Abant Gölü şüphesiz Bolu’nun en önemli cazibe merkezi. Herkes özellikle bahar ve kış aylarında bir Abant gezisi programı yapıyor. Peki Abant’ta nerede kalınır? Ya da Abant’ta kamp nasıl yapılır? İşte bu soruların cevabını Esmer Emin sizler için gezdi gördü ve yazdı…
İstanbul ve Ankara’nın ortasında yer alan tektonik oluşumlu bir göl olan Abant Gölü, Ankara’ya 225km İstanbul’a ise 260 km’dir. İstanbul-Ankara TEM otoyolunda Highway alışveriş merkezinin altındaki Abant kavşağı üzeriden 20 km uzaklıktadır. Mudurnu’nun 18km kuzeydoğusunda , uluslararası karayolunda 22 km. mesafeda, 1328 metre yüksekliğinde yer alan Abant Gölü Bolu merkeze 35 km Düzce merkeze ise 65 km uzaklıktadır. Abant’a İstanbul’dan gidecekler için İstanbul araç kiralama ya da Ankara’dan gidecekler için Ankara araç kiralama seçeneklerine Yolcu360’tan bakmaları faydalı olacaktır.
Abant’ın doğası bir başka
Abant Gölü’nün çervesi endemik bitki ve hayvan topluluklarıyla da meşhurdur. Köknar, kayın kestane, meşe, gürgen, göknar, kavak ağaçlarıdan oluşan zengin bir bitki örtüsünü bünyesinden barındırır. Endemik türler açısında da örneğin: Abant Alası dünya üzerinde bir tek Abant’ta blunur. Küçük taraklı semender ve Abant Fındık Faresi de yöreye özgü canlılardır. Ayrıca yer yer Su Samurlarına ve Kızıl Geyiklere de rastlanır.
Abant gölüne giriş yaptıktan gölün çevresini dolanmak istiyorsanız uzun yürüyüş sizi bekliyor olacak. Ancak yürümek yerine araçla gezmenizi tavsiye ederim. Faytonlar olduğunu belirtip atlara karşı yapılan zulümden dolayı bu konuya karşı olarak araç kullanımını bir kez daha tavsiye ediyorum.
Kış Mevsininde Abant
Kış aylarında donan göl karşınıza ayrı bir güzellikle karşınıza çıkıyor. Gölün üzerinde balık avlayıp gölün yüksek tepelerinde amatör şekilde kayakta yapabilirsiniz.
Abant’ta giriş ücretleri
Özel araçla giriş yapacak veya şahıslar için Abant’ın girişinde ücret alınmakta. Şahıs:5 TL, Otomobil:15 TL, Transit Araçlar:45TL, Yarım otobüs:75, Büyük Otobüs:130
Abant’ta nerede kalınır?
Abant Gölü etrafında ve yolu üzerinde birçok konaklama yeri mevcuttur. Abant’ta nerede kalınır sorusunun yanıtı çoğu kişi için; 5 yıldızlı olan Büyük Abant Oteli, Abant Palace ve Abant Köşk otelleridir. Abant Korudam Konak Pansiyon, Abant Yeşil Ev Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort, Abant Bahçeli Köşk, Abant Bungalow Evleri, Abant Vadi, Koç Pansiyon gibi birçok konaklama seçeneği bulunuyor.
Ancak benim gibi doğanın içerisindeki ağaç evlerde kalmak istiyorsanız. Size Abant yolu üzerinde olan Yeşil Ev’i öneririm her bir evin ayrı bir ismi olup isminin adına yaraşır şekilde dizayn edilmesi insanı büyülüyor. Bolu tabiatı içerinde kuytu bir köşede doğanın güzellikleri arasında büyülenmek istiyorsanız, Abant’ta nerede kalınır sorusuna karşılık yegane tavsiyem Abant Yeşil Ev’dir.
Abant’ta kamp nasıl yapılır?
Kamp yapmak için gerekli tesis ve alana sahip olunsa bile İstanbul ve Ankaranın ortasında olmasının getirdiği yoğunluk burada da karşımıza çıkıyor. Eğer sakin huzurlu bir kamp yapmak istiyorsanız öncelikli tavsiyem haftaiçi gelmeye çalışın çünkü var olan elektrik, tuvalet, konaklama alanları hafta sonu size işkence gibi gelebilir. Ancak kalabalık ortamlarda festival havalarında kamp yapmak istiyorsanız haftasonu gelmenizi tavsiye ederim. Ek olarak şunları da belirtek isterim; dediğim gibi yoğun dönemleri olduğundan dolayı çevrede odun bulamama gibi bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. O yüzden yanınızda odunlarınıza getirirseniz iyi olur. Çünkü Abant’ın yüksek bir konumda olduğunu göz önünde bulundurursak hem ısınma ihtiyacınızı hem de yemek yapabilmek için en temel ihtiyaç olarak nitelendirebilirim.
Gölün içerisinde herhangi bir market olmadığında da gerekli olan ihtiyaçlarınızı Higway alışveriş merkezinden alıp gelirseniz de iyi olur. Abant’ta kamp nasıl yapılır sorusunun yanıtını arayanlara birkaç ipucu; Kamp alanında size sunulanlar: WC – Mangal için Şömine – Elektrik – Çardak
Şimdiden İyi Gezmeler, İyi Kamplar, İyi Eğlenceler Diliyorum. Bir sonraki seyahat rotasında görüşmek üzere…
Add comment