Yolcu360 Blog
fiat-panda-2023
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Fiat Panda 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Fiat Panda 2023 İncelemesi ve Fiyatları

Fiat Panda 2023 incelemesi ve fiyatlar şeklinde araştırma yapanlar için şehir ruhundan iyi anlayan bu otomobili kapsamlı olarak değerlendirdik. 2023 model Fiat Panda alınır mı alınmaz mı sorusuna hemen her açıdan baktık. Sıfır Panda fiyatları, ikinci el panda fiyatları ekseninde aracı değerlendirirken sunduğu manevra kabiliyeti, performansı ve elbette iç mekan konforu detaylarını da bilmelisiniz. İşte 2023 Fiat Panda özellikleri ve fiyatı değerlendirmesi. 

Fiat Panda 2023 Özellikleri

Fiat Panda, yollarda çok yoğun bir şekilde gördüğünüz araçlardan değil. Sebebi, üretim adetlerinin çok yüksek olmaması. Diğer yandan şehir içinde ekonomik ulaşım isteyenlerin giderek arttığı günümüzde bu aracın farklı açılardan öne çıkması ona olan talebi ve bunun sonucunda da üretimi artıracak gibi duruyor. 2023 model Panda almak istediğinizde iki versiyon ile karşılaşırsınız. Fiat Panda City ve Fiat Panda Cross 4X2. Bu iki versiyondan size uygun seçeneği tercih ederek ilerleyebilirsiniz. 

Fiat Panda 2023 Tasarım Özellikleri

fiat-panda-2023

Fiat Panda 2023 modeli, kaslı ve dinamik bir tasarıma sahip. Bunun yanında küçük boyutları ona kolay manevra yapma kabiliyeti sunuyor. Manevra gücüne ek olarak yükseltilmiş boyu ile trafiği daha iyi görme imkanına sahip. Küçük boyutlarına rağmen iç mekanda şaşırtıcı bir şekilde geniş alan sunuyor. Şişkin çamurluklar aracın daha iri görünmesine yardım ederken yükseltilmiş tavan da SUV havasını destekliyor. Panda Cross 4X2 versiyonunun çok daha fazla SUV imajı çizdiğini de eklemek gerek.

Fiat Panda 2023 İç Mekan Özellikleri

fiat-panda-2023

2023 Fiat Panda konfor özellikleri, onun iç mekan tasarım ve donanımı ile yanıtlanabilir. Fiat Panda iç mekan konforu konusunda sınıfının etkileyici modellerinden biri. Fiat Panda iç mekanındaki bazı detaylarla bunu başarmış. Mesela yükseklik ayarlı direksiyona ​​DualDrive City fonksiyonu eklenmiş. Elektrikli ön camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, dış sıcaklık göstergesi, bardaklıklar içeride yaşamı kolaylaştırıyor. Bu detayların hepsinin hem Panda City hem de Panda Cross için standart pakette olduğunu da ekleyelim. Follow me Home”farlar, vites değişim göstergesi, yol bilgisayarı, Start&Stop teknolojisi, otomatik klima, karanlık sensörü gibi özellikler de önemli. 

Bir otomobilin iç mekan konforunu ifade eden en önemli detaylardan biri kesinlikle ses sistemidir. Fiat panda ses sistemi için bir değerlendirme yaparsak yenilikçi teknolojilerin sunulduğunu söyleyebiliriz. Uconnect Radyo/MP3 çalar, USB girişi, Bluetooth bağlantısı, direksiyon üzerinde multimedya sistemi kumandaları ile ses sisteminin gücü desteklenmiş. 

Fiat Panda 2023 Ölçüler / Boyutlar

fiat-panda-2023

2023 model Panda almayı düşünenlerin pek çoğu bu aracın küçük boyutlarına rağmen iç mekanda sunduğu konfor alanıyla  ilgileniyor. Gerçekten de dışarıdan bakınca manevra kabiliyeti avantajıyla gelen küçük boyutlar, yükseltilmiş tavan ve jantlara doğru genişleyen karoserle iç mekanda ferahlıktan ödün vermemiş. Fiat panda 2023 model boyutları aşağıdaki gibi. 

  • Dingil Mesafesi:  2300
  • Ön – Arka İz Genişliği: 1409-1407
  • Uzunluk / Genişlik / Yükseklik: 3686-1672-1551
  • Bagaj Kapasitesi: 225 litre
  • Boş Ağırlık: 1055
  • Yakıt Deposu Kapasitesi: 38 litr

Fiat Panda 2023 Donanım Özellikleri

2023 model Fiat Panda donanım özellikleri nasıl, sorusunun yanıtı için pek çok önemli teknolojinin standart pakette veriliyor olduğunu söylemek önemli. Hem güvenlik donanımı hem de konfor donanımı bakımından araç, güçlü bir seçenek oluşturuyor. Konfor donanım özelliklerini iç mekan tasarımı paragrafında açıkladığımız için burada Panda güvenlik donanımı özelliklerine bakalım, istedik. 

Güvenlik donanımları konusunda güçlü bir model sunan Panda; ABS, EBD, BAS, ESP,ASR, MSR gibi güvenlik teknolojilerine sahiptir. Yokuş kalkış destek sistemi, lastik basınç kontrol sistemi, yangın önleme sistemi gibi önemli donanımlar da var. Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, perde hava yastıkları, ISOFİX, ön gergi kemer ve yük sınırlayıcı ile Antiwhiplash ön kafalıklar da önemli konfor ve güvenlik detayları. 

Fiat Panda 2023 Teknik Özellikleri

fiat-panda-2023

2023 Panda almak üzere karar verdiğinizde bu otomobilin ulaşılabilir fiyatı sizi cezbetmiş olabilir. Pek çok kişi de kompakt tasarımını etkileyici buluyor. Fiat Panda 2023 motor özellikleri ilse bu küçük kompakt otomobil için şaşırtıcı derecede iyi optimize edilmiş görünüyor. Ancak Fiat panda teknik özellikleri incelendiğinde en dikkat çekici olan konu, ortalama yakıt tüketiminin düşük olması. Verilere bakarak, Fiat Panda 2023 motor özellikleri ve teknik detayları için bir değerlendirme yapalım. 

Hem Fiat Panda City hem de Fiat Panda Cross 4X2 versiyonu ​​1.0 Mild Hybrid 70 HP Start&Stop motorla geliyor. 3 silindir motor yapısına sahip olan aracın iki versiyonda da motor silindir hacmi 999. Motor sıkıştırma oranı ise 12 : 1. Motorların maksimum güç oranı  70(51) / 6000. Maksimum tork oranı ise 92 / 3500. İkisinde de hibrit motor var ve Euro 6.4 emisyon normlarına uygun motor kullanılmış. 

Direksiyon sistemine baktığımızda Elektrikli DualDrive direksiyon tipi öne çıkıyor. Direksiyonun dönüş çapı 9,3 şeklinde. Fren sistemi teknik özellikleri de güven veriyor. Önde 257 mm / disk kullanılmış. Arkada ise 203 mm / kampana kullanılmış. 

Fiat Panda 2023 Süspansiyon Sistemi Teknik Özellikleri

Fiat Panda aktarma yapısı önden çekişlidir.  Önde MacPherson tipi bağımsız tekerlekler, teleskopik amortisör, stabilazör bar var. Arkada ise  Tork çubuğu ile bağlantılı tekerlekler, teleskopik hidrolik amortisörler kullanılmış. Manuel şanzımanda  6 ileri + 1 geri vites sunulur. 

2023 Fiat Panda hibrit olduğu için elektrik sistemi de merak ediliyor. 12 V elektrik sisteminde 50 mAh pil kapasitesi var. Maksimum akım ise rejeneratörde 300. Bu teknik veriler de hibrit Panda almak için cazip. 

Fiat Panda 2023 Hızlanma Verileri / Fiat Panda Performans Verileri

Fiat Panda, şehir içinde pratik bir araç olarak tasarlanmış. Diğer yandan hızlanma verileri onu şehirler arası yolculuklarda da güçlü kılıyor. Fiat Panda hızlanma verileri fabrikada şöyle ölçülmüş:

  • Azami Hız: 164 
  • 0-100 km/s Hızlanma: ​​13,9

Yeni Fiat Panda 2023 Yakıt Tüketimi Oranları

Fiat Panda ne kadar yakar sorusunun yanıtı, tahmin edeceğiniz üzere bu şehirli araç için oldukça makul. Fabrika verilerine göre hibrit Panda yakıt tüketim ortalaması 4 litre civarında. Bu da sınıfı için oldukça iyi bir oran. 2023 Fiat Panda yakıt tüketim oranları aşağıdaki gibi:

  • Şehir İçinde: 4,7-4,9
  • Şehir Dışında: 3,5
  • Ortalama Tüketim Verisi: 4 litre

Fiat Panda 2023 Fiyatları

fiat-panda-2023

Yeni bir araç almaya karar verdiyseniz ve hedefiniz Fiat Panda ise Fiat Panda fiyatları için araştırma yapıyor olmalısınız. Bu nedenle kendi beklentileriniz, bütçeniz doğrultusunda karar verdiğiniz bu otomobili almak üzere yola çıkmanız süreci daha iyi optimize etmenizi sağlayacaktır. Peki, Fiat Panda fiyatları nasıl? Bu sorunun cevabını sıfır Panda fiyatları, ikinci el Panda fiyatları ve kiralık Fiat Panda fiyatları ekseninde verelim. 2023 Ekim ayı fiyatları ile size rehber olacak bir ortalama sunacağız. 

  • Sıfır Panda 2023 Fiyatları

Sıfır km Panda almak üzere fiyat araştırmasını markanın resmi web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Fiat’ın resmi web sitesine baktığımızda sıfır Panda fiyatları konusunda 2023 Ekim ayı itibariyle iki baz rakamla karşılaşıyoruz. 

  • Fiat Panda City fiyatları 792.900 TL’den başlıyor.
  • Fiat Panda Cross 4X2 fiyatları ise 849.900 TL’den başlıyor. 

 

  • İkinci El Panda 2023 Fiyatları

2. el Fiat Panda fiyatları için verimli bir araştırmayı online ikinci el araç satış kanalları üzerinden yapabilirsiniz. Bunlara baktığımızda en düşük fiyat skalasının 300 bin Tl bandında olduğunu görüyoruz. Ancak burada aracın hasar durumu, km bilgisi, yaşı gibi pek çok etken fiyata etki ediyor. İyi kondisyonda bir ikinci el Panda fiyatı ise 600 bin TL civarında. 

  • Kiralık Fiat Panda 2023 Fiyatları

Kiralık Fiat Panda fiyat arayışında bu otomobilin kiralık araç listelerinde nispeten az bulunduğunu bilmekte fayda var. Ancak yolcu360.com üzerinden belirli bir lokasyon için araç kiralama araştırması yaptığınızda listelenen araçlar içinde kiralık Panda araç varsa görebilir ve fiyat değerlendirmesi yapabilirsiniz. Yolcu360.com üzerinden araç kiralama fiyatları konusunda hızlıca bilgi alabilirsiniz. 

Fiat Panda Alınır mı Alınmaz mı?

Bir aracı alıp almayacağınızla ilgili karara etki eden çok sayıda konu başlığı vardır. Bu nedenle “bu araç alınır” demek de “alınmaz” demek de çok doğru bir yaklaşım olmaz. Ama Fiat Panda alınır mı alınmaz mı eksenindeki sorunuz için size rehberlik edecek ve karar vermekte zihninizi biraz daha sadeleştirecek bir yol haritası sunabiliriz. 

  1. Nasıl bir araca ihtiyacınız olduğunu iyi değerlendirin. Arka koltukta geniş geniş yaşam alanı şart mı, devasa bagaj olmazsa olmaz mı ya da şehir içinde pratik manevra kabiliyeti ile ekonomik sürüş kafi mi karar verin. Hepsi bir arada olsa keşke ama onun bütçesi de size uyar mı, onu da belirlemek gerek 🙂 
  2. Fiat Panda’nın özellikleri estetik, bagaj, iç mekan hacmi, konfor, sürüş keyfi, sürüş ekonomisi, kolay satılabilirlik gibi konularda sizin beklentinizi karşılıyor mu, düşünün. 
  3. Araba için ayırdığınız bütçe sıfır ya da ikinci el Panda için ne kadar uygun, bakın. 

Bu eksende aracın genel yapısı ve fiyatı size uyuyorsa Fiat Panda alınır. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle