Yolcu360 Blog
en-guzel-aquapark (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’deki En Güzel 15 Aquapark

Türkiye’deki En Güzel 15 Aquapark

Aquapark yazın tatile gidemeyenler ya da tatile gittiği yerlerde eğlence arayanlar için harika bir seçenek. Türkiye’nin pek çok ilinde yer alan farklı temalara sahip aquapark’lar, yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor. Unutamayacağınız, adrenali yüksek bir eğlenceye hazırsanız, Türkiye’deki en güzel aquapark ‘lar listemiz sizler için hazır. Keyifli okumalar😊

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

en-guzel-aquapark

Aqua Dream Water Park – Marmaris, Muğla

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Aqua Dream Water Park, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı su parklarından bir tanesi olarak hem ülkemizden hem de yurt dışından gelen turistlerin ilgisini çekiyor. İlk kez 2006 yılında kapılarını açan Aqua Dream Water Park’ta hem uzun süren bir eğlence hem de konforlu bir dinlenme olanağı sizleri bekliyor. 44 bin metrekarelik dev bir alanda yer alan tesisin içerisinde rafting slide, body slide, black hole gibi birçok su kaydırağının yanı sıra misafirlerin keyifle dinlenebileceği alanlar mevcut.

Didim Aquapark – Didim, Aydın

Yazın vazgeçilmez tatil merkezlerinden biri olan Didim’deki Didim Aquapark, 5 bin kişilik kapasiteye sahip.  İçerisinde 23 su kaydırağı, 9 adet yüzme havuzuna sahip alanda ayrıca, isteyenler için gerçek deniz suyu ve gerçek kumdan oluşan bir havuz da var. Didim Aquapark, köpük ve yağmur dansı gibi farklı eğlenceleri de misafirlerine sunuyor.

en-guzel-aquapark

Adaland Aquapark- Kuşadası, Aydın

Türkiye’nin en geniş kapasiteli su parklarından bir tanesi olan Adaland Aquapark, Ege’nin en gözde tatil beldelerinden Kuşadası’nda yer alıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinlere özel kaydırakların yer aldığı parkta tüm gün boyunca istediğiniz aktiviteye katılabiliyorsunuz. Ayrıca Adaland Aquapark’ta tüm aile birlikte binebileceğiniz, dünyanın en uzun kaydırağı seçilen Amazon Aile kaydırağı oldukça dikkat çekiyor. Birbirinden eğlenceli kaydırakların yanı sıra çocuk havuzu, dalga havuzu, jakuzi, tembel nehir, tramplen, rafting gibi aktivitelere de ücretsiz bir şekilde katılabiliyorsunuz.

Podyum Aquapark – Nilüfer, Bursa

Bursa’nın en büyük su parkı olan Podyum Aquapark 15 bin metrekarelik alan içerisinde yer alıyor. Bünyesinde 4 adet havuza sahip Podyum Aquapark’ta pek çok farklı kaydırak da yer alıyor. Open Slide, Black Hole, Multi Slide, Kamikaze ve Rafting Slide gibi birbirinden eğlenceli kaydırakların yer aldığı Podyum Aquapark aynı zamanda plaj voleybolu, su diskosu ve dans aktiviteleri de sunuyor. 

Water Planet Aquapark – Alanya, Antalya

Akdeniz’in en gözde tatil merkezlerinden olan Alanya’da eğlence dolu bir gün geçirmek isteyenler Water Planet Aqupark’ı tercih ediyor. 

Yapay dalgalar arasında rafting heyecanı yaşayabileceğiniz, Black Hole ve Yamaç Kaydırağı ile adrenaline doyacağınız Water Planet Aquapark’ta misafirlerin her ihtiyacını karşılayabileceği marketler ve alışveriş dükkanları da mevcut. 

Ziyaretçilerine mükemmel bir deneyim yaşatan Water Planet Aquapark’ta adrenalin dolu bir güne hazırsanız, kapılarını açtı sizleri bekliyor. 

en-guzel-aquapark

Tortuga Pirate Island Theme & Water Park – Kuşadası, Aydın

Kuşadası’nın Sahil Siteleri bölgesinde yer alan Tortuga Pirate Island Theme & Water Park, yirmi bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş ve korsan temasına sahip olan bir su parkı. Hem yetişkinlerin hem de çocukların eğlenceye doyacakları su parkında on dört farklı su kaydırağı var. Ayrıca sakin, dalga havuzu, düşme havuzu gibi biribirinden farklı havuzların da keyfini çıkarabiliyorsunuz.

The Land Of Legends – Antalya, Serik

Hem tema park hem de su parkı olan Land Of Legends, Türkiye’nin Disneyland’ı olarak biliniyor ve en güzel aquapark’ lar listemizde. Antalya’nın Serik ilçesindeki The Land of Legends, çocuklar için büyülü bir atmosfer oluşturuyor. Aqua Land, Adventure Land, Secret Lagoon ve Land of Laughter gibi farklı tema parklardaki The Land of Legends’ta ailece harika bir tatil yaşayabilirsiniz.

Tema parkın Aqua Land bölümünde dolphin scuba diving, dolphin swim ve float rider gibi eğlenceli aktiviteler var. Ayrıca parktaki sayısız kaydıraklar size ve ailenize unutulmaz bir deneyim sunuyor. 

Ayrıca isterseniz The Land of Legends’ta büyülü bir konaklama deneyimi de yaşayabiliyorsunuz. Dalış ve su kayağı yapıp, yunuslarla yüzme şansı yakalayacağınız parkta ayrıca, balina havuzunu ve penguenleri de ziyaret edebilirsiniz.

Aqualand & Dolphinland – Konyaaltı, Antalya

Antalya’nın ilk su parkı olma özelliği taşıyan Aqualand & Dolphinland 1994 yılından bu yana, misafirlerini ağırlıyor. Birbirinden eğlenceli su kaydıraklı ve sporlarının yanı sıra yunus gösterilerini izleyip, onlarla yüzebileceğiniz Aqualand & Dolphinland’de misafirler için farklı yemek seçenekleri de mevcut.

en-guzel-aquapark

Dolusu Park – Kemer, Antalya

Aquapark kavramına yeni bir soluk getiren Dolusu Park, Türkiye’de eşi benzeri olmayan su kaydıraklarıyla hizmet veriyor. Dolusu Park’ta Türk masal kahramanlarından esinlenerek tasarlanan 17 yetişkin, 9 çocuk kaydırağı bulunuyor. Denize sıfır konumu ve harika doğa manzarasıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunan Dolusu Park’ta, yunus ya da deniz kızı gösterileri gibi gününüzün her saniyesini değerlendirebileceğiniz çeşitli aktiviteler de mevcut.

Karataş Aquapark – Adana

Adana’ya 48 km uzaklıktaki Karataş ilçesinde yer alan, aquapark 25’ten fazla çekici aktivitesiyle yaz aylarından sıcaktan bunalan ziyaretçilerine eğlencenin de eşlik ettiği harika bir gün geçirme fırsatı sunuyor. Adana’daki iki aquapark’tan biri olan Karataş Aquapark’ta yunus parkı da var.

AquaCity Balçova – İzmir

İzmir’in ilk su parkı olma özelliğine sahip AquaCity, 40 bin metrekarelik dev bir alanda hizmet veriyor. Toplam 22 adet su kaydırağı, 7 adet havuzu, tenis kortları, dart alanı ve daha birçok farklı etkinlik için seçenek sunan AquaCity aynı anda yaklaşık 4 bin kişiyi ağırlayabiliyor.

en-guzel-aquapark

YalıCastle Aquapark – Gümüldür, İzmir

İzmir’in en güzel ilçelerinden Bornova’daki YalıCastle Aquapark, İzmir’in merkezine 50 km uzaklıkta yer alıyor. Tesis içerisindeki 16 farklı kaydırağın bulunduğu yüzme havuzlarının yanı sıra, mavi bayraklı plajların da tadını çıkartabilirsiniz. 19 bin metrekarelik alan içerisinde kurulu olan, YalıCastle Aquapark ziyaretçilerine benzersiz bir aquapark deneyimi sunuyor.

Aqua Fantasy – Selçuk, İzmir

Aqua Fantasy, Türkiye’nin ilk temalı su parkı olarak 2000 yılında İzmir’in Selçuk ilçesinde hizmete açıldı. Pek çok farklı kaydırağının yanı sıra, çocuklar için eğlenceli su oyuncakları ile dolu havuzların bulunduğu Aqua Fantasy, hafta sonunu eğlenceye dönüştürmek isteyen aileler için harika bir deneyim fırsatı sunuyor.

Oasis Aquapark – Çeşme, İzmir

Oasis Aquapark, her yaz ülkemizin turizm gelirinin büyük bir bölümünü karşılayan, renkli çarşıları ve mavi bayraklı plajları ile tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Çeşme’de yer alıyor. Kaydırakları, yüzme havuzları, keyifli ve sakin havası ve pek çok farklı yiyecek alternatifiyle Oasis Aquapark, Çeşme’nin popüler eğlence merkezleri arasında yer alıyor. 

Alder Aquapark – Dikili, İzmir

İzmir’in en güzel ilçelerinden olan Dikili’de yer alan Alder Aquapark, Körfez’in en gözde su parklarından biri.  Çevre ilçelerden de birçok ziyaretçi ağırlayan Alder Aquapark’ta, eğlenceye doyacağınız kaydırakların yanı sıra, huzur arayanlar için dinlenme alanları da var.

 

Yorum ekle