Yolcu360 Blog
andros-adasi-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Andros Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Andros Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Andros Adası, Yunan Adaları arasında en sakin olanı. Dalga seslerini ruhunuzda hissedeceğiniz Andros Adası sizleri çağırıyor. Hazırsanız, Ege’nin maviliği ve Yunan mimarisinin kar beyazıyla huzura doğru yola çıkıyoruz. 

Andros Adası Turu

andros-adasi-2.jpg

Tatil sizin için ne ifade ediyor? Sınırsız eğlence, bol kahkaha mı? Yoksa dalgaların sesinde huzur bulmak mı? Eğer tercihiniz ikinci seçenekten yanaysa size bir önerimiz var. Bu yaz sizleri Yunan Adaları’nın ruha en iyi geleni Andros’a davet ediyoruz. 

Mavinin her tonuna tanıklık edebileceğiniz koyları, meşhur Yunan mezeleri ve tarihten gelen mimari dokunuşlarıyla size unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor. Yemyeşil ağaçları, el değmemiş doğasıyla göz kamaştıran Andros turu kendine hayran bırakıyor. Ada halkının ve belediyenin çabaları sonucu kendini koruyabilmiş ender yerlerden. Geçimini balıkçılıkla sağlayan denizciler sayesinde adanın ekonomisi de ayakta kalmayı başarıyor. 

Venedik’ten, Bizans’a geçmişin izlerini mimari eserlerde hissetmek hala mümkün. Adanın iç kesimlerinde yer alan neoklasik tarzda evler, modern çizgiler ile müthiş bir uyum sağlıyor. 

Kos Adası turu yazımız için tıklayın.

Andros Adası Gezilecek Yerler

Yunan Adaları turunun en sessiz, en sakin rotaları Andros’ta yer alıyor. Güzelliğiyle göz kamaştıran plajlardan, tarihi evlere; sanat müzesinden, deniz fenerine Andros turunda keşfedebileceğiniz pek çok yer sizleri bekliyor. 

  • Denizin Ortasında Bir Fener

andros-adasi-3.jpg

Yunan mimarisinin akılları zorlayan özelliklerine alıştık. İşte Chora’da yer alan deniz feneri de Yunan mimarisinin akıl almaz eserlerinden biri. Denizin tam ortasına bir kaya üzerine inşa edilen bu fener, Yunanistan’ın ilk ve tek otomatik deniz feneri olma özelliği taşıyor. Yapısı itibariyle şaşkınlık uyandıran deniz fenerini Andros turunda mutlaka görmelisiniz. 

  • Geçmiş ve Gelecek

Yunanistan gezisi, hem tarih hem doğal güzelliğiyle farklı bir tatil yaşatacak. Adada yer alan Denizcilik Müzesi ile geçmişe gidebilir, Goulandris Modern Sanat Müzesi ile geleceğe ışınlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir kaya üzerine inşa edilmiş Panagia Thalassini şapelini ziyaret edebilir, Chora Kalesi kalıntılarını keşfedebilirsiniz. 

  • El Değmemiş Plajlar

Andros Adası’nın ne kadar sessiz ve huzur dolu olduğunu söylemiştik. Plajları da Andros’un enerjisiyle bütünleşiyor. El değmemiş koylar, henüz keşfedilmemiş kumsallarıyla aklınızı başınızdan alacağa benziyor. Denizin berraklığı ile meşhur Achla Plajı bunlardan sadece bir tanesi. Agios Petros, Golden Sand ve Agios Sostis de Andros’un en bilinen plajları arasında yer alıyor. “Uzanmışım kumsala. Güneş damlar içime.” dizelerini bu yaz Andros turu ile dolu dolu yaşayacağınıza eminiz. 😉

  • Kaptanlar Şehri

Şehrin kalbi olarak adlandırılan Hora, yüzyıllar öncesinden kalan ihtişamlı evler ile neoklasik mimariye sahip binalar dikkat çekiyor. Aynı zamanda şehrin merkezinde büyük kiliseler ve mermerden çeşmeler de var. Bölgeye özel yiyeceklerin satıldığı dükkanlar, tatlıcılar da yer alıyor. Andros’un her sokağı gibi Hora’nın da sokakları denize doğru açılıyor. Şehrin eski kısmına doğru ilerlerseniz Meçhul Denizci’ye adanmış anıtın bulunduğu meydana ulaşırsınız. 

  • Bambaşka Bir Mimari

Yunan tarihinin köklerinin ne kadar derinlere uzandığını Andros turu sırasında siz de fark edeceksiniz. “Balıkçı kasabası” diye tanımladığımız keyifli yerlerden olan bu bölge mimari yapısıyla oldukça farklı. Venedik korsanlarına kadar uzanan tarihlerinde Osmanlı İmparatorluğu’ndan da izler bulabilirsiniz. Aslında tek tip mimari anlayışı buraya hiç uğramamış. Bir tarafta göz alıcı konaklar yer alırken bir tarafta neoklasik binalar var. Şehrin modern yüzüyle bütünleşen bu binaların deniz aşıkları balıkçılara ait olduğunu biliyoruz. 

Lefkada Adası turu yazımız için tıklayın.

Yunan Adaları Andros Konaklama

Gün batımını soluksuz seyredebileceğiniz, doğa ile iç içe otel ve apartlarında dilediğiniz kadar konaklayabilirsiniz. Sizin için Yunan adası Andros’un en iyi otellerini ve apartlarını listeledik. 

  1. Andros 4 All Seasons Villas & Suites (Google Puanı: 5.0)
  2. Casa Di Fiori Andros Suites (Google Puanı: 5.0)
  3. Lasia Boutuquie Apartment (Google Puanı: 5.0)
  4. Andros Maisonettes (Google Puanı: 5.0)
  5. Andros Tessera Villas (Google Puanı: 5.0)
  6. Camara Suites Andros (Google Puanı: 4.9) 
  7. Saint Louis Suites (Google Puanı: 4.8)
  8. Micra Anglia Hotel & Spa Andros (Google Puanı: 4.7)
  9. Anemomilos Andros Boutique Hotel (Google Puanı: 4.7)
  10. Rastoni Andros Apartments (Google Puanı: 4.7)

Oldukça yorucu ve dondurucu bir kışı ardımızda bıraktık. Sıcacık güneşiyle ısıtıp, tüm yorgunluğunuzu unutturan Andros turuna ne dersiniz? Cevabınız “Evet!” se hiç vakit kaybetmeyin. Hemen valizlerinizi hazırlamaya başlayın. 😉

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle