Yolcu360 Blog

En Ucuz Elektrikli Arabalar

Tüm dünyada etkileri hissedilen Rusya – Ukrayna savaşından sonra yaşanan akaryakıt krizi ve artan fiyatlar, yeni araç almak isteyenleri düşündürüyor. Türkiye’de benzin ve motorin litre fiyatlarının 30 liraya dayanması ile birlikte ortalama bir deponun dolum maliyeti 1000 – 1500 liraya tekabül ediyor. Hal böyle olunca insanlar tasarruf edebilmek için elektrikli araçlara yönelmeye başlıyor. Dünya genelinde gün geçtikçe elektrikli otomobiller popüler hale geliyor. Ülkemizde de elektrikli otomobiller rağbet görüyor. Biz de dünyada ve Türkiye’de en ucuz elektrikli arabalar neler, elektrikli otomobillerin güncel fiyatları nedir konularını sizler için araştırdık. Haydi gelin, hep birlikte elektrikli otomobillerin dünyasına bir adım atalım. 

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller yazımız için tıklayın.

 

En Ucuz Elektrikli Arabalar

Wuling Hongguang MINIEV

SAIC ve General Motors ortaklığıyla üretilen elektrikli araba, Çin’de otomobil piyasasını kasıp kavuruyor. Bu araç daha çok ucuz fiyatı ile talep görüyor. Yaklaşık 170 kilometre menzile kadar çıkabilen bu otomobil Çinli müşterilerin favorisi diyebiliriz.

Wuling Hongguang MINIEV’in, ana pazarı Çin olmak üzere Litvanya ve İspanya’da da farklı marka altında satışı gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ise henüz araç satışa sunulmuş durumda değil.

Bu aracın Çin’de aylık satışı yaklaşık 50 bin civarında. Avrupa’da Litvanya ve İspanya’ya ithal edilen otomobil, Dartz Freze Nikrob adıyla 10 bin euro seviyesinde alıcı buluyor. Hongguang MINIEV, fiyatı Çin’de 4000€, Avrupa’da 9.999€ olarak satılıyor.

Citroen Ami

en-ucuz-elektrikli-arabalar.jpg

Almanya, Fransa, Slovenya, İspanya ve Türkiye gibi ülkelerde satışa sunulan mini otomobilin, ön ve arka dizaynı simetrik olarak düzeltilerek tasarlanmış durumda. Özellikle maliyeti düşürmek için çaba gösteren firma, seri üretimi de Fas fabrikasında gerçekleştiriyor.

Citroen Ami, 8 beygir gücünde ve 5,5 kWh batarya ile 75 kilometre yol alabiliyor. Türkiye’de B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaşında sürücülerin kullanabileceği bu araç, tam olarak bir otomobil değil. 

Bu mini aracın iki ufak kapısı, bir bagajı ve dört tekerleği var. Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı 215 bin TL olsa da fiyatın ilan sitelerinde 300 bin liralara kadar çıktığını görebilirsiniz. 

En Ucuz Elektrikli Arabalar: Chery eQ1

Chery eQ1, 30,6 kWh bataryave 41 beygir gücünde motora sahip. Otomobilin 100 km/s hıza ulaşabilmesi 19,4 saniye kadar sürüyor. Otomobilin kabin hacmi oldukça geniş tasarlanmış, yaklaşık olarak 300kg ağırlığında.

Fiyatıyla müşterilerin favori seçenekleri arasında bulunan Chery eQ1, Çin’de en çok satan elektrikli arabalar listesinde yer alıyor. Bu aracın Türkiye ve Avrupa’da satışı bulunmuyor. Sadece Çin’de talep görüyor. Yaklaşık olarak fiyatı 9.300 € kadar.

Volkswagen e-Up

Alman yapımı olan Volkswagen e-Up, tüm Avrupa’da yoğun talep görüyor. İlk olarak 2013’de piyasaya sürülen bu araç, 2020’de yoğun talep nedeniyle siparişe kapatılıyor. Firma, 2022’de tekrar otomobil için yeni sipariş alımını başlatıyor.

en-ucuz-elektrikli-arabalar-1.jpg

Volkswagen e-Up elektrikli otomobil 8HP, 212Nm tork üretebilen motor, 32,3 kWh batarya ve 269 kilometre menzile sahip. Ayrıca 50kW DC şarj desteği sayesinde 1 saatte %80 şarj olabiliyor. 

Bu otomobil Almanya, Fransa, Norveç, İngiltere, İsveç, Hollanda, Danimarka’da satılıyor. Türkiye’de henüz satışı yok. Volkswagen e-Up elektrikli otomobilin yaklaşık 26.895 € piyasa fiyatı var.

Renault ZOE

en-ucuz-elektrikli-arabalar-3.jpg

Renault ZOE marka elektrikli otomobil 80 kW, 108 hp elektrikli motor gücüne sahip. Ayrıca 52 kW DC şarj desteği sayesinde 395 kilometreye kadar menzil vaat ediyor. Özellikle Zen 80 kW Z.E. 50 versiyonu ile Türkiye pazarında uzun dönem yer almayı başarıyor.

Renault ZOE marka elektrikli araba, Türkiye’de satılıyor. Yaklaşık olarak 586.000 – 662.900 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. 

Seres 3

Çin yapımı Seres3 elektrikli SUV model, Türkiye’de en çok tercih edilen elektrikli otomobiller arasında yer alıyor. Diğer elektrikli otomobillere kıyasla fiyat avantajı ile ön plana çıkıyor.

Seres 3 model araç 161 beygir gücünde, 310 Nm tork üreten motora sahip. Bu otomobil, Türkiye’de ve Avrupa’da satılıyor. Türkiye’de yaklaşık olarak 770.000 – 890.000 TL fiyat aralığında.

Dacia Spring

Mart 2021’de satışa sunulan Dacia Spring, Avrupa’nın en ucuz elektrikli otomobilleri arasında yer alıyor. Önceleri Çin’de Renault markasıyla satılan araç, Avrupa’da teşvikler sayesinde yüksek satış rakamları elde etmeyi başarıyor.

en-ucuz-elektrikli-arabalar-2.jpg

Dacia Spring marka otomobil 44 beygir güç üretebiliyor ve ortalama 225 kilometre menzile sahip. Çin ve Avrupa’da çok talep gören bu elektrikli aracın, 2022 yılı içerisinde Türkiye’de de satışa sunulması planlanıyor. Aracın yaklaşık 17.890 € piyasa değeri var.

XEV YOYO

Çin JAC Motors’un ürettiği XEV YOYO, fiyat avantajı ile piyasalarda yerini alıyor. Bu kompakt otomobil sınırlı sayıda stokla satışta. Ayrıca bazı parçaları 3D yazıcı ile üretilen ilk örnekler arasında yer alıyor. 

XEV YOYO marka elektrikli otomobil, 20 beygir gücüne ve yaklaşık 150 kilometre menzile sahip. Ayrıca 90 km/saat azami sürate çıkabiliyor. Diğer elektrikli araçlardan farklı olarak, batarya paketinin bagaj kapağının altından çıkarılıp takılması ile alıcılarına tasarım ayrıcalığı sunuyor. 

XEV YOYO elektrikli otomobil Çin, Avrupa ve Türkiye pazarında yer alıyor. Türkiye pazarında yaklaşık 275 bin – 300 bin fiyat aralığında satılıyor. Ayrıca ilerleyen zamanlarda çok daha uygun distribütör fiyatıyla müşterilerin beğenisine sunulması planlanıyor.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle