Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Altınoluk Gezilecek Yerler | Altınoluk Gezi Rehberi

Altınoluk Gezilecek Yerler | Altınoluk Gezi Rehberi

Balıkesir tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin dikkat çeken şehirlerinden biri. Özellikle yaz tatili için sıklıkla tercih edilen şehir, güzel plajları ve Kaz Dağları ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Oksijen deposu Kaz Dağları’nın yakınında tatil yapmak bile size nefes aldığınızı hissettiriyor. Özellikle tatil denilince Balıkesir’in Altınoluk mahallesini duymayan kalmamıştır. Balıkesir gezilecek yerler kapsamında sizde bu yaz Altınoluk için yola çıkmaya ne dersiniz? Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Altınoluk gezilecek yerler için güzel bir tatil planı yapabilirsiniz.

Altınoluk plajları, Altınoluk otelleri, Altınoluk nerede ve Balıkesir’e nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı Altınoluk gezi rehberi için seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Altınoluk Nerede?

Balıkesir’in Edremit ilçesinin bir mahallesi olan Altınoluk, tatil yapmak ve dinlenmek için ideal bir yer. Kiralık araba seçeneklerini değerlendirerek sizde Balıkesir merkezden Altınoluğa 1 saat 30 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. Balıkesir Edremit Kocaseyit Havalimanı araç kiralama opsiyonlarını inceleyerek de Altınoluğa İzmir Çanakkale Yolu/D550/E87 üzerinden 32 dakika içerisinde varabilirsiniz. Havalimanı ve Altınoluk arasındaki mesafe ise 32,5 kilometre.

Altınoluk Gezilecek Yerler

  • Antandros Antik Kenti
Kaynak:https://antandros.org/

Altınoluk merkeze 2.5 kilometre mesafede yer alan Antandros Antik Kenti, aslında bir Troas kenti. Bazı bilim adamlarına göre Antandros Antik Kenti, Mysia ile Troas arasındaki yolu kontrol eden stratejik bir merkez. Antik kentin kuruluşu ise M.Ö. 1250-M.Ö. 1200 yıllarına dayandığı düşünülüyor. Ancak yapılan kazı çalışmaları sonucunda en erken tarihi kanıt M.Ö. 8. yüzyıla ait bir çocuk mezarı. Altınoluk gezilecek yerler arasında bulunan tarihi yerin içerisinde Roma Villası bulunuyor.

Roma Villası, 6 odadan oluşuyor. Villanın içerisinde ise değişik sembollerle süslenmiş olan mozaik döşenme bulunuyor. Roma villasının 700 metre uzaklığında nekropol, başka bir deyişle mezarlık bulunuyor. Kazı çalışmaları sonucunda o dönemde ölülerin yakıldığına dair somut bilgiler elde edilmiş.

Bu bilgiler ışığında ulaşılan bir diğer bilgi ise 6.5 yaşından küçük çocukların yakılmadan gömüldüğü. Gerçekten çok ilginç bir antik şehir. Eğer sizde kültür turizmine ilgi duyuyorsanız, Altınoluk gezilecek yerler listenize burayı mutlaka ekleyip, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

  • Şahinderesi Kanyonu

Kaz Dağları ve Altınoluk gezilecek yerler arasında bulunan kanyonun uzunluğu 27 kilometre. Burada yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilir veya gölün içerisinde yüzebilirsiniz. Aynı zamanda, Şahinderesi Kanyonu piknik yapmak içinde oldukça uygun. Yazın hem turistler hem de yerel halk tarafından sıklıkla piknik yeri olarak tercih ediliyor. Ayrıca Kaz Dağları içerisinde bulunduğu için tam bir oksijen deposu.

Altınoluk Gezi Rehberi

  • Tahtakuşlar Etnografya Müzesi

Türkiye’nin ilk özel etnografya müzesi olma özelliğine sahip Tahtakuşlar, 1991 yılında açılmış. Orta Asya’dan göç eden Türk boylarına ait kültürel özellikler ve tarihi bilgiler veren müze; kıyafet, halı, ev eşyaları ve aletler gibi birçok eser burada sergileniyor. Ayrıca müzede sergilenenlerden biri de Dünya’nın en büyük deri sırtlı deniz kaplumbağası.

  • Sarıkız Tepesi

1574 metre yüksekliğe sahip olan Sarıkız Tepesi, Kaz Dağlarında yer alıyor. Kaz Dağlarında yer alıp da efsanelere konu olmaması imkansız. Tabi ki Sarıkız Tepesi efsanesi de oldukça meşhur. Sarıkız hikayesine göre, ”Güre köyünde çok güzel bir kız varmış. Kızın ismi ise Sarıkızmış. Kızın babası bir gün hacca gitmiş.. Köyün delikanları da Sarıkız’a talip olmuş. Sarıkız hiçbirine yüz vermemiş. Sarıkızın bu tavrı üzerine gençler Sarıkız’a iftira atmışlar. Baba hacdan geri dönünce kimse adamın yüzüne bakmamış ve komşusuna ne oldu diyince sorunca kızının kötü yola saptığını söylemiş. Baba düşünüp taşınmış ancak kızını öldürmeye kıyamamış. Kızını bu yüzden kaz dağlarının en tepesine götürmüş. Kurt kuş yerse de gözüm görmesin, yaşarsa da herkesten gizli yaşasın” demiş. Sarıkız ölmemiş ve kazlarını gütmeye devam etmiş. Hatta yolunu, izini kaybedenlere yardım etmiş. Bu durum kısa zamanda babasının kulağına gitmiş.

Kızının ölmediğini öğrenen baba, Kazdağı’na kızının yanına çıkmaya karar vermiş. Dağda kaz çobanlığı yapan Sarıkız, babasını görünce sevinmiş. Babası namaz kılmak için abdest almak istediğini Sarıkıza söyleyince o da babasının eline su dökmüş. Babası ise suyun tuzlu olduğunu söylemiş. Sarıkız aceleyle suyu denizden aldığını söylemiş ve testiyi vadiye uzatıp suyu babasının eline dökmüş. Baba suyun tadına bakınca kızının erdiğini anlamış.” Burada öldüğü düşünüldüğü için kabrinin bulunduğu yere de Sarıkız Tepesi denmiş. Altınoluk gezilecek yerler arasında bulunan Sarıkız Tepesi’nin Midilli Adası’nı gören manzarası ise muhteşem. 🙂

Altınoluk Plajları
  • Altınoluk Antandros Plajı: Zeytin ağaçlarının çevrelediği bir plajda denize girmek isterseniz, tercihiniz burası olmalı.
  • Manuka Beach: Temiz denizi ile Altınoluk plajları arasında oldukça gözde bir yer.
  • Altinoluk Mavi Bayrak Plaj
Altınoluk Otelleri

Altınoluk gezilecek yerler ve yaz tatili için buraya geliyorsanız, konaklama konusunda birçok fırsatla karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Bizde sizler için Altınoluk’ta en çok tercih edilen otelleri, pansiyonları ve tatil köylerini araştırdık ve bulduk. 😊

Altınoluk otelleri:

  • The Green Beach Resort Hotel Altınoluk
  • Rawda Resort Altınoluk
  • Papazlıkhan Butik Otel
  • Elbis Hotel Altınoluk
  • Altınoluk Altıner Otel

Altınoluk tatil köyleri:

  • Kervan Tatil Köyü
  • Club Afrodit Tatil Köyü

Altınoluk Pansiyon:

  • Cem Pansiyon
  • Altınoluk Çakıl Apart Pansiyon
  • Öz Tango Apart Pansiyon
  • Aberk Apart Aile Pansiyon
Balıkesir’e Nasıl Gidilir? / Altınoluk Ulaşım

İstanbul Balıkesir kaç km? İstanbul ve Balıkesir arası O-5 üzerinden 263 kilometre. İki şehir arası yolculuk 2 saat 58 dakika sürüyor.

İstanbul Altınoluk kaç km? Yine O-5 üzerinden İstanbul ve Altınoluk arası 390 kilometre. İstanbul araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, 4 saat 16 dakika içerisinde tatilinize başlayabilirsiniz.

Ankara Balıkesir arası kaç km? Ankara ve Balıkesir arası 535 kilometre. Altınoluk gezilecek yerler ve yaz tatili için yola çıkanlar D200 üzerinden 5 saat 42 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Ankara Altınoluk arası kaç km? Altınoluk gezilecek yerler için Ankara’dan Ankara araç kiralama fırsatlarını değerlendirerek yola çıkanlar, D200 üzerinden 6 saat 55 dakika içerisinde yaz tatillerine başlayabilirler. Ankara ve Altınoluk arası 644 kilometre.

İzmir Balıkesir arası kaç km? İki şehir arası O-5 üzerinden 204 kilometre. İzmir araç kiralama opsiyonlarını inceleyerek, 2 saat 3 dakika içerisinde Altınoluk gezilecek yerler için Balıkesir’e ulaşabilirsiniz.

İzmir Altınoluk arası kaç km? İzmir ve Altınoluk arası yaklaşık  O-5 üzerinden 285 kilometre ve yolculuk süresi 3 saat 1 dakika sürüyor.

1 yorum