Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Akvaryum Koyu Gezi Rehberi | Akvaryum Koyu Nerede?

Akvaryum Koyu Gezi Rehberi | Akvaryum Koyu Nerede?

Son yıllarda gezginlerin gözde tatil rotalarından biri olan Bozcaada adeta Ege’nin incisi. Türkiye’nin üçüncü büyük adası olarak bilinen Bozcaada üzüm bağları, şarapları, rüzgar gülleri ve nefis gün batımı manzarasıyla unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor. Mavinin en güzel tonlarına sahip koyları ise Bozcaada’ya gelmek için başlı başına bir sebep. Araçla geldiyseniz şanslısınız çünkü adada irili ufaklı pek çok koy bulunuyor. Bunlardan biri de Akvaryum Koyu.

Akvaryum Koyu Nerede?

Bozcaada seyahati planlayanların listesine mutlaka eklemesi gereken koylardan biri Akvaryum Koyu. Burası Bozcaada’nın merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta. Konum olarak adanın merkez plajı Ayazma’ya araçla 5 dakika uzaklıkta.

Bozcaada’da nerede denize girilir?

Akvaryum Koyu Hakkında Bilgiler

Cam gibi suyuyla kendinizi adeta akvaryumda yüzüyormuş gibi hissedeceğiniz koy adını da bu özelliğinden alıyor. Akvaryum Koyu’na ulaşım biraz zorlu, aracınızı giriş kısmına park ettikten sonra toprak yoldan 500 metre kadar aşağı inmeniz gerekiyor. Burada özel mülkler bulunduğu için araç ile giriş yasaklanmış. Burası adanın bakir koylarından biri, şezlong-şemsiye-duş vb. imkanlar bulunmuyor. İster havlunuzu serip güneşlenebilir, isterseniz yanınıza katlanır sandalyenizi alabilirsiniz.

Biz koyu ziyaret ettiğimizde aylardan mayıs olduğu için bir tek biz vardık. Ama sezonda kalabalık olabileceği için fırsatınız varsa erken saatlerde gelmenizi öneririm. Yaz aylarında portatif bir yüzen market kuruluyor. İçecek vb. ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Koyda yemek yiyebileceğiniz restoran da bulunmuyor.

Akvaryum Koyu’na bizim gibi sakin dönemde gelirseniz şnorkele ihtiyaç duymadan balıkları görebilirsiniz. Sakinliğin tadını çıkarıp kitabınızı okuyabilir, tüm gün doğa ile baş başa olmanın keyfine varabilirsiniz. Denizin girişi hafif taşlık ama girerken rahatsızlık vermiyor, yine de yanınıza deniz ayakkabısı alabilirsiniz. Burası korunaklı bir koy olduğu için adanın diğer plajlarına göre daha az rüzgar alıyor. Koyun yan tarafında yer alan kayalıklarda birbirinden güzel fotoğraf kareleri çekebilirsiniz.

Bozcaada’da kamp nerede yapılır?

  • Akvaryum Koyu’na Nasıl Gidilir?

Aracınızla Bozcaada merkezden Tuzburnu yolunu takip ederek koya 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

Bozcaada gezi rehberi için tıklayınız.

Bozcaada Otelleri

Bozcaada’da butik otellerin yanı sıra bağ evlerinde de konaklama şansınız bulunuyor. Dalından koparılmış sebze ve meyvelerle mükellef bir kahvaltı yapabilir, unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Adada her bütçeye hitap eden pansiyonların yer aldığını da hatırlatmak isterim. Bozcaada’da konaklamak isteyenler için öne çıkan yerler ise şu şekilde:

  • Armagrandi Bozcaada Otel
  • Aral Tatil Çiftliği
  • Limani Otel
  • Bertiz Hotel
  • Harmani Tatil Çiftliği
  • Adabahçe Pansiyon
  • Bozcaada Pansiyon
  • Ergin Pansiyon
Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Bozcaada’ya araçla direkt ulaşım mümkün değil. Bozcaada’ya gitmek için öncelikle Çanakkale’ye gelip buradan Geyikli arabalı feribotuna binerek Bozcaada’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaz sezonunda feribot biletinizi mutlaka önceden ayırtın yoksa uzun süre kuyruk beklemeniz olası. Bir diğer seçenek ise Yenikapı-Bandırma feribotuna binerek buradan Geyikli İskelesi’ne geçmek. İstanbul-Bozcaada arası araçla ortalama 6 saat sürüyor.

Çanakkale araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle