Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Çorum’da Ne Yenir? | Çorum Yöresel Yemekleri

Çorum’da Ne Yenir? | Çorum Yöresel Yemekleri

Çorum’a yolunuz düşerse, Çorum’da ne yerim diye düşünmeyin diye size bir kaç tavsiyemiz var. Çorum’da yaşan, şehri deneyimlemiş kişilere sorduk. Ulaşımdan araç kiralama ile ilgili detaylarla beraber Çorum’da ne yenir yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Çorum mantısı, İskilip kebabı, sırık kebabı, Hingal mantısı ve Çorum leblebisi…

Çorum’da Ne Yenir?

Çorum yemekleri, Anadolu ve Karadeniz mutfak kültürünün sentezini sunar. Çorum evlerinde biraz Karadenizli biraz da Anadolulu lezzetler pişer. Yani mısır, lahana, taze fasülye, mısır unu, hamsi, sütlaç burada da çok yaygındır. Diğer yandan ciğer, Ankara tava, güveç, bamya, yayla çorbası, haşhaşlı çörek gibi orta Anadolu’ya özgü yemekler de bilinir ve sıklıkla yapılır. Çorum’da bir de Hatay mutfağının güçlü bir etkisi var. Ama bu etki daha çok restoran ve lokantalarda hissediliyor. Çünkü Çorum dönercilerinin çoğu Hataylı. Peki, Çorum’a yolunuz düşerse mutlaka yemeniz gerekenler neler? Çorum’un nesi meşhur?

  • Çorum Mantısı

Erişte hamuru içi boş olarak Kayseri mantısı şeklinde katlanıyor. Ardından da fırınlanarak kurutuluyor. Kuruyan mantılar kışın tüketiliyor. Kuru mantı taneleri kaynar suda haşlandıktan sonra ki çok çabuk haşlanıyorlar, süzgeçle bir tabağa alınıyor. Ardından önceden soğan, biber, sarımsak ve domatesle birlikte kavrulan kıyma mantıların üzerine dökülüyor. Süzme yoğurt ve sarımsakla hazırlanan kalın bir sos da kenarlarına dökülerek servis tamamlanıyor. Üzerine taze maydanoz ya da yeşil soğan dilimleriyle çok dengeli, çok hoş bir lezzet çıkıyor ortaya. Çorum mantısı, marketlerde de satılıyor. Dilerseniz aşıp evinizde deneyebilirsiniz. İşin güzel yanı 5 dakikada haşlanıyor olması ve içinde ne var acaba diye düşünmemek. Çorum’da yemek yemek üzere de bu ürünü tercih edebilirsiniz.

  • Hatay Dönercileri

Çorum caddesinde bolca Hatay dönercisi görebilirsiniz. Bunların çoğu ayak üstü döner yiyebileceğiniz mekanlar. Yanında Hatay turşusu, acı biberle servis ediliyorlar.

  • İskilip Dolması

İşte bu menü için bile Çorum’a gidilir. Çorum’un İskilip ilçesinde yapılan bu dolmanın kökeninin Hititlere dayandığını söyleyen yemek uzmanları bile var. Yumuşacık tel tel ayrılan enfes bir tandır etinin özenle hazırlanmış et sulu pilav üzerinde servis edilmesi esasına dayanan İskilip dolması, Osmanlı döneminde askerlerin sefere çıkamdan önce yediği bir yemekmiş.

 

Çorum Gezi Rehberi için tıklayınız.

Çorum Yemekleri

  • Sırık Kebabı

Çorum’a gittiyseniz ne yapın edin Kargı ilçesine gidin. Kargı’da da sırık kebabı yiyeceğiniz bir yer bulun. Esnafa sorun, eminiz en iyi sırık kebabı yapan lokantaları tarif ederler.

 

 

 

  • Hingal Mantısı

Yoğurt, hamur ve et karmasını sevenler çok. Mantı tutkunları hiç de az değil. Bizce de güzel hazırlanmış bir mantı gibisi yok. Ekipçe çok seviyoruz. Çorum’da Anadolu mutfağının bu güzel lezzetini farklı yorumlarla sunuyor. Hingal mantısı da bunlardan biri. En iyi hingal mantısı da Çorum’un Alaca ilçesinde yapılıyor.

 

 

 

 

  • Çorum Leblebisi

Çorum’da yemek isteyeceğiniz ya da yanınızda götürmek isteyeceğiniz bir lezzet de meşhur Çorum leblebisi. Sade, susamlı, tahinli, çikolatalı, biberli, meyve aromalı, karamelli gibi yüzlerce farklı versiyonu var.

Çorum gezisinde istediğiniz yere istediğiniz zaman gitmek için bu lezzetleri yerinde tatmak için Çorum araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz. Çorum’da kiralık araç fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlıca fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Çorum araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle