Yolcu360 Blog
alman-elektrikli-otomobil
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Alman Elektrikli Otomobil Sektörü 2023

Alman Elektrikli Otomobil Sektörü 2023

Alman yapım arabalar, otomotiv endüstrisi ve mühendislik bakımından oldukça önemli. Çünkü bu konularda kendini oldukça geliştirmiş ülkelerden biri de Almanya olarak biliniyor. Alman yapım araba sanayisi, dünya sanayisinin önemli aktörlerinden biri diyebiliriz. Almanya; Amerika, Çin ve Japonya’dan sonra dünyanın en çok otomotiv üretimi yapan dördüncü ülkesi olarak listelerde yer alıyor. Özellikle Avrupa’da Alman elektrikli otomobil üretimi, satış alanlarında ilk sıralarda yer alıyor. Alman otomotiv sektörü, Asya’dan Amerika’ya kadar birçok ülkede kaliteli, güvenli ve şık oluşuyla büyük beğeni topluyor. Alman yapım arabalar küresel olarak tüm dünyada olumlu imaja sahip olmaya devam ediyor ve dünya çapında büyük talep görüyor.

Otomotiv Sektörünün Kazananları Almanlar Oldu! yazımız için tıklayın

 

Almanya’da araba üreten firmalar, geçen yıl iç ve dış piyasaya toplamda 328 bin elektrikli araba üretmeyi başarıyor. Aynı zamanda bir yılda Almanya, Alman yapım elektrikli arabalarının sayısını yüzde seksen altı arttırarak ekonomisini daha çok genişletiyor. Ayrıca Almanya otomotiv endüstrisinin, geçen yıl 12.6 milyar Euro değerinde Alman elektrikli otomobil ihraç ettiği biliniyor.

Geçtiğimiz yıllarda Almanya’da elektrikli araba yapımı ivme kazanıyor. Bundan dolayı benzin ve dizel araç üretimi, yüzde 23.3 azalarak 2.2 milyon araç sayısına gerilemiş bulunuyor. Alman araba fabrikaları, önümüzdeki yıllarda çok sayıda hibrit ya da bataryalı, elektrikli araç üretmeyi hedefliyor.

Avrupa’da Elektrikli Araç Üretimi Artıyor

Ülke Alman yapım elektrikli araba ihracatını geçen yıla kıyasla iki katına çıkarmış durumda. Elektrikli araba ihracatı yapan Almanya, bu sektörden oldukça kazançlı çıkıyor. Almanya’da üretilen elektrikli arabaları, tercih eden ülkelerin başında İngiltere ve Fransa geliyor. 

Ülke, Alman yapım elektrikli araba sektöründe her yıl yeni başarılara imza atmayı başarıyor. Her sene katlanarak büyüyen elektrikli araba piyasası, 2023’de birçok yeni modelin satışa sunulmasıyla çok daha hızlı yükseleceğe benziyor. Bu yarışta Alman elektrikli otomobil firmaları da yerini almış durumda.

Almanya’da kamuya açık elektrikli araba şarj istasyon sayısı bu yıl ortalama 11 bin 600 arttı diyebiliriz. 2023 yıl itibariyle Almanya’da kamuya açık 80 binden fazla elektrikli araba şarj istasyonu var. Bu sayı geçtiğimiz seneye göre %50 oranda artışı gösteriyor.

Alman Elektrikli Otomobil Sektörü Teşvik ve İstihdam 

Gelecekteki hareketliliğin iklim dostu olmasını hedefleyen hükümetlerden bir tanesi de Almanlar. Alman hükümeti, 2030’a kadar 1 milyon şarj istasyonu kurarak ülkenin elektrikli araba altyapısını sağlamlaştırmayı hedefliyor. Ayrıca Alman hükümeti elektrikli araba satın alanlara 6 bin Euro kadar teşvik sağlıyor. Bu arada 1 milyondan fazla istihdam, otomobil sektörüyle sağlanıyor. 

Almanya’da teşvik sayesinde yeni nesil gelişmiş elektrikli araba, dizel araç fiyatına satın alınabiliyor. Almanya’da şimdiye kadar trafiğe kayıtlı elektrikli araba sayısı 500 bini buluyor. Almanya 2030’a kadar yollarda en az 15 milyon kayıtlı araç görmeyi hedefliyor.

Bu hedef 9 yılda Almanya’nın yollarında neredeyse 30 kat fazla elektrikli araba olması anlamına geliyor. İklim değişikliğiyle mücadelede elektrikli arabalar vazgeçilmez bir role sahip diyebiliriz. Otomotiv sektörünün geleceği olan elektrikli arabalar, karbon salımı içermiyor. Ayrıca fosil yakıtlarına kıyasla daha fazla enerji verimliliği sağlıyor. 

Bu nedenle güzel yarınlar istiyorsak geleceğe elektrikli arabalarla bakmanın en iyi yol olduğu söyleniyor. Alman elektrikli otomobil sektörü, bir yılda 367 bin elektrikli araba satışı yaptığını açıklıyor. Bu sayı elektrikli araba piyasasının ne kadar hızlı ilerlediğini gösteriyor.

2019 yıl ortalarında küresel başlayan salgın “Covid 19” nedeni ile aksamalar yaşansa da veriler Alman araba üretiminin istikrarlı büyümesini gösteriyor. Araba sektörü gelişerek istihdam sağlamaya devam ediyor. Böyle giderse birçok kişiye hitap eden yeni Alman elektrikli araba modellerini piyasada görmek mümkün.

Alman hükümeti 2016’dan bu yana elektrikli arabaları desteklemek amaçlı toplam 4.6 milyar Euro ödediğini belirtiyor. Bunun yaklaşık olarak 798 milyar Euro kadarı Volkswagen çıkışlı, tahmini 160 bin elektrikli araba için kullanıldığı söyleniyor. Alman hükümetinin verdiği teşviklerin elektrikli araçlara göre dağılımını sizlere sıralayalım:

  • Yaklaşık 90 bin elektrikli BMW müşterisi, 339 milyon Euro teşvik
  • 160 bin Volkswagen müşterisi, 800 milyon Euro.
  • 90 bin elektrikli Renault araba satın alma ve kiralamada yaklaşık 441 milyon Euro teşvik 
  • 59 bin elektrikli Hyundai müşterisi için 296 milyon Euro teşvik verildiğini, Alman hükümeti açıklıyor.

Almanya’da Üretilen Elektrikli Arabalar:

  • Volkswagen

alman-elektrikli-otomobil-vo.jpg

Alman yapım arabalardan Volkswagen ilk elektrikli araba olarak 2019 yılında piyasaya çıktı. Bu araç, hibrit araçlar pazarına hızlı giriş yapan markalar arasında yer alıyor. Marka kısa süre içinde ise üç farklı elektrikli araba modelini piyasalara sürüyor. 

Alman yapım arabalar arasında konfor ve tasarım açısından Volkswagen büyük beğeni topluyor. Volkswagen elektrikli araba modellerini Volkwagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.6, Volkswagen ID.8 diye sıralayabiliriz. Her modeli ile farklılık gösteren Volkswagen elektrikli arabalar, Alman yapım elektrikli arabaların başarısını katlayarak sektöre ivme kazandırıyor.

  • Mercedes Benz EQS

alman-elektrikli-otomobil-mer.jpg

Almanya Mercedes Benz’in ilk elektrikli EQS modelini 2023 yılında tanıtıyor. Mercedes EQS Alman elektrikli araba, lüks bir sedan. 90 kWh ve 107.8 kWh olmak üzere 2 farklı pil seçeneğine sahip. Dolayısıyla EQS, etkileyici bir menzile sahip diyebiliriz.

  • BMW

alman-elektrikli-otomobil-bmw.jpg

BMW elektrikli araba piyasasına ilk giren markalardan biri. Marka konfor ve kaliteden ödün vermediği duruşu sayesinde elektrikli araba sektöründe de başarılı oluyor. Ayrıca BMW Almanya ve daha pek çok ülkede üretim ve montaj işlemlerini gerçekleştiriyor. BMW elektrikli araba modellerini: BMW 1602e, BMW 325 ix, BMW e1, BMW 325 Elektric, BMW 1 Active, i3, ix3, i8 olarak sıralayabiliriz.

  • AUDI

alman-elektrikli-otomobil-audi.jpg

Alman elektrikli arabaları da olan markanın, ilk tam elektrikli seri üretim modeli E-tron olarak biliniyor. AUDI marka bu Alman elektrikli araba, sadece 30 dakika şarjla yola çıkabiliyor. 

Alman yapımı araba, lityum ve iyon piller sayesinde tam şarjla 400 km menzile ulaşıyor. Dolayısıyla birçok konforu bir arada sunan marka, Alman elektrikli arabasıyla sürücülerden tam not almayı bekliyor.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle