Yolcu360 Blog

Fransa’nın En Güzel Müzeleri

Sanat tutkunları için Fransa fazlasıyla cezbedici. Özellikle başkent Paris eşsiz mimari yapılarının yanı sıra dünyaca ünlü pek çok müzeye sahip.

Fransa Müzeleri

Kültür ve sanat açısından Avrupa’nın en çok müzeye ve sanat galerisine sahip olan ülkelerinden biri Fransa. Fransa müzeleri ile oldukça meşhur bir yer. Ziyaretçiler Fransa’ya geldiklerinde genellikle müzeleri ziyaret eder. Ancak Fransa’da bulunan müzeler ve sanat kurumları dendiğinde maalesef çoğumuzun aklına sadece Paris’te bulunan müzeler geliyor. Fransa’nın her şehri kendine özgü müzelere, koleksiyonlara ve kültürel miras alanlarına sahip. Fransa’nın neredeyse her şehrinde en az bir sanat müzesine denk gelmek mümkün. Bu müzelerin hepsi sanat tarihinin en tanınan, en beğenilen sanatçılarına ve eserlerine ev sahipliği yapıyor. Gelin beraber Fransa’nın farklı şehirlerinde ve bölgelerinde bulunan sanat müzelerini keşfedelim. Biz de sizler için Fransa’nın en güzel müzeleri listesi hazırladık.

Fransa’nın en güzel müzelerini keşfetmek için en uygun Fransa uçak bileti Yolcu360’ta sizi bekliyor! -ucak-bileti

Fransa’ya geldiğinizde dilediğiniz şehri kendi aracınız konforuyla keşfetmek isterseniz en uygun Fransa kiralık araç seçenekleri için de Yolcu360’ı kullanabilirsiniz!

  • Louvre Müzesi

fransa-muzeleri-louvre

Fransa’nın en güzel müzeleri arasında tabii ki ilk ele aldığımız müze, günümüzde dünyanın en büyük müzesi olan Louvre. Paris’te yer alan ve 1793 yılında bir resim sergisi olarak başladıktan sonra koleksiyonunu genişleten Louvre Müzesi, yıllık 10 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ile dünyanın aynı zamanda en çok ziyaret edilen müzesi olarak da biliniyor. Üç ayrı kanat ve sekiz bölümden oluşuyor. Mısırlılardan Yunanlılara, Ortaçağ sanatından İslam sanatına kadar her medeniyet için ayrı bir sanat galerisi ile ayrılmış olan müzedeki tüm eserleri görmek için oldukça uzun bir zaman ayırmanız gerekiyor. Müzede birçok popüler eser de bulunuyor. Bunlar; Da Vinci’nin Mona Lisa’sı, Milo Venüsü, Michalengelo’nun İki Köle heykeli ve Perrault Sıra Sütunları olarak listelenebilir. Yolcu360 üzerinden en ucuz Paris uçak biletini bulabilir ve rüya şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

paris-arac-kiralama

  • Matisse Müzesi 

fransa-muzeleri-matisse.jpg

Matisse Müzesi Fransa’nın en ikonik müzelerinden biri. 1917-1954 yılları arasında Fransa’nın Nice şehrinde yaşamış ressam ve heykeltıraş Henri Matisse’in koleksiyonlarından oluşan eserler burada sergileniyor.

  • Orsay Müzesifransa-muzeleri-orsay

Orsay Müzesi, Sen Nehri kıyısında yer alıyor. Müze, 1 Aralık 1986’da ziyarete açılıyor. Konum olarak Louvre’un hemen karşısında yer alıyor. Orsay Müzesi geleneksel sanat ile modern sanatı karşı karşıya getirir. Hemen hemen her yıl 3 milyondan fazla ziyaretçinin ağırlandığı müzede empresyonizm akımına ait birçok değerli resim ve heykel de sergileniyor. Henri Matisse, Claude Monet, Vincent Van Gogh, Auguste Rodin gibi sanatçıların orijinal eserlerinin de burada bulunması müzeyi görülmeye değer yapıyor.

  • Lyon Güzel Sanatlar Müzesi

fransa-muzeleri-lyon

Lyon Güzel Sanatlar Müzesi, 1803 yılında kuruluyor ve ziyarete açılıyor. Fransa’nın en eski sanat müzelerinden biri olarak biliniyor. 70.000’den fazla sanat eseri bu müzede sergileniyor. Söz konusu güzel sanatlar müzesi, 7.000 metrekarelik alanı ve içinde bulundurduğu 70 galerisi ile Louvre Müzesi’nden sonra Fransa’nın en büyük güzel sanatlar müzesi özelliğini taşıyor. Antik Mısır, Yunan-Roma eserleri, Orta Çağ, Rönesans sanatı, 18. yüzyıl Fransız sanatı, 20. yüzyıl Avrupa sanatı ve empresyonist-Post-empresyonist eserlerini müzede görmek mümkün. Lyon şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Lyon Güzel Sanatlar Müzesi’ne metro, tramvay veya otobüs ile kolayca ulaşabilirsiniz.

 

 

  • MuCem (Avrupa ve Akdeniz Uygarlıkları Müzesi)

fransa-muzeleri-mucem

Modern mimarisi ile ilgi çeken MuCem Fransa’nın Marsilya şehrinde yer alıyor. 2013 yılında Marsilya’nın Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi ile açılan MuCem Akdeniz kültürünü yakından tanıyabileceğiniz Fransa’nın en güzel müzelerinden biri. Farklı tasarımı ile gezmekten keyif alacağınız MuCem’e Yolcu360’ın Marsilya araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak 5 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

  • MAMAC

fransa-muzeleri-mamac.jpg

Modern sanata meraklı olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken MAMAC Nice’te yer alıyor. 300 sanatçının 1300’den fazla eserinin yer aldığı MAMAC’ta yıl boyu süreli sergiler de düzenleniyor. Yolcu360 üzerinden Nice araç kiralama hizmetlerini araştırarak, müzeyi gezdikten sonra terasına çıkıp nefis Nice manzarasına göz atmayı sakın unutmayın.

  • Rodin Müzesi 

fransa-muzeleri-rodin.jpg

Düşünen Adam Heykelini hemen hemen hepimiz biliyoruz. Rodin Müzesi’de Düşünen Adam Heykelinin yaratıcısı olarak bilinen Auguste Rodin’e adanmış olan müze. Geniş galerilere sahip oldukça eski bir binadan oluşur. Müzede, Camille Claudel için ayrılmış özel bir galeri de yer alıyor.

  • Ulusal Sanat Müzesi (Centre Pompidou)

fransa-muzeleri-Centre-Pompidou.jpg

Ulusal Sanat Müzesi Paris’te yer alıyor. Avrupa’nın en önemli sanat müzelerinden biri kabul ediliyor. İçinde yer alan dev kütüphane ile edebiyatın ve sanatın farklı türlerini bir araya getiriyor. Bu da sanat severler için oldukça önemli. On katlı binanın içerisinde Avrupa’nın en büyük modern sanat koleksiyonuna sahip ana koleksiyonun haricinde, galeriler, sürrealizm, primitivizm, kübizm gibi akımlara dair kronolojik bir sıralamanın yapıldığı sergilere rastlamak mümkün. 

  • Paris Doğa Tarihi Müzesi 

fransa-muzeleri-doga-tarihi-muzesi.jpg

Paris Doğa Müzesi, Paris’te en sık ziyaret edilen müzelerden biri. Fransız Devrimi sırasında Kral 13. Louis’nin bilim insanları tarafından çeşitli araştırmalar için kullanılan bina, bugün dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip en büyük üç müzesinden biri. Birçok önemli bilim insanının eserlerinin ve kitaplarının da yer aldığı müzede, mikroskobik dünya, böcekler, memeliler, sürüngenler, biyolojik antropoloji, fosiller, kayaçlar ve daha birçok eserden oluşan altmış iki milyonun üzerindeki koleksiyonuyla özellikle çocuklar için de oldukça eğitici ve öğretici bir misyona sahiptir. Hem doğa severler hem de sanat severlerin bir arada ziyaret edebileceği oldukça etkileyici bir müze olduğunu söylemek mümkün. Paris’e gelirseniz burayı da ziyaret etmenizi öneririz. Özellikle de doğaya ilginiz varsa.

  • Marsilya Doğa Tarihi Müzesi

fransa-muzeleri-marseille.jpg

Marsilya Doğa Tarihi Müzesi, Fransa’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. Marsilya Doğa Tarihi Müzesi, 1819 yılında açılıyor ve günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor. Söz konusu müze; zooloji, botanik, jeoloji ve paleontoloji alanlarında geniş bir koleksiyona sahip olmasından dolayı her yıl 200.000’den fazla ziyaretçiyi kendine çekiyor. Müzenin en ilgi gören bölümü ise dünyanın en büyük deniz kabuğu koleksiyonu oluyor. Bir milyonun üzerinde fosil, bitki ve hayvan örneği burada sergileniyor. Müzede dünyanın biyoçeşitliliği, evrim, insan ile doğa ve Marsilya bölgesinin doğa tarihi ile ilgili sergiler bulunuyor. Sergileri ziyaret edebilir doğa tarihi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  • Fabre Müzesi 

fransa-muzeleri-fabre.jpg

Fabre Müzesi, Fransa’nın Montpellier şehrinde yer alıyor. Bu önemli müze, devasa bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Müzede 14. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan birçok eser bulunuyor. Resim, heykel, çizim ve gravür gibi dallarda Avrupa sanatının önemli eserleri Fabre Müzesi’nde sergileniyor. Müzenin Fransız Resim Sanatı bölümünde; Nicolas Poussin, Jean-Honore Fragonard, François Boucher ve Gustave Courbet gibi Fransız ressamların eserleri yer alıyor. Bu önemli ressamların eserlerini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Heykel ve gravür bölümünde ise; Auguste Rodin, Jean-Antoine Houdon ve Albrecht Dürer gibi sanatçıların heykelleri ile gravürlerini inceleme şansı elde edebilirsiniz. Fabre Müzesi’ne gittiğinizde atölye çalışmaları, eğitim programları gibi çalışmalara da katılabilirsiniz. Müzede yer alan kütüphaneyi ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda biraz soluklanıp dinlenmek isterseniz müzenin kafesinde dinlenebilirsiniz. Montpellier şehir merkezine çok yakın bir konumda olan müzeye ulaşmak da oldukça kolay. Dilerseniz tramvay, otobüs, taksi ya da yürüyerek Fabre Müzesi’ne ulaşabilirsiniz.

  • Dieppe Müzesi 

fransa-muzeleri-diebbe.jpg

Dieppe Müzesi, Fransa’nın Normandiya bölgesinde yer alıyor. Dieppe şehrinin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olarak biliniyor. 1833 yılında ziyarete açılıyor. Normandiya bölgesi kültürü hakkında bilgi almak için de ideal bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Arkeoloji, etnografya, güzel sanatlar ve denizcilik koleksiyonlarını müzede keyifle inceleyebilirsiniz. Koleksiyonlarda bölgenin tarihine ait eserler ve dünyanın farklı yerlerinden getirilen etnografik eserlerin yanı sıra Fransız sanatçıların eserlerine de burada rastlayabilirsiniz. Müzede şehrin denizcilik geçmişine ait objeler de sergileniyor.

  • Jules Verne Müzesi 

fransa-muzeleri-jules-verne.jpg

Jules Verne, bilinen ünlü yazarlardan biri. Kendisi Fransız. Jules Verne Müzesi’de yazara adanmış bir müze. Müzenin zengin koleksiyonlarında Jules Verne’in el yazmaları, mektupları, fotoğrafları ve ilk baskı kitapları gibi kişisel eşyalarını görmeniz mümkün. Aynı zamanda Jules Verne’in kitaplarından esinlenen resimler, heykeller ve diğer sanat eserleri de burada sergileniyor. Jules Verne severler bu müzeye uğrayabilir.

 

Fransa gezi rehberi için öneriler

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

Yorum ekle