Yolcu360 Blog
en iyi aile arabası

2023’ün En İyi 10 Aile Arabası

2023’ün en iyi 10 aile arabası listemizle karşınızdayız.  Aile arabası seçiminde nelere dikkat ederiz? Öncelikle geniş bagaj hacmine sahip olmalı. Aile araçları, aynı zamanda arka koltuk konforuyla da tercih sebebi. Bununla birlikte en iyi arabasının olmazsa olmazı, güvenlik donanımları… Otomobiller kalabalık aileler tarafından sıklıkla kullanılır. Doğal olarak en iyi aile arabası her zaman merak edilen konular arasındadır.  Yeni model ve ailece kullanım için uygun olan 2023 aile otomobilleri konusunu inceleyelim.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

mutlu çocuklar, araba ile yolculuk, en iyi aile otomobili

Aile Arabasının Taşıması Gereken Özellikler

Ailecek gerek uzun seyahatler gerek ise şehir içerisinde kısa yolculuklar yapmak için sıklıkla otomobiller kullanılıyor. Ailecek kullanılacak olan otomobillerin, belli başlı özelliklerinin olması gerekiyor. Gelin birlikte en iyi aile arabasının taşıması gereken özelliklere göz atalım. 

  • Özellikle kalabalık aileler için geniş bagaj, iç hacim kapasitesi ve konfor büyük önem taşıyor.
  • Bunun yanı sıra bir aile otomobilinin gerekli güç ve tork değerlerine de sahip olması bekleniyor. Yeterli güç ve tork değerlerine sahip olmayan bir otomobil içerisine çok sayıda yolcu bindiği ve ağır yükleme yapıldığı noktada yol şartlarının gerektirdiği hızlara yeterli sürede çıkamayacağı için kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor. 
  • Kalabalık bir aileniz varsa 7 kişilik aile otomobillerini tercih edebilirsiniz. Bu araçların bagaj hacmi de geniş olur. 
  • Geniş iç hacim, güç ve saklama alanını sağlayan otomobiller genellikle yüksek yakıt tüketimi yapıyor. Daha küçük aile otomobiller ile yakıt ekonomisi yapmak için iyi bir seçim. Özellikle uzun yolculuklar yapmayı düşünüyorsanız, yakıt tüketimine mutlaka dikkat edin.

en iyi aile arabasi listesi, otomobil üzerinden manzara izleyen çocuk

Alınabilecek En İyi Aile Arabası Hangisi?

Bu sorunun cevabı ihtiyaçlarınızda gizli. Çünkü alabileceğiniz birçok iyi aile otomobili var. Kalabalık bir aileniz varsa 7 kişilik aile otomobillerini tercih edebilirsiniz. Bu araçların bagaj hacmi de geniş olur. 

Geniş iç hacim, güç ve saklama alanını sağlayan otomobiller genellikle yüksek yakıt tüketimi yapıyor. Daha küçük aile otomobiller ile yakıt ekonomisi yapmak için iyi bir seçim. Özellikle uzun yolculuklar yapmayı düşünüyorsanız, yakıt tüketimine mutlaka dikkat edin.

aile ile arabayla kamp yapmak, doğa

En İyi 8 Aile Otomobili

Uzun yolda kalabalık ailelerin konforla seyahat etmesi kadar güvenlik de önemli. Güvenlik teknolojileri konusunda da zengin seçenek sunabilen seçeneklere yönelmek tavsiye edilebilir. Geniş yaşam alanı, kolay yükleme ve boşaltma yapılabilen araçlar bu noktada öne çıkar. Geniş bagaj hacmi, ekonomik yakıt tüketimi gibi özellikler sunan aile otomobillerinden bazılarını paylaşalım. 

  • Volkswagen Tiguan

2023’ün en iyi 8 aile arabası denince aklımıza elbette Volkswagen Tiguan geliyor. Geniş bagaj hacmi ve konforu ile tam ailenize göre. Dış tasarımında güncellemeye giden Tiguan aynı zamanda iç mekanda da sürücülere pek çok yenilik sunuyor. Özellikle “Easy Open/Close” özelliği ile Tiguan kolay açılır/kapanır bir bagaj kapağı ile ön plana çıkıyor. Elleriniz doluyken bile cebinizdeki kontak anahtarını algılayarak, sadece ufak bir ayak hareketiniz sayesinde devasa bagaj kapağını kolayca açabilirsiniz. Uzun yıllardır çocuklu ailelerin vazgeçilmez otomobil modeli olmaya devam eden Volkswagen Tiguan’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 

  • Hyundai Tucson

 Dördüncü nesil Hyundai Tucson ile SUV otomobil pazarında son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. Dikkat çekici ve ayırt edici görünümünün yanı sıra ürün yelpazesinde çok sayıda standart donanıma sahip olması açık ara diğer rakiplerine göre onu ön plana çıkarıyor. Nitekim Hyundai Tucson, sunduğu kaliteli yolculuk ile “Yeni Araba Ödülleri”nde iki yıl üst üste “Yılın Orta Boy SUV” unvanına sahip olmayı başarıyor. Aileniz için de kusursuz bir seçim olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sahip olduğu akıllı mühendislik detayları ile yolcular için geniş alan sağlıyor. Bunun yanı sıra tam 620 litrelik geniş bagaj hacmi, ailenizin tüm ihtiyaçlarına yer açıyor. Standart olarak ön çarpışma önleme asistanı, Apple CarPlay ve Android Auto, klima kontrolü ve park sensörleri ile geriye sadece  yolculuğun tadını çıkarmak kalıyor. 

  • Skoda Octavia

2023’ün en iyi 8 aile arabası listemizde yer alan Skoda Octavia’yı inceleyelim. Kullanıcılarına pek çok özellik sunan, çok yönlü mükemmel bir araç diyebiliriz. Geniş iç hacmi, pratikliği ile kullanışlı bir araç haline dönüşüyor. Aynı zamanda Skoda Octavia’nın benzinli, dizel ve hibrit motor seçeneği de mevcuttur. Bunun yanı sıra Skoda Octavia, Plug-in hibrit Octavia iV özelliği sayesinde sadece elektrik gücüyle 86 kilometreye kadar seyahat edebilme kapasitesine sahip. 600 litrelik devasa bagajı ve geniş yolcu alanı size konforu ve rahatlığı sonsuz hissetmenizi sağlar. Sağlamlık testinden tam puan alan araçla güvenli yolculuklar sizleri bekliyor.

  • Toyota Corolla

Aile arabası denince akıllara gelen bir diğer marka ise Toyota Corolla. Halihazırda mevcut modellerinin çoğunda olduğu gibi, artık hibrit seçeneğiyle birlikte sunuluyor. 2,0 litrelik benzinli motora sahip olan modellerde daha yüksek verimlilik potansiyeli sebebiyle 1,8 litrelik benzinli motor da sıklıkla tercih ediliyor. Ailelere uygun konforlu iç mekan ve 361 litrelik bagaj hacmi tam size göre. Özellikle ailenizle birlikte sıklıkla uzun mesafe yolculuklarına çıkıyorsanız sizlere Toyota Corolla’nın yakıt tasarrufu sağladığından da bahsedelim.

  • Dacia Lodgy

2023’ün en iyi 8 aile arabası listemizde Dacia Lodgy’ı yakın inceleyelim. Dacia, Türkiye piyasasında yıllardır oldukça büyük satış değerlerine ulaşıyor. Aile otomobilleri konusunda da kullanıcıyı memnun etmeyi amaçlıyor. Teknik özelliklerine baktığımızda öne çıkan ilk özellik, Dacia Lodgy’nin 7 koltuklu yapısı. Çok sayıda kişiye oturma alanı sağlayabilen 2023 Dacia Lodgy standart olarak; elektrikli ön camlar, sürücü kol dayama, klima ve yolcular için düşünülmüş olan 12V bir priz ile beraber satışa sunuluyor. 

Aile otomobilleri arasında güvenlik sistemleri de büyük önem taşıdığından Dacia Lodgy; ABS, ESC, ASR ve EBA gibi güvenlik sistemleri ile beraber satışa sunuluyor. Acil frenlerde, ani manevralarda ve tutuşun az olduğu zeminlerde kullanımı kolaylaştırarak güvenliği artıracak olan bu özellikler aileler için büyük önem taşıyor. Diğer çoğu aile otomobiline kıyasla daha uygun olan fiyatıyla da dikkat çeken Dacia Lodgy, bu özellikleri hoş bir tasarım ile sararak aile otomobili meraklılarını memnun etmeyi amaçlıyor. 

  • Toyota Verso

Aile otomobili denince akla gelen hemen her özelliği karşılayan ve geniş ailelerin yıllardır tercih ettiği bir model olan Toyota Verso, 2002 yılında ilk kez piyasaya sürülmesinden beri hem uzun yolculuklarda hem de daha kısa seyahatlerde kullanıcıları memnun etmeyi amaçlıyor. Toyota Verso teknik özellikleri incelendiğinde 110 beygirlik ve 1600 cc hacminde bir motor bloğu göze çarpıyor. 

Düşük yakıt tüketimi yakalamayı hedefleyen bu motor bloğu aynı zamanda çevreci bir yapıya sahip olduğundan düşük emisyon değerlerine sahip oluyor. Atmosferik motor bloklarından daha verimli bir deneyim sağlamak için turbo beslemeli motor bloğu seçeneği ile kullanıcılara sunulmuş olan Toyota Verso, tasarımı ile de dikkat çekiyor. 

Toyota Verso yakıt tüketimi verilerini incelediğimizde yaklaşık 6-7 litrelik bir yakıt tüketimi göze çarpıyor. 

  • Fiat 500L

Küçük şehir otomobili denince akla ilk gelen isimlerden biri, Fiat. 1957 yılından beri üretilen Fiat 500 modelinin daha geniş ve kullanışlı versiyonu olan Fiat 500L, tam bir aile otomobili. Fakat aynı zamanda da şık ve sempatik bir tasarıma sahip bir araç. 

2023, Fiat 500L teknik özellikleri incelendiğinde geniş bir aileyi mutlu etmek üzere düşünülmüş birçok farklı özellik göze çarpıyor. Güvenlik konusuna özel bir çaba harcandığını belirten Fiat, 500L modeline çok sayıda hava yastığı eklemenin yanı sıra güvenlik donanımları bakımından da 500L’yi kullanıcıyı memnun edecek şekilde tasarlamış. 

Fiat 500L, şehir içi hızlarda otomatik frenleme özelliğine sahip.  Böylece 30 km/s süratin altındaki süratlerde ani tehlikelerde otomatik olarak fren yapıyor.  Hem dizel hem de benzinli olarak satışa sunulan Fiat 500L, benzinli versiyonunda ortalama 6,5-7 litrelik bir tüketime sahip olurken dizel versiyonunda ise ortalama 4,5-5 litrelik bir tüketime sahip oluyor.

  • Ford Galaxy

Galaxy, klasik Ford ön tasarımı ve 7 kişiye kadar oturma alanı sağlaması ile dikkat çekiyor. İyi bir aile otomobili almak istiyorsanız, Galaxy iyi bir seçim olur. Donanım bakımından bir aile otomobilinden bekleyebileceğiniz hemen her özelliği bulabiliyorsunuz. 2023Ford Galaxy teknik özellikleri arasında; 180 derece kör nokta görüş kamerası, katlayabildiğiniz koltuklar, gelişmiş akıllı güvenlik sistemi ve Ford Ecoboost motor bloğu gibi özellikler var. 

2023 Ford Galaxy özellikle motor gücü ve torku bakımından da pek iyi. Ford Galaxy motoru 2 litrelik bir dizel motor bloğu olup 190 beygire kadar güç üretebiliyor.  Galaxy, koltuklar katlandığında bazı ticari araçlardan bile daha geniş yükleme kapasitesine sahip oluyor. Özellikle uzun yolculuklar yapmak isteyen aileler için ideal! 

  • Citroen C5 Aircross

Citroen uzun yıllardır sürücülere konforlu sürüş keyfi sunuyor. Nitekim crossover modelleriyle de adından epey söz ettiriyor. C5 Aircross, bunun bir kanıtı niteliğinde diyebiliriz. Bunun yanı sıra Citroen C5 Aircross seçtiğiniz donanım seviyesine bağlı olarak 1,2 ya da 1,6 litrelik benzinli motorla geliyor. Ayrıca Citroen’in dahili progresif hidrolik yastıklı süspansiyon gibi pek çok inceliğe de beraberinde sahip oluyorsunuz. Yumuşak köpük dolgulu koltukların yanı sıra yüksek kaliteli görünen ve sizi rahatlık sunan malzemelerle buluşturuyor. Hem ön kısım hem de arka kısım olmak üzere geniş bir alan sunuyor.  

  • Volvo XC40

2023’n en iyi 8 aile arabası denince Volvo’dan bahsetmeden geçmek olmaz. Nitekim aile arabasının her şeyden önce güvenli olması gerekmektedir. Hal böyle olunca Volvo’nun güvenirliği tüm markalardan önde gelir. Volvo XC40 geniş bagaj hacmi ve bol miktarda arka koltuk alanı ile keyifle yolculuklar vaad ediyor. 

bebek yarış arabası direksiyonunda, bebekli aileler için araba önerileri

Bebeği Olanlar İçin Araba Seçimi

Bebeği olanlar için en kullanışlı otomobiller konusu, çok merak ediliyor. Uzun yolculuklar, şehir içindeki kısa hafta sonu gezileri ya da alışveriş söz konusu olduğunda rahat etmek önemli. Böyle anlarda bebekli ailelerin rahat edeceği otomobil arayışı gündeme geliyor. Peki, bebekle rahat edilecek araba arayışında hangi modeller öne çıkıyor? Bunun yanı sıra bebekli ailelere uygun araba modelleri nasıl araştırılmalı? Ayrıca hangi özelliklere dikkat etmeli?

Bebekli ailelere uygun araba nasıl olmalı ve hangi modeller daha konforlu bakalım…

Bebekli Aileler Araba Tercihini Nasıl Yapmalı?

Bebek doğduktan sonra ev, muhit ve araba konuları tekrar önem kazanır. Daha büyük bir ev, her şeye ulaşımın daha kolay olduğu bir semt ve daha geniş bir araba istenir. Bebekle gelen yeni koşullar, konforu daha fazla istenir kılar. Peki, araba söz konusu olduğunda sadece genişlik yeterli bir kriter mi? Bebekli aileler hangi araba modellerini tercih etmeli? Bebekle konforlu bir seyahat için araç kiralama ya da araba alma sürecinde nelere dikkat etmelisiniz, madde madde anlatalım…

bebek koltuğu, bebekle yolculuk, bebekli aileler için otomobil önerileri

Güvenli Sürüş Teknolojileri

Sıfır km araba alırken donanım çok büyük önem kazanıyor. Pek çok alıcı, aracın donanım zenginliğini sorguluyor. Donanım ise aslında daha iyi müzik dinlemek, daha iyi iklim ortamı sağlamak gibi konulardan çok daha kapsamlı bir özellik. Bugün, otomobillerde donanım kapsamı, sürüş güvenliğini doğrudan etkileyebiliyor. Bir otomobildeki kör nokta uyarı sistemi, çarpışma önleme teknolojisi gibi özellikler, güvenli sürüş konusunda büyük fark yaratabiliyor. Bebekli aileler için de bu konu ayrıca önemli. Bu nedenle sıfır km araba alırken, ikinci el araba alırken ya da araç kiralama yaparken güvenlik donanımına bakın! Bu amaçla araç hakkında inceleme yaparak Euro NCAP testlerinden kaç puan aldığına da bakabilirsiniz. Özellikle bebek yolcu güvenliğinden aldığı puan, sizin için önemli.

en iyi aile arabaları, bebek koltuğu

Konfor ve Donanım

Donanım konusu, güvenli sürüş gibi konfor için de önemli. Klima, koltuk ısıtma, eşya gözleri, ses sistemi, sunroof, koltuk genişliği gibi konu başlıkları konforu etkiliyor. Konfor ise uzun yolda bebekle seyahati kolay kılmanın özeti. Öyle ise araba alırken ya da araba kiralama yaparken bebekle nasıl daha konforlu seyahat edebileceğinize odaklanın. Arka koltukların geniş olması, klimanın her alanda etkili olması, havalandırmanın iyi çalışması, havadar bir ortam sunulması gibi detayları dikkate alın. Soğuk havalarda koltuk ısıtması, bunaltıcı bir günde sunroof detayı ya da biberon, ıslak mendil gibi eşyaları ulaşılabilir kılan gözler sizin için önemli olacaktır.

bebekli aileler için otomobiller, bebek koltuğu, arabanın arka koltuğunda oturan bebek

Genişlik ve Ölçüler

Bebekle seyahatte aracın geniş olması büyük önem taşıyor. Ama büyük araç, eşittir geniş araç demek değil. Çok heybetli görünen çok kaslı bazı SUV modellerinin arka koltuk alanında çok dar hacme sahip olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla aracın heybeti değil iç mekan genişliği referans alınmalı. Bu konuda bilgi edinmek için araç inceleme içeriklerini okuyabilir, oto test videoları izleyebilirsiniz. Markaların resmi web sitelerinde de özellikle kataloglarda araç boyutları detaylı olarak yazar. Genişlik, uzunluk, yükseklik, dingil mesafesi gibi ölçülere bakabilirsiniz. Ancak size konfor sunacak detay arka koltuk baş, boyun, diz mesafesidir. Bu ölçüleri mutlaka öğrenin.

Bagaj Hacmi

Bebeği olanlar için araba tercihinde konfor, güvenlik ve ayrıca genişlik üçlüsü çok önemli. Genişlik konusunda ise bagaj hacmi detayı önem kazanıyor. Bebek arabası, bebek çantası gibi eşyaları aracın bagajına kolayca koymak kucağınızda bir bebek varken sandığınızdan daha önemlidir. Çünkü çok pratik, çok hızlı bir biçimde bu eşyaları bagaja koymak istersiniz. Anca bagaj küçükse, bagaj eşiği yüksekse bu iş o kadar da kolay olmaz. Hele bir de kolay katlanan bir bebek arabası seçmediyseniz, işiniz çok zor 🙂 Bu nedenle sıfır, ikinci el araç alımında ve araç kiralamada bagajı inceleyin! Bagaj yeterince geniş mi, yükleme eşiği alçak mı bakın. Yüksek eşik, özellikle uzun boylu olmayanlar için bir zahmet ve stres nedeni olabilir. Küçük bagaj da benzer şekilde zorlayıcıdır. Bagajı geniş sedanlar, bu konuda pek çok SUV’den iyi sonuç sunar. SUV modelleri, büyük araç gibi algılansa da pazarlama hileleri ile aslında çoğu görüntüde büyük hacimlidir. Hepsi değil tabi 🙂

İsofix Bağlantıları

Bebekle güvenli seyahat için bazı kurallara uymak çok önemli. Günümüzde hala bebek koltuğunun önemini bilmeyen ya da bebeği kucakta tutarak yolculuk yapan aileler var 🙁 Ancak bebekler ve yasa ile belirlenmiş yaşa kadar olan çocuklar, mutlaka arka koltukta gerekli önlemlerle seyahat etmeli. Bebekler, arka koltukta yüzü arkaya dönüş şekilde ve bebek koltuğunda koltuğu bağlı olmalıdır. Bu pozisyon bebeği, olası çarpa ve kaza anlarında en güvende tutan pozisyondur. Çünkü çarpma anında çarpışmanın şiddetine bağlı olarak kucaktaki bebek fırlar. Bu da hayati risk demektir. Ancak bebek koltuğunda oturan ve koltuğa uygun şekilde bağlı olan bebek güvendedir.

Bebek koltukları, İsofix bağlantı noktalarından araca bağlanır. Bebek koltuğu, bu şekilde sabitlenir ve hareket etmez. Bebekle güvenli seyahat için de araçta İsofix bağlantı noktalarının varlığı gereklidir. Günümüzde spor arabalar dışında hemen tüm otomobillerde  İsofix bağlantı noktası sunuluyor.

Yorum ekle