Yolcu360 Blog
Halikarnas Sahili Hakkında
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Muğla – Bodrum – Halikarnassos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Muğla – Bodrum – Halikarnassos Sahili

Türkiye’nin en güzel sahillerini keşfetmeye devam. Bodrum’un en güzel sahillerinden biri olan Halikarnassos sahiline bir göz attık. Bu yaz, biraz alternatif bir tatil yapmayı düşünenler için en bildik ama en derin rotalardan biri artık Halikarnassos. En güzel Türkiye sahillerinden biri olan Halikarnassos hakkında şahane şeyler söyleyeceğiz…

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Muğla – Bodrum – Halikarnassos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisinde yolumuz Halikarnassos’a düştü. Halikarnas sahili hakkında kitaplar, romanlar yazılmış. Belki yüzlerce belgesel çekilmiş.

Bodrum Halikarnas sahili, tarihi zenginliği, doğal güzelliği, çevre bilinci, temizliği, kıyı zenginliği ve tesis kalitesi ile dünyanın sayılı yerleri arasında. Halikarnas sahilinde denize girmek şahane ama burada yapılacak tek şey deniz tatili değil. Peki, Halikarnassos sahilinde neler yapılır? Biraz, Halikarnassos sahilini tanıyalım mı?

Halikarnassos Sahili Hakkında

Halikarnos Sahili, gerçek bir balıkçı sahili. Ama tarih ve sosyal yapı kendini bu kadar iyi koruyunca bugün için paha biçilemez bir tatil alternatifi sunuyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesi, Karia’nın başkenti Halikarnassos üzerinde kurulu. Günümüzde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bu kıyılar, Antik dönemde de kalabalıktı. Ege’nin bu kadim limanı Antik Dünya’nın 7 harikasından biri olan Halikarnassos Mozelesine de ev sahipliği yapıyor.

Halikarnassos Mozelesi yani Kariye Kralı Mausolos’un mezarı, M.Ö. 353 yılında tasarlanmış bir yapı. Mozelenin etrafı heykellerle dolu. Meara ilişkin resim ve heykellerin pek çoğu bugün, British Museum’da sergileniyor. M.Ö 395 yılında bölge Pers egemenliğine girdi.

Bodrum Halikarnas Araç Kiralama Fiyatları

Bodrum araç kiralama fiyat listesi burada!

Bodrum Halikarnas’tan araç kiralama ile bölgeyi keyifle gezebilirsiniz. Halikarnas kiralık araç seçeneklerine yolcu360.com üzerinden bakabilir ve fiyatları karşılaştırabilirsiniz. böylece yani fiyat karşılaştırması yaparak Halikarnas’ta uygun fiyata araç kiralama sonucuna ulaşabilir, güvenle işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Yorum ekle