Yolcu360 Blog
en-pahali-motosiklet.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Dünyanın En Pahalı 5 Motosikleti

Dünyanın En Pahalı 5 Motosikleti

Hız tutkunları motosikletlerin her modelini yakından takip ediyor. Fakat pahalı motosikletleri takip etmek farklı bir tutkudur. Lüks motosiklet deyince ise hep bilindik markalar akla gelir. Bunlar ise genellikle Ducati, BMW ve Harley Davidson gibi motosiklet markalarıdır. Ancak bu markalardan bazıları listede olsa da dünyanın en pahalı motosiklet markası olarak bilinenlerden biri değil. Hatta motosiklet markası bile değil. Sizler için dünyanın en pahalı 5 motosikleti hangisi araştırıp listeledik.

Motosikletler artık sadece hız tutkunlarının tercih edildiği bir araç olmaktan çıktı. Geleneksel bir ulaşım aracı ve yolculukta zamandan tasarruf için tercih edilen önemli vasıtalara arasında yerini aldı. Çok cüzi ücretlere satın alınabilen motosikletlerin dudak uçuklatan fiyata satılanları da mevcut. Hem gündelik olarak kullanmak isteyenler hem de koleksiyoncular için vazgeçilmez arasında. Seri üretimde olan motosikletler, hem yakıt tasarrufu açısından hem de arabaya kıyasla daha uygun olması açısından tercih sebebi…

Ancak seri üretimde olmayan ve özel olarak üretilen motosikletleri incelediğimizde ortaya çıkan ücretler hayli büyük. Milyon dolarları geçen bu motosikletler, görmeye alışkın olduğumuz seri üretimlerden çok farklı. Gerek tasarımları bakımından gerekse performanslar açısından göz dolduruyor.

Dünyanın en pahalı arabaları 2022 listesi için tıklayın.

Dodge Tomahawk 

en-pahali-motosiklet-dodge.jpg

Dünyanın en pahalı motosikletleri arasında olan Dodge Tomahawk, ilk olarak 2003 yılında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Sokakta kullanılmasına izin verilmeyen yasal bir motosiklet olarak üretildi. Dodge’un Viper aracının motoruna sahip olan bu modelin tasarımı da oldukça sıra dışındır.

Dodge Viper SRT10 motoruna ve V şeklindeki 10 silindire sahip olan Tomahawk, motor gücü ile inanılmaz performans sergileyebiliyor. Bir arabaya göre bile oldukça güçlü olan bu motorun bir motosiklet modelinde bulunması adeta bir mucize. Sadece bu yönüyle bile büyük ilgi toplamayı başaran motor, 500 beygir güce erişebiliyor. Hız konusunda da diğer en pahalı motosikletlere göre oldukça iddialı bir model olarak öne çıkıyor.

Dodge Tomahawk, 400 km/s sürate rahatlıkla erişebiliyor. Bu nedenle yalnızca koleksiyon olarak tutulabileceği belirtiliyor. Yalnızca 9 adet bulunan bu dünyanın en pahalı motosikletin fiyatı ise son satışlara göre 730 bin dolar civarında.

Dünyanın En Pahalı 5 Motosikleti: Harley Davidson Cosmic Starship

en-pahali-motosiklet-harley.jpg

Dünyanın en pahalı motosikletleri arasında tabi ki Harley Davidson da var. Tasarımı ile hep farklılık gösteren Harley Davidson, Cosmic Starship ile de bu durumu birkaç adım öteye daha taşıyor. Ek olarak dünyaca ünlü bir sanatçı olan Jack Armstrong’un kendi elleriyle boyadığı Cosmic Starship, özel bir yapım. Yalnızca bir adet üretilen Cosmic Starship’in, tabloları bile 3 milyona satılan bir sanatçının elinden değerine değer katıyor.

Dünyanın en pahalı motorları listesindeki  Harley Davidson Cosmic Starship, birçok ülke tarafından yakından takip ediliyor. Ayrıca çıktığı dönemde dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Harley Davidson Cosmic Starship fiyatı ile ilgili kesin bir şey söylemek zor olsa da ilk olarak 1 milyon dolardan satışa çıktı.

Dünyanın En Pahalı 5 Motosikleti: Yamaha BMS Chopper

En pahalı motorlar listesinde şimdi sıra Yamaha BMS Chopper’a geldi. 1,7 litrelik bir motora sahip olan BMS Chopper, tasarımı ile göz dolduruyor. Bu model sadece bir motosikletin değil aynı zamanda bir sanat eseri olduğunu söyleyebiliriz. Diğerlerinden farkı ise sadece koleksiyon için değil, sürmek için üretilmiştir. Yamaha BMS Chooper’ın heyecanlandıran en büyük özelliği ise tamamının 24 karat altın ile kaplı olması.

Dünyanın en pahalı motorları arasında en iddialısı olan bu modelin motor bloğundan jantlara, depodan çamurluğa neredeyse tamamı altın ile kaplıdır. Diğerleri gibi bir sanat eseri niteliği taşıyan bu güzide eserin fiyatının 3 milyon civarında olduğu tahmine diliyor.

Ecosse ES1 Spirit

en-pahali-motosiklet-ecosse.png

En pahalı motosikletler arasında zirveye en yakın olan Ecosse ES1 Spirit, diğerlerinden farklı olarak daha spor bir görünüme sahip. Ayrıca akışkanlar, mekaniği açısından en verimli şekilde ilerleyebilmek için tasarlanmış. Yalnızca 0.4’lük bir sürüklenme katsayısına sahip olan Ecosse ES1 Spirit, diğer motosikletlere oranla yüzde 40-50 daha az sürükleniyor. 200 beygir güç üretilebilen 1 litrelik V4 motor bloğuna sahip bu model, konsepti ile göz dolduruyor.

Ecosse ES1 Spirit’te çok sayıda karbon fiber parça olduğu için sadece 120 kilodur. Bu model ton başına 1600 beygirden fazla güç üretiyor. Ayrıca bir Bugatti Veyron’dan 3 kat daha fazla güçlü. Özel üretim Ecosse ES1 Spirit fiyatı ise 3,5 milyon dolar.

Dünyanın En Pahalı 5 Motosikleti: Neiman Marcus Limited Edition Fighter

en-pahali-motosiklet-neiman

Evet şimdi geldik dünyanın en pahalı motosikletleri listesinde zirveye… Neiman Marcus Fighter tasarımı ile görenleri hayrete düşürüyor. Karbon fiber, alüminyum ve titanyum gibi egzotik parçalar ile üretilmiştir. Sınırlı sayıda üretilen bu model, oldukça özeldir ve dünyanın en pahalı motosikletidir.

305 km/s hıza ulaşılabileceği iddia edilen Neiman Marcus Limited Edition Fighter’ı anlaşılacağı gibi henüz o hızlarda süren kimse çıkmadı. Fakat bu güçlü performansı ve tasarımındaki çekiciliği motor hayranlarını heyecanlandırıyor. Şık tasarımı ile görenleri adeta büyüleyen Neiman Marcus Limited Edition Fighter’ın fiyatı da duyanları şaşırtıyor. 110 bin dolardan açık artırmaya çıkan model, 11 milyon dolar gibi bir fiyata alıcı buldu.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle