Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > BMW Logosunu Değiştirdi! Yeni BMW Logosu

BMW Logosunu Değiştirdi! Yeni BMW Logosu

BMW logosunu değiştirdi! Yeni BMW logosu çok konuşulacak gibi. Peki, yeni BMW logosu nasıl ve BMW logosunu neden değiştirdi? BMW logosu yeni aramalarının yanıtı burada! işte yeni BMW logosu hakkında merak edilenler…

BMW Logosunu Değiştirdi!

BMW’nin yeni logosu ve bu yeniliğin nedenler merka ediliyor. BMW markasının radikal değişimdeki kararının altında yatanlar da önemli.

BMW markası bundan tam 23 yıl önce logo yeniliği yapmıştır. Bugün hepimizin hafızalarına kazınan BMW logosu, bundan 23 yıl önce tasarlanmıştı. 2020 yılı hemen her alanda sancılı ama bir o kadar da değişim yılı oldu. Yılın ilk 3 ayını geride bırakırken pek çok alanda radikal değişikliklerle karşılaştık. Bunlardan biri de BMW’nin logosunda söz konusu oldu. 

Yeni BMW Logosu Hakkında

Daha yeni teknolojiler, daha yenilikçi ve daha çevreci bir yaklaşımla geleceğini elektrikli motorda arayan marka, logosuyla ve kendini anlatım diliyle de bunu ifade etmek istiyor. 

1997’de yapılan BMW logo yenileme operasyonu arkasından 2020 yılında yeniden bir logo tasarımı söz konusu oldu. Yeni logoda, pervane görüntüsünü çevreleyen siyah çerçeve kalktı ve metalik renk yerini metalik beyaza bıraktı. Ayrıca logodaki mavi tonu biraz daha koyu görünüyor. 

BMW Müşteri Markası Kıdemli Başkan Yardımcısı unvanlı ismi olan Jens Thiemer yeni BMW logosunu şöyle yorumladı:

Yeni logo ve marka tasarımı ile markanın mobilite ve gelecekte sürüş keyfi için önemini vurgulayacak şekilde yenilenmeyi amaçladı. Peki, BMW logosunun anlamı nedir? BMW logosundaki renkler neyi temsil ediyor?

BMW Logosunun Anlamı

BMW logosunun anlamında iki detay gizli: Bunlardan ilki üretildiği ve yaratıldığı Bavyera eyaletine ait olması ve ikincisi de bir uçak motoru üreticisi olması…

Yorum ekle