Yolcu360 Blog
chery-arrizo-8
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Chery Arrizo 8 ile Türkiye’ye Dönüyor 

Chery Arrizo 8 ile Türkiye’ye Dönüyor 

Çin’in otomotiv endüstrisinde önemli bir konumda olan Chery, 2022 içerisinde tekrar Türkiye’deki kullanıcılarla buluşacak. İddialı modellerle gündeme gelen Chery ,  yeni model arabasıyla Türkiye piyasasında adından söz ettireceğe benziyor. Chery Arrizo  ile Türk kullanıcısına yeniden merhaba demeye hazırlanan Chery, uzun süre önce ülkemizden ayrılmıştı. Firma yaptığı açıklamada ülkemize yeni modeliyle döneceğini resmen açıkladı. Marka 2022 Chery Arrizo 8 modeli için bir ön duyuru gerçekleştirdi. Araçla ilgili çok ince detaylar açıklanmadı ama birçok özelliği ve görselleri internete sızdı.  

chery-arrizo-8-2

Çin’de son model arabaları popüler halde olan Chery, ülkemize de yeni sedan araçlarla dönmeye hazırlanıyor. Firma, Çin’de yeni sedan modeli öne çıkarmaya özen gösteriyor. Marka bu yıl piyasada yeni sedan modelini Arrizo 8’in tasarımını ile tanıttı. 

Chery,  D segmentine özel bir model geliştirdi ve bu model yakın zaman içinde yeniden Türkiye’de de satışa sunulacak. Arrizo 8, bu segment için ideal bir alternatif olarak rakipleri ile yarışacak.  

Çin Araba Markaları Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey yazımız için tıklayın.

Rakip araç markalarına göre daha uygun olması beklenen 2022 Chery Arrizo, VW Passat, Honda Accord gibi modeller ile rekabet edecek. 

Sizler için bu yazımızda, Chery Arrizo 8 modelini, özelliklerini, tasarımını ve fiyatlarını vb. detaylarını inceledik. Türkiye’ye dönmeye hazırlanan bu modelin her türlü detayına yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

2022 Chery Arrizo 8 Şık Tasarım 

Chery Arrizo 8 sedan ve muhtemelen şimdiye kadar yapılmış en güzel modern Çin sedanlarından biri. Arrizo görkemli bir tasarıma sahip model. Ön kısmında hareketli bir ızgara tasarımını kullanmış. 2022 Chery Arrizo, zarif LED’ler ile tasarımı da desteklemiş.  

Arka kısma geçildiği zaman ise farları destekleyecek bir tasarımı olan yeni stop lambalarının kullanılacağı gözüküyor. Ayrıca çok ince bir stop lambası şeridi kullanılması, aracın daha modern, alıcıların ilgisini çekecek duruma gelmesini sağlamış.  Ek olarak Chery Arrizo, iç ve dış tasarımıyla ilgi çekici otomobiller arasında yerini almaya başarıyor. Ön bölümünde yer alan incecik farlar boydan boya uzanan şeritler ile birleştirilmiş. 

Merkezde aydınlatılmış Chery logosu var. Büyük panjurun yanında ise dikey hava girişleri göze çarpıyor. Profilden bakıldığında dikkat çeken noktası büyük jantların yanı sıra yükselen omuz çizgisi ve tavan hattı göze çarpıyor. 

Chery Arrizo 8’in iç tasarımı oldukça sade bir tasarıma sahip diyebiliriz. Spor görünümlü araba severler için oldukça albenisi olan arabalar arsında yerini alıyor.  

Bagajın ucuna entegre spoyleri, boydan boya uzanan LED stopları, dörtlü egzoz çıkışı ve difüzör yer alıyor. . Üç kollu altı düz direksiyonun hemen arkasındaki panelde 12.3’er inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranları bitişik şekilde duruyor. 

Konsol üzerinde herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor. Ek olarak orta konsolda küçük bir vites topuzu yer alıyor. Ayrıca sürüş modu seçici, akıllı telefon şarj ünitesi ve saklama alanları mevcut.

Chery Arrizo 8 Teknik Detaylar 

chery-arrizo-8-1

Adından da anlaşılacağı gibi, yeni Chery Arrizo 8, Chery Arrizo 5’in üzerinde konumlandırılacak. 8, çok daha büyük ve daha lüks bir otomobil olduğu için yukarıda olacak. 

Modelin teknik detayları henüz açıklanmadı ama iddia edilen bilgilere göre araçta, 194 beygir güç ve 290 Nm tork üreten 1.6 litre turbo benzinli ünite bulunacak. En tepedeki Sport versiyonu ise 2.0 litre turbo motordan 250 beygir güç ve 390 Nm tork alacak. Her iki seçenek de 7 ileri DCT şanzımanla kombine ediliyor. Ayrıca aracın sert tasarımlarla ince detaylarla  piyasaya dönüş yapacağı bekleniyor. 

Chery Arrizo 8 Türkiye Fiyatı 

Arrizo 8’in fiyatı henüz belli değil ancak en az 140 bin Yuan yani güncel kurla 322 bin TL civarından başlayacağını düşünüyoruz. Chery, bu yıl 3 farklı SUV modeliyle Türkiye’ye dönüş yapacak. 

Arrizo 8 için 22.000 dolarlık başlangıç fiyatı yerel basının beklentileri arasında. 

Chery Arrizo 8 Özellikleri 

Chery Arrizo 8 modelinde 12,3 inç’lik dijital gösterge ve multimedya ekranı var. Multimedya ekranı üzerinden klima veya aracın diğer kumanda işlemleri buradan gerçekleştirilebiliyor. 

Chery her geçen gün diğer modellerine göre kendini yeniliyor ve malzeme kalitesini artırıyor. Ek olarak aracın orta konsolunda  ve kokpitinde deri ile ahşap kaplama mevcut. 

Aynı zamanda incecik zarif metal şeritler araca lüks araç görüntüsü veriyor. 

Araçta iki farklı motor seçeneği mevcut. İlk olarak 1,6 litrelik turbo beslemeli benzinli motor 194 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor. Ek olarak diğer motor seçeneği ise 2,0 litre hacme sahip ve 254 HP güç ile 290 Nm tork üretiyor.  

Önden çekişli olan bu aracın iki motor seçeneğinde de 7 ileri çift kavramalı şanzıman var. Toyota Camry ve Honda Accord ile aynı sınıfta yer alan Chery Arrizo 8 modeli 2022 yılı üçüncü çeyreğinde Çin pazarında yollara çıkacak. 

Chery Arrizo 8 İç Mekan Özellikleri 

İç mekan yine çok gösterişli. Yolcunun önündeki ön paneldeki sanat eserine ve kapılardaki kaplamaya dikkat edin. Ek olarak bir sürü pahalı açık renkli ahşap, deri ve havalı metal parçalar var. Dashboard ikiz 12,3 inç ekrana sahip. Metal kapı kolu özenle hazırlanmış.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle