Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Ankara Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

Ankara Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

Ankara Mayıs Etkinlik Takvimi hazır! Her dönem kültür, sanat ve eğlence etkinliklerle dolu olan Ankara, Mayıs ayında da çok renkli olacak. Başkent, her zevke hitap eden etkinlikleriyle hem ziyaretçilerine hem de Ankara’nın sanatseverlerine dinamik bir ortam hazırlıyor. Ankara etkinlik takvimi mayıs ayı, konserlerden tiyatrolara, şenliklerden festivallere farklı birçok kategoride aktiviteyi içeriyor. Bu güzel bahar ayında başkent, her yaştan ve kesimden sanatsever için unutulmaz deneyimler sunmaya hazırlanıyor.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Ankara’da Mayıs’ta Ne Yapılır?

Ankara Konserleri Mayıs 2024

ankara-etkinlik-takvimi-mayis-3.jpg

Bu güzel bahar ayında başkent, müzikseverler için pek çok konser programı hazırladı. Ankara mayıs ayı konserleri, her tarzdan müziğe ilgi duyanların beklentilerini karşılayabilecek çeşitliliğe sahip. Mayıs ayında da Ankara’nın farklı sahnelerinde rock, pop, caz, klasik müzik gibi farklı türden sanatçıların performanslarını izleyebileceksiniz.  Başkentin kültürel dokusunu daha bir renklendirecek olan Ankara konser takvimi 2024, müzik tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. Bu konserler arasından sizin için seçtiklerimizi ve detaylarını yazımızda bulabilirsiniz. 

  • Anıl Şallıel “166 Days” Uluslararası Caz Günü Özel Konseri

Türkiye’nin caz sahnesindeki yeni ve üretken temsilcilerinden Anıl Şallıel, ilk solo albümü olan “166 Days’i” Ankaralılar için söyleyecek. Bu özel albüm, sanatçının dünyanın dört bir yanındaki kültürlerden aldığı ilhamın izlerini taşıyor. Jazz’dan etnik müziğe, hatta rap’e uzanan geniş bir müzik yelpazesini kapsayan “166 Days”, canlı performansı için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. Anıl Şallıel’in özgün müzikal tarzı ve çeşitliliğine tanık olabileceğiniz bu özel konser, sıradışı müzikal deneyim arayışında olan herkes için unutulmaz bir fırsat sunuyor. 

02 Mayıs 2024, 20:00

CSO ADA ANKARA Ziraat Bankası Ana Salon

250 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Şarkılar Seni Söyler – Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu

Bu özel konserde Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun değerli ses sanatçıları Kevser Sözmen ve Yalçın Yaman’ın muhteşem seslerini dinleme fırsatı bulabilirsiniz. Sanatçılar, kalplerde iz bırakan en güzel aşk şarkılarını ve unutulmaz Türk müziği eserlerini seslendirmek için Ankara’da sahne alacaklar. Sanatçılar, Türk müziğinin popüler eserlerinden oluşan zengin repertuar ile sanatseverlere unutulmaz bir sanat akşamı yaşatmaya hazırlanıyor. Gönlünüze taht kurmuş nostaljik şarkılara eşlik etmek için bu konseri kaçırmamanızı öneriyoruz. 

02 Mayıs 2024, 20:00

Resim Heykel Müzesi Konser Salonu

50 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Suzan Kardeş “Hıdırellez Şenliği”

Doğanın uyanışına şahit olunduğu bu günde ünlü sanatçı Suzan Kardeş’in eşsiz şarkılarıyla coşmaya hazır olun. Boşnakça, Sırpça, Arnavutça, Makedonca ve Türkçe şarkılar seslendiren sanatçı, özellikle Türk sanat müziği alanında önemli bir yere sahiptir. Baharı müjdeleyen bu özel gecede sanatçının Türk müziği repertuarından seçtiği şarkıları, kendine özgü yorumuyla dinleyebilirsiniz. Müziğin büyüsüne kapılacağınız bu konser gecesinde baharın coşkusunu derinden hissedebilirsiniz. 

06 Mayıs 2024, 20:00

CSO ADA ANKARA Ziraat Bankası Ana Salon

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Gaye Su Akyol Konseri

Songlines dergisi tarafından dünya müziği kategorisinde 2019’un en iyi sanatçısı seçilen Gaye Su Akyol, söz yazarı, besteci ve prodüktör olarak kimliği ile tanınıyor. Müziğinde geleneksel Anadolu müziğinin izlerini modern ve fütüristik bir yaklaşımla birleştiren sanatçı, farklı türleri harmanlayarak kendine özgü bir tarz yaratmıştır. Geniş hayran kitlesine sahip Gaye Su Akyol’un Ankara konseri için şimdiden biletlerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

08 Mayıs 2024, 22:00

6:45 Kaybedenler Kulübü Ankara

500 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Xero Abbas Konseri

Kürt müziğinin öncü isimlerinden biri olan Xero Abbas, sevenleriyle buluşmak için sahneye çıkıyor. Türkiye’de ve yurt dışında geniş bir hayran kitlesine sahip olan Abbas, uzun yıllardır Kürt müziğinin en yenilikçi ve özgün seslerinden biri olarak tanınıyor. Son albümünde yer alan şarkılarıyla birlikte klasikleşmiş eserlerini dinleme fırsatı bulacağınız konser için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

16 Mayıs Perşembe, 21:00

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi

600 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Kargo Grubu Konseri

Modern rock müziğinin efsane gruplarından olan Kargo, 1993’de kurulmuştur. “Yıldızların Altında”, “Sen Her Zaman”, “Renklerin İçinde” gibi şarkılarıyla tanınan grubun yurt içinde ve dışında geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Efsanevi kadrosuyla Ankara’nın müzikseverleriyle buluşmaya hazırlanan grup, “Kargo Yarına Kalan Şarkılar” albümünü tanıtacak. 

18 Mayıs 2024, 21:00

CerModern

600 TL’den başlayan fiyatlarla

  • maNga Konseri

Türkiye’nin önde gelen alternatif rock gruplarından biri olan Manga, 20. Yıl turnesi kapsamında Ankaralı hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Müzik kariyerinin dönüm noktası olan bu özel etkinlikte grup, en sevilen şarkılarını seslendirecek.  “Dursun Zaman”, “Cevapsız Sorular”, “Yeni Yeni Yeniden” gibi hit şarkılarını grupla birlikte söylemek için bu özel konseri kaçırmamanızı öneriyoruz.

31 Mayıs 2024, 21:30

CerModern

650 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Birsen Tezer Konseri

Türk müzik sahnesinin önemli isimlerinden Birsen Tezer, Ankara’nın müzikseverleriyle buluşmak için hazırlanıyor. Bu özgün sesi ve sahnelerde geçen yılların deneyimiyle birleşen müzisyen arkadaşlarının performanslarına tanık olabilirsiniz.  

16 Mayıs 2024, 20:30

Meb Sura Salonu

400 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Milyon Metal Weekend Festival

İki gün boyunca sürecek olan Milyon Metal Weekend Festivali, Ankara’nın metal müzik sahnesine damgasını vuracak. Bu muhteşem etkinlikte, metal müziğin en önemli isimleri sahnede olacak. 11 Mayıs Cumartesi günü, festivalde Suicide, Black Tooth, Kaptan Kadavra, Oculos, Againts Decay ve Walk The Nite gibi çeşitli metal gruplarını dinleyebilirsiniz. Saat 17.30’da başlayacak etkinlik, gece yarısına kadar devam edecek. 

12 Mayıs Pazar günü ise, Radical Noise, Darkphase, Cenotaph, You May Kissthebride, Rhinogod ve Warvoid gibi birbirinden güçlü metal grupları sahne alacak. Milyon Metal Weekend Festivali, Ankara’nın metal müzik sevenlerini bir araya getirirken, yerel ve ulusal metal sahnesinin en dikkat çekici isimlerini bir araya getiriyor. Metal tutkunları için kaçırılmayacak fırsat olan bu aktivite ile adrenalin dolu ve enerjik bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

11 Mayıs 2024 ve 12 Mayıs 2024 Biletler her gün için ayrı ayrı 100 TL’den başlayan fiyatlarla

Milyon Performance Hall Ankara, ANKARA

  • Tolga Kaya Konseri

“Beni Saklandığım Yerden Çıkar”, “Gülemem”, “Asalet Bir Altın İdi Pul Oldu” isimli şarkılarıyla tanınan Tolga Kaya, “5+1” isimli müzik grubuyla farklı şehirlerde konserler veriyor. Türk Halk müziği eserlerinin yanında özgün çalışmalarını Ankara’da Yolkenarı adlı mekanda aralıksız dinleyebilirsiniz. Bütçe dostu konser için aşağıdaki tarihlerde mekanda yerinizi alabilirsiniz.

2 Mayıs – 4 Mayıs – 7 Mayıs – 9 Mayıs – 11 Mayıs – 14 Mayıs – 16 Mayıs– 18 Mayıs – 21 Mayıs – 23 Mayıs – 25 Mayıs – 28 Mayıs – 30 Mayıs

Ankara Tiyatro Oyunları Mayıs 2024

ankara-etkinlik-takvimi-mayis00

Sanatın her dalında dolu dolu etkinlikler sunan Ankara, tiyatro sanatına verdiği önemle biliniyor. Her dönem çeşitli tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapan başkent, mayıs ayında da oldukça renkli oyunlar için sahnelerini hazırlıyor. Ankara mayıs ayı tiyatro oyunları arasından derlediğimiz birkaçını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ancak unutmamalısınız ki bu oyunlar buzdağının sadece görünen yüzü. Yerel ve ulusal tiyatro toplulukların Ankara tiyatro takvimi mayıs ayı etkinlikleri içinde her yaş grubuna hitap eden çeşitlilikte oyunları bulabilirsiniz. 

  • Aşık Shakespeare

Kült film Aşık Shakespeare (Shakespeare in Love), Türkiye’de ilk kez tiyatro sahnesinde canlandırılıyor. Serdar Biliş’in yönetmenliğinde ve dev kadrosuyla oyun, Shakespeare’in gençlik yıllarına ve unutulmaz aşk hikayelerine odaklanıyor. Tiyatroya yeni bir soluk getiren oyun için şimdiden biletlerinizi almanızı öneriyoruz. 

09 Mayıs 2024, 20:00 – ATO – Congresium Kongre ve Sergi Merkezi – 790 TL başlayan fiyat

10 Mayıs 2024, 20:00 – ATO – Congresium Kongre ve Sergi Merkezi – 790 TL başlayan fiyat

  • Timsah Ateşi Tiyatro Oyunu

Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Hidayet Erdinç’in başrollerini paylaştığı Timsah Ateşi, zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin babalarıyla olan çalkantılı hikayesini merkezine alıyor. 2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nin en iyi oyunları arasında yer alarak büyük başarı elde eden oyunu bir de yönetmen koltuğundaki Mehmet Ergen yorumuyla izlemenizi tavsiye ediyoruz. 

14 Mayıs 2024, 20:30

Yenimahalle Nazım Hikmet KM Genco Erkal Sahnesi

595 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Kürk Mantolu Madonna

Sabahattin Ali’nin unutulmaz eseri Kürk Mantolu Madonna,  Ankara sahnelerinde izleyenleriyle buluşuyor. Taner Barlas’ın ustalıkla uyarlayıp yönettiği bu tiyatro eseri, edebiyatın derinliklerinden tiyatro sahnelerine taşınıyor. Bu unutulmaz aşkın ve yalnızlığın hikayesini izlemek için biletlerinizi ayırtmayı unutmayın.

12 Mayıs 2024, 20:30 – AST Bilkent Sahne – Bilkent Center – 500 TL’den başlayan fiyatlarla

13 Mayıs 2024, 20:30 – Meb Şura Salonu – 500 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Bana Bunu Yapma Tiyatro Oyunu

Tarık Papuççuoğlu ve Şahnaz Çakıralp’un muhteşem performanslarıyla sahnelenen Bana Bunu Yapma, kadın ve erkek arasındaki farklılıkların komik bir perspektiften ele alıyor. İzleyicilere hayatın acımasız gerçekleriyle yüzleşme ve birlikte gülmeyi teklif eden oyun, hayatın karmaşık ilişkilerini ve kabul etmek istemediğimiz gerçeklikleri eğlenceli şekilde sunuyor. 

15 Mayıs 2024, 20:00

MEB Şura Salonu

300 TL’den başlayan fiyatlarla

Ankara’da etkinlikleri takip ederek çok keyifli bir bahar geçirebilirsiniz. Açık havada olmanın özgürlüğü, Ankara mekanlarının keyifli atmosferi ve elbette sevdiklerinizle biriktirdiğiniz anılar çok değerli. 

 

Yorum ekle