliyet hesaplamalarını doğru yapmak gerekir. Piyasada parçalarını kolay bulabileceğiniz araçları tercih edin. Çünkü kazalı araç alırken maliyet hesabı önemli. Hasarlı aracı aldığınızda, toplamlarla birlikte sıfır olan aracın fiyatına çıkıyorsa kazalı bir araç almanın bir mantığı kalmaz. 

Hasarlı alacağınız aracın az kazalı arabalar almanız size faydası olacaktır. Çünkü az kazalı araca yapacağınız maliyet sizin için kârlı olacaktır. 

Hasarlı aracı almadan önce mutlaka, kazalarını onaracak ustaya gösterin ve bir ön fiyat alın. Hasarlı araç almanızdaki en önemli konu maliyet olduğunu aklınızdan çıkartmayın. 

Mutlaka karşılaştırma yaparak ilerleyin, hangisi daha avantajlı?

Hasarlı araç almadan önce mutlaka sıfır ve ikinci el araç karşılaştırmasını yaparak ilerlemeniz. Bu sizin hangi tür aracı alacağınızda doğru karar vermenizi sağlayacak. Değiştirdiğiniz parçaların fiyatı ve sıfır aldığınızdaki fiyatını karşılaştırın. Sıfır parçada yan sanayi ve orijinal parça diye ayırın. Ek olarak daha sonra çıkma parçanın da fiyatını alarak karşılaştırma yapın. 

Bunları yaptığınızda ortalama fiyatlar kafanıza oturacak ve hasarlı araç almak avantajlı mı buna göre karar vereceksiniz 

İkinci El Araçlar da Tercih Edebilirsiniz 

Yeni bir araç almaya karar verdiğinizde, alacağınız araç sizi maddi olarak zorlayacaksa, bütçenize uygun değilse aynı modelin ikinci el araçlarını tercih edebilirsiniz. İkinci el araçlar hafif hasarlı sayılabilecek durumdaysa almanız mantıklı. 

Önden ve Yandan Hasarlı Araç Alınır Mı?

Bu soruya kesin bir cevap vermek doğru olmaz. Tabii ki de en doğru kararı verecek olacak sizlersiniz. Dolayısıyla aslında kazalı araçların hepsine yakını tamir edilme şansı vardır. Gelişen teknoloji ile bunu yapmak mümkündür. Aynı şekilde önden kazalı araçların da tamir edilip alınması mümkündür. Önden kazalı araç alırken dikkat edilmesi gereken nokta şaselere kadar giren kazalı araç almamanız. 

Yandan kazalı araçlarda da dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Tabi ki de burada alacağınız aracın kaza boyutu kararınızı etkileyecek. 

Birkaç bakım, onarım ve 2 kapı, ön arka çamurluk değiştirip devam edersiniz. Ama direk podye sacları vs bunlara girerse tamiri biraz daha özen isteyen bir süreç olduğu için çok fazla önerilmez.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle