Yolcu360 Blog
Ağva görselleri

Ağva Gezisi Nasıl Olmalı?

İstanbul’un kuzey doğu ucunda yer alan ve genellikle de kısa tatil ve dinlenceler için tercih edilen yerlerinden olan Ağva, özellikle doğası ile ön plana çıkan bir bölgede yer alıyor. Düzce, Ankara, Bolu, Yalova, Zonguldak gibi illere yakınlığından kaynaklı olarak da günübirlik gezilerin vazgeçilmez mekanlarından biri konumunda. Peki, Ağva’ya nasıl gidilir, Ağva’nın denizi nasıl, Ağva’da tatil fiyatları yüksek mi…

Ağva’da Neler Yapılır?

 

Tarihi eserlerden yoksun olmakla birlikte doğal güzellikleri ile kendini gösteren Ağva’da güne köy kahvaltısı ile başlamalısınız. Karadeniz kıyısında kahvaltınızı yapabileceğiniz pek çok yer mevcut. Çeşit çeşit meyve reçelleri, taze domates ve salatalık bölgede her daim bulunan lezzetlerden.

 

Kahvaltının ardından, Aşıklar Yolu’nu, Göksü ve Yeşilçay’ı, Kerpe’yi, Saklıgöl’ü gezebilirsiniz. Kano ya da trekking yapabileceğiniz yerlerin de bulunduğu bölgede mağaraları gezmeyi de unutmayın.

 

Ağva görselleriAğva Plajları

 

2,5 km uzunluğunda plaja sahip olan Ağva’da, Akdeniz ve Ege’deki plajlardaki kalabalığa rastlamayacağınıza eminiz. Bahsettiğimiz yerlere oranla daha sakin olan Ağva plajları, orman ile iç içe olma özelliğini de taşıyor.

 

Ağva’da Ne Yenir?

 

Ağva yemekAğva’nın kendine has bir mutfağı ve yemekleri olmamasına rağmen özellikle çeşitliliğe sahip ve taze ürünlerle hazırlanmış kahvaltısını mutlaka denemelisiniz. Karadeniz’e nazır bir şekilde, huzur bularak ve büyük bir keyifle kahvaltınızı tamamlayacağınıza eminiz. Deniz kıyısında olmanın avantajıyla, mevsiminde en güzel Karadeniz balıklarını yiyebileceğinizi de bilmelisiniz.

 

Ağva’nın Nesi Meşhur?

 

Ağva plajları nasılKahvaltı ve balık seçeneklerini bir kenarda tutarsak, Ağva’da özellikle Göksü üzerinde tekne turu ve doğa sporları seçeneklerini deneyebilirsiniz. Doğanın içerisinde yer almanın tüm olumlu yanlarını kullanan Ağva’da hemen hergün yapamayacağınız pek çok doğa sporunu yapabilme şansına sahipsiniz. Kano ve trekking’in yanı sıra bisiklet ile doğa gezisi de seçenekleriniz arasında. Hangi aktivite ya da aktiviteleri tercih edeceğiniz size kalmış ama yanınızdan fotoğraf makinenizi eksik etmeyin! En iyi doğa fotoğraflarınızdan bazılarını burada çekeceğinizi düşünüyoruz.

 

Ağva Otel Fiyatları Ne Zaman Uygun?

 

Genellikle haftasonu kaçamakları ya da kısa tatiller için tercih edilen Ağva’da konaklama fiyatları çok büyük farklılıklar göstermiyor. Neredeyse yılın her döneminde ziyaretçileri ağırlayan yörenin bu konudaki trafiği oldukça fazla. Yine de kış bitimiyle başlayan bahar döneminde fiyatların bir nebze de olsa uygun ve aşağıda olduğunu belirtmek gerekir.

 

İstanbul’dan Ağva’ya Nasıl Gidilir?

 

Ağva İstanbul arası haritaİstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Ağva’ya Ümraniye üzerinden D016 karayolunu takip edip, D020 karayolunu Alemdağ Ormanı, Ömerli üzerinden katederek 2 saat 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Alternatif bir güzergah olarak E80’i takip ederek Sultanbeyli’den sonra D020’ye bağlanarak Göçbeyli ve Darlık üzerinden 2 saat 30 dakikalık rotayı da takip edebilirsiniz. Aracınız yoksa İstanbul’dan araç kiralama ile konforlu bir yolculukla da bölgeye ulaşabilirsiniz. 

Yorum ekle