Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kadırga Koyu: Gözden kaçırılmayacak kadar güzel

Kadırga Koyu: Gözden kaçırılmayacak kadar güzel

Kadırga Koyu gezginlerin yol üstü uğradıkları bir nokta gibi gözükse de aslında başlı başına bir tatil noktası. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Henüz keşfedilmemiş ve değeri ileride anlaşılacak bir yerde tatil yapmak istiyorsanız burası tam size göre!

Kadırga Koyu’nu asla tek başına yazan birileri yoktur. Assos’u anlatır sonrasındaysa küçük bir dipnot gibi “Assos yakınlarında gezebileceğiniz koylar” diye bir başlık atar  minik minik anlatırlar… Hayır efendim biz bu durumu değiştiriyor, size mükemmel bir deniz, lezzetli yemekler ve eğlenceli bir tatil vadeden Kadırga Koyu’nu anlatıyoruz 🙂 Bu güzel tatil rotasını gözüne kestirenler Yolcu360’tan İstanbul araç kiralama fiyatlarına göz atabilir ya da Çanakkale merkez araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler.

Mavi Bayraklı Kadırga Koyu

Kadırga Koyu, uzun plajıyla oldukça geniş bir alana sahip. Bayram dışı gittiğinizde boş yer bulması bizim gibi kalabalık sevmeyenler için oldukça kolay ve mutluluk verici 🙂 Bayramlarda da şaşırtıcı bir şekilde plajda ciddi kalabalık varken denizde gördüğünüz insan sayısı %10 u bile değil 🙂 Bunu denizinin sığ olmamasına bağlıyoruz.

Şöyle bir deniz düşünün; denize ilk adımı attınız sonra ikinci adımı attınız ve üçüncü adımda ayağınız yere değmiyor, kendinizi yüzerken buluyorsunuz 🙂 Biz bu durumu çok seviyoruz ancak sığ deniz severler için biraz rahatsız edici olabilir.

Kadırga koyu mavi bayraklı plajlarımızdan yani sevilecek çok yanı mevcut. Bizi en çok büyüleyen özelliği ne kadar derine giderseniz gidin denizin dibini her zaman görüyor olmanız 🙂 Taşlık plaja sahip bu koyun suyu biraz soğuk. O yüzden bir Elit Fukara tavsiyesi vererek 2 adımda derinleşen suya koşarak girmenizi, acı çekmeden bir anda alışmanızı öneriyoruz. 🙂

Kadırga Koyu’nda nerede kalınır ve ne yenir?

Kadırga Koyu, Assos’a gelen tatilcilerin konaklama yerlerinden. Sahil boyunca her bütçeye uygun otelden kamp alanlarına kadar konaklama olanağı ve kıyı boyunca uzanan birbirinden lezzetli deniz ürünleri bulabileceğiniz restoranlar mevcut.

Biz konaklamamızı Metis Bungalow’da yaptık. Kahvaltı ve akşam yemeği olarak konaklamanızı sağlayacağınız bu tesiste birbirinden güzel bungalovlar ve taş ev mevcut.

Misafirlerine ev rahatlığını ve,huzurunu hissettiren, dostluk kokan bir ortam burası. Yıllardır değişmeyen şefi ve taze balıklarıyla da sizi sizden alacak bir lezzet şöleni yaşatıyor. Kendine özel plajı da bulunan bu oteli tercih ederseniz işletme sahibi Necdet Ağabey ile muhakkak tanışmalı ve o hoş sohbetine ortak olmalısınız.

Kadırga Koyu’nun adı nereden geliyor?

E denizinin güzelliklerinden bu kadar bahsettik peki Kadırga Koyu’nun adını nereden aldığı? Aslında kadırga savaş gemisi demek. Osmanlı döneminde kadırgalar buraya çekilir ve tamiri yapılırmış. Buraya çekilmesindeki en büyük sebepse suyunun hemen derinleşmesinden dolayı kadırgaların suya indirilmesinin kolay olmasıymış…

“Bu bilgi normal hayatta ne işimize yarayacak?” Diye düşünmeyin, denizin aniden derinleştiğini bilmediği için yanındakiyle sohbet ederken bir anda ortadan kaybolan çok babayiğit gördük o plajda 🙂 Şimdiden hepinize bol bol yüzmeler, iyi eğlenceler…

3 yorum

  • Lütfen gözden kaçsın. Her gittiğimiz yerde çekirge sürüsü gibi insan. İnsan gibi dursalar sorun yok. Pislik içinde bırakıp gidiyorlar. Bazı yerler tanınmasın.

  • Gerçekten haklısınız. Kendimize bile saklamak istediğimiz yerler oldu. Ama gezmek ve paylaşmak bizi çok mutlu ediyoo. O yüzden gezerken insan gbi gezebilmeyi de gostermeye calisiyoruz insallah alabilen insanlar oluyordur 😊😊😊