Yolcu360 Blog
assos_kamp-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Assos’taki En Güzel 8 Kamp Alanı

Assos’taki En Güzel 8 Kamp Alanı

Assos’ta doğa ile iç içe kamp yapabileceğiniz mekanları inceliyoruz. Sizlere sundukları olanaklardan, haritadaki konumlarına kadar tüm detayları ile Assos’ta kamp yapabileceğiniz 8 yer listemizi mutlaka incelemelisiniz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
assos_kamp-.jpg

Assos Nerede?

Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü, günümüzde Assos olarak adlandırılıyor. Antik liman kentinden ismini alan bu bölge adeta cenneti andırıyor. 

Assos’a Nasıl Gidilir?

Peki Assos’a nasıl gidilir? Çanakkale’nin pek çok ilimiz ile bağlantı noktası üzerinde olması Assos’a ulaşımı da epey kolaylaştırmıştır. İstanbul’a yaklaşık 400 kilometre mesafede olan yerleşim yeri, Ankara’ya 735 kilometre ve İzmir’e ise sadece 238 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.  Çanakkale Otogarı’ndan kalkan minibüsler ile Ayvacık’a oradan da Assos’a rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Assos Kamp Yapabileceğiniz 8 Yer

Bir yandan yemyeşil doğanın tadını çıkarırken bir yandan da Ege güneşinin sıcaklığını ruhunuzda hissetmeye ne dersiniz? İşte huzurlu bir tatil için Assos’ta kamp yapabileceğiniz 8 yer:  

  • Helen Camping Beach & Restaurant (Google Puanı: 4.9)

Assos’ta kamp yapabileceğiniz 8 yer listemizin ilk sırasında Helen Camping Beach & Restaurant var. Burası sizlere sıcak ve samimi bir kamp ortamı sunuyor. Doğayla iç içe sevdikleriniz ile birlikte mutlu tatil anıları biriktirmenize yardımcı oluyor. Peki Helen Camping Beach & Restaurant’ta hangi tip konaklamalar mevcut? Klasik çadır konaklamanın yanı sıra karavan park alanları ile de hizmetinizdedir. Küçükkuyu’ya 3 km’lik kısa bir mesafede yer alması da ulaşım açısından tercih edilebilirliğini artırıyor. Ayrıca mangal yakılabilir alanı, suya erişimi, plajı , sıcak su, soyunma dolapları ve buzdolabı gibi kamp hayatını kolaylaştıran etkenler de gözlerden kaçmıyor. Size sadece tatilinizin keyfini çıkarmak kalıyor. 

Adres: Nusratlı Köyü, Küp Evler 1, Küme Evler, No:158, Assos Sahil Yolu, 17980, Ayvacık/ ÇANAKKALE. 

  • Yeşilyurt Life (Google Puanı: 4.8)

Son yıllarda revaçta olan tiny house’ları sizler de duymuşsunuzdur. Minicik evlere sığdırılan kocaman anılar ile benzersiz bir tatil keyfi yaşamaya ne dersiniz? O halde sizleri Assos’ta kamp yapabileceğiniz 8 yer listemizdeki Yeşilyurt Life Plaj, Karavan, Çadır ve Tiny House’a bekliyoruz. Doğanın dinlendirici atmosferini içinize çekerken, kendinizi keşfe çıkabileceğiniz bir adres. Yeşilyurt Life – Plaj, Karavan, Çadır, Tiny House tesisinde 2 adet tiny house, 3 adet bungalov, 50 çadırlık kamp alanı ve 20 karavanlık kamp alanı mevcut. Yani kısacası hepimize yetecek genişilkte bir bölgeye kurulmuş. ÖZellikle yaz aylarının vazgeçilmezi haline gelen kamp alanı tam size göre.

Adres: Yeşilyurt Köyü, Agora Mevkii, No:11, 17980, Ayvacık/ ÇANAKKALE.

  • Ginger Camping (Google Puanı: 4.8)

Ginger Camping, sizleri zeytin ağaçlarının gölgesinde unutulmaz bir kamp tatiline çağırıyor. İster karavan ister çadır konaklamayı tercih edin mutluluk sizinle birlikte. Kadırga Koyu’na yakın olması Çanakkale’nin berraklığını derinden hissetmenize olanak sunuyor. Bunun yanı sıra mangal yakabileceğiniz alanlar, 7/24 sıcak su erişimi ve çocuk eğlence programları ile unutulmaz bir tatil sizleri bekliyor. Assos Ginger Camping’te konaklamanın yanı sıra bisiklet sürüşü, dalış, balık tutma, yoga, ve doğa yürüyüşü gibi çeşitli aktiviteleri de yapabilirsiniz.

Adres: Ginger Camping, Kadırga Koyu, 7860, Behram/ Ayvacık/ ÇANAKKALE.

  • Dada Camping (Google Puanı: 4.8)

Assos’ta kamp yapabileceğiniz 8 yer listemizde yer alan bir diğer adres ise Dada Camping. Çadır konaklama alanı, karavan park alanı ve bungalov evleri ile çeşitli konaklama imkanları sunuyor. Ayrıca yerleşik çadırlarında konaklama ücretlerinize ışık, priz, yatak ve temiz çarşaf gibi hizmetler de sağlıyor. Bunun yanı sıra tesisin ortak kullanım alanında yer alan misafirlerin kullanımına özel olarak hazırlanmış mutfak, buzdolabı, mangal alanı, şezlonglar ve şemsiyeler var. Dada Camping, Assos’a 14 km’lik mesafede. Bar konsepti ile de eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. 

Adres: Sokakağzı Mevki, 17860, Ayvacık/ ÇANAKKALE. 

  • Cuppa Beach & Glamping (Google Puanı: 4.7)

Cuppa Beach & Glamping ile Çanakkale’nin kalbinde konforlu bir tatil sizleri bekliyor. Güleryüzlü ve sıcakkanlı hizmet anlayışları ile kaliteli konaklama için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Glamping ve dom çadır alanları alternatifleri ile de Cuppa Beach & Glamping tam size göre. Tüm bunların yanı sıra soyunma dolapları, ortak oturma alanı,  masalar, wifi, bulaşık yıkama alanı başta olmak üzere tertemiz bir kamp fırsatı yakalayabilirsiniz. İşletmede yer alan bisiklet sürüşü, dalış, balık tutma, voleybol ve doğa yürüyüşü gibi çeşitli aktiviteleri de katılabilirsiniz.  

Adres: Cuppa Beach & Glamping 17980, Yeşilyurt/ Ayvacık/ ÇANAKKALE. 

  • Orchidee Bungalow (Google Puanı: 4.9)

Assos ve Küçükkuyu’ya sadece 11 kilometrelik bir mesafedeki Orchidee Bungalow, tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği adreslerden biri. Kendinizi adeta evinizde gibi huzurlu hissetmeniz için her şey en ince ayrıntısına kadar tasarlanmış. Böylece size sadece Çanakkale’nin doğallığını yaşamak kalıyor.  Birkaç günlüğüne de olsa şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafanızı dinleyeceğiniz bir atmosfer bulabilirsiniz. Orchidee Bungalow’a ulaşım da bir o kadar kolay. Öncelikle Behramkale köy yolunu kullanarak, Assos antik liman yoluna bağlanabilirsiniz. Ardından Ayvacık Gülpınar yolundan sağa dönerek, Orchidee Bungalow’a ulaşabilirsiniz. Sıcak sudan, otoparka; buzdolabından, wifi’ye kadar pek çok imkanı sizlere sunuyor. 

Adres: Orchidee Bungalow, Sazlıaltı Mevki, Ayvacık/ ÇANAKKALE.

  • Rüzgar Camping & Balık Restaurant (Google Puanı: 4.8)

Rüzgar Camping & Balık Restaurant, sizlere ister tatil ister akşam yemeği için değerlendirebileceğiniz bir ortam sunuyor. Çadır konaklama yeri, karavan park alanı ve bungalow konaklama alternatifleri ile değerlendirebileceğiniz bir seçenek. Rüzgar Camping & Balık Restaurant, Assos’un Kadırga Koyu civarlarında hizmet veriyor. Ayrıca Rüzgar Camping & Balık Restaurant’a toplu taşımayla gelmek isteyenler için de Kadırga Koyu çevresinde düzenli olarak hizmet veren araçları kullanabilirsiniz. Assos’ta kamp yapabileceğiniz 8 yer önerilerimiz arasında. Bize sorarsanız burada önce güzel bir akşam yemeği yedikten sonra ay ışığına karşı çadırınızı kurun. 

Adres: Kadırga Mevkii Mevkii Köy Sokağı, No:41/22, 17860, Behram/ Ayvacık/ ÇANAKKALE.

  • Çağdaş Camping (Google Puanı: 4.2)

Assos’ta kamp yapabileceğiniz 8 yer listemizin sonunda Çağdaş Camping’in de var. Burası Çanakkale’nin etkileyici rotası Çağdaş Camping, Babakale bölgesinde yer alıyor. Nitekim Kocaköy-Babakale yoluna yakın konumda yer alması tesise ulaşımı kolaylaştırıyor. İster özel araç ister toplu taşımayla ulaşım sağlayabilirsiniz. Eşsiz doğanın tam kalbinde konumlanan Çağdaş Camping’de dalıştan, yogaya; balık tutmadan, doğa yürüyüşüne kadar sınırsız pek çok etkinlik yapabilirsiniz. Ayrıca ortak kullanım alanları ile de aradığınız her ihtiyacınız elinizin altında olacak. 

Adres: Çağdaş Camping, 17860, Babakale/ Ayvacık/ ÇANAKKALE.

Yorum ekle