Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 2020 CES Fuarı ve Türkiye’nin Otomobili

2020 CES Fuarı ve Türkiye’nin Otomobili

2020 CES Fuarında tanıtılan modeller hangileri? CES’te Türkiye’nin Otomobili nasıl tanıtıldı? CES 2020 ve yerli otomobil hakkında en yeni haberler için okumaya devam edin…2020 CES Fuarı‘nda sergilenen araba modelleri bu içerikte.

2020 CES Fuarı ve Türkiye’nin Otomobili 

Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2020, şahane fikirler, yenilikler ve teknolojiler sunarak hemen herkes için ilham kaynağı oldu. Dünya genelinden çok sayıda markanın katılım gösterdiği CES 2020’de Türkiye’nin otomobili de tanıtıldı. Detaylar şöyle…

CES Hakkında

Haberimize meşhur CES Fuarı hakkında birkaç bilgi vererek başlayalım. Öncelikle CES’in açılımı şöyle: Cunsumer Electronic Show yani Tüketici Elektroniği Fuarı. Her yıl ABD’nin Las vegas eyaletinde düzenlenen fuar, oldukça çekici detaylarla tanıtılıyor. Fuarın ana teması ise otomobil teknolojileri. 

Türkiye’nin Otomobili CES’te Gösterildi!

Yerli otomobil TOGG’un CEO’su M. Gürcan Karakaş 2020 CES Fuarı’nda düzenlenen Let’s Go Create a New Era of Mobility başlıklı panele katıldı. Panelde Türkiye’nin otomobili ve kullanılan yenilikçi teknolojiler hakkında bilgi veren TOGG’un CEO’su M. Gürcan Karakaş, mobilite ekosistemi hakkında ilham veren ipuçları paylaştı. Aralarında dünyanın önde gelen mobilite şirketlerinin temsilcilerinin bulunduğu panelde konuşmacı olan Gürcan Karakaş, TOGG hakkında da bilgi verdi. 

CES 2020’de Mercedes 

Avatar filminden esinlenilerek geliştirilen Vision AVTR modelini 2020 CES Fuarı’nda tanıtan marka, hem sürüş teknolojileri hem de tasarım açısından çok yenilikçi bir vizyon sundu. 4 elektrikli motorun çalıştırdığı Mercedes Vision AVTR’ın menzili ise 700km.

CES 2020’de Nissan 

Nissan markasının geliştirdiği yeni oto malzemesi ile yol ve motor gürültüsü sorunu çözülmüş gibi görünüyor. Standart bir malzemeye göre hem dalga boyu sönümleme açısından hem de maliyet açısından daha iyi olan meta-malzeme, bu yıl çok konuşulacak gibi. 

CES 2020’de Fisker

Fisker Ocean modeline ait ilk çizimleri 2019’da görmüştük. 482km menzil sunabilen Fisker Ocean’ın 0-100km/s hızlanması için 2,9 saniye yeterli. 2022’de pazara sunulacak olan otomobil için 2021 yılında sipariş alınmaya başlayacak. 

CES 2020’de Land Rover 

Eylül 2019’da Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtılacak olan yeni Land Rover Defender, yeni multimedya sistemi ile 2020 yılında CES’te görücüye çıktı. İki ayrı LTE modeme sahip olan Land Rover Defender, eSIM özelliği ve uygulamaları kablosuz olarak güncelleyebilen teknolojisi ile önemli bir vizyon sunuyor. 

CES 2020’de Honda

Honda’nın Augmented Driving Concept isimli aracı, otonom sürüş özelliği ile mühendislik açıdan çıtayı yukarı çekenler arasında. Sıradışı direksiyon simidi ile fuarın en çok konuşulanları arasındaydı. Honda Augmented Driving Concept’in direksiyonunu öne doğru ittiğinizde araç hızlanıyor ve kendinize doğru çektiğinizde de yavaşlıyor. 

BMW i3 Urban Suite 

BMW’nin mobilite konusunda  çeşitli yenilikler sunan önemli bir marka. Alman otomotiv devi, daha 1900’lerin başlarındayken bile sektörüne yön verecek işlere imza atıyor, sadece kendi markası için değil tüm otomotiv endüstrisi için çalışıyordu. CES 2020’de tanıtılan BMW i30 Urban Suite modeli, iç mekanıyla öne çıkan bir dizi teknolojis unuyor. Aracın arka bölümünde geniş bir koltuk var ve yolcu için ayağını uzatma minderi sunuyor. Tavandan aşağı uzanan ekran, bir odadaymış hissi veren özel tasarım objeler, kişisel ses bölgesi gibi konfor odaklı bir dizi yenilik sunularak otomotiv dünyası için vizyon veren detaylar yaratılmış. 

CES 2020’de Hyundai 

Hyundai Elevate ve Uber’in ortak girişimi olan hava aracı için seri üretim kararı alındı. Şehir içi ulaşım için tasarlanan konsept aracın tanıtımı da CES 2020’de yapıldı. Başlangıçta pilotlar tarafından kullanılacak olan Hyundai-Uber’in ortak hava aracı, daha sonra otonom sürüş yapabilecek. Yani gelecek, kendi kendine giden hava araçları ile ulaşım vadediyor…

CES 2020’de Bosh

Bosh markasını biz, daha çok eve elektroniği alanında tanıyoruz ama Bosh markası aslında gerçek bir teknoloji markası olarak çalışıyor. Otomotiv sektörü için de farklı teknolojiler geliştiren Bosh’un CES’te tanıttığı özellik ise sanal güneşlik. Güneş ışınları aracın içine girdiğinde devreye giren sanal güneşlik, sürücünün göz çevresine gölgelik yapıyor. Güneş gözlüğü görevi görüyor. Düşünseniz arabaya güneş girdi ve güneş gözlüğünüz torpidonun içindeki kutusunda. Aracı durdurup, kemeriniz açıp torpido gözüne uzanıp gözlüğü kılıfından çıkarıp silmek ve takmak…Bosh, “işte buna artık gerek yok” diyor. 

2020 CES’te Aston Martin

Aston Martin de fuarın dikkat çekenleri arasındaydı. Çünkü geleceğin önemli vizyonlarından birini paylaştı. İç dikiz aynası teknolojisi ile kötü hava koşullarında oldukça büyük bir konfor hedefleniyor. 

2020 CES’te Toyota

Toyota markasının CES’te tanıttığı teknoloji ise en etkileyici olanıydı. Marka, Japonya’daki Fuji Dağı eteklerinde kurulacak olan Wover City projesini tanıttı. 175 dönüm arazide sıfır emisyonlu şehir, gerçek bir laboratuar olacak. Robotlar, kişisel mobilite, akıllı evler, yapay zeka bu şehirde olağan olacak…

2020 otomotiv fuar takvimini takip etmek ve otomobil dünyasındaki yeniliklerden haberdar olmak için yolcu360.com/blog sayfasını takip edin!

 

Yorum ekle