Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kurşunlu Şelalesi gezi rehberi / Yaz tatilinde tabiata kucak açın / Antalya

Kurşunlu Şelalesi gezi rehberi / Yaz tatilinde tabiata kucak açın / Antalya

Kurşunlu Şelalesi sahip olduğu özellikler bakımından Antalya‘da hem yaz tatili yapmak hem de  tabiatla kucaklaşmak isteyenler için ideal bir seyahat noktası.

Kurşunlu Şelalesi gezi rehberi

Şelale Antalya‘nın Aksu ilçesinde yer alır. Antalya’da yer alan onlarca şelale arasından turistlerin en çok tercih ettiği şelaledir. Burayı bu kadar özel yapan şelalesi dışında sahip olduğu binlerce bitki çeşidi, bunlardan en önemlisi okaliptus bitkisidir. Daha yeşilin kaç tonu olabilir ki dedikten sonra gezmeye devam ettikçe birçok ton göreceksiniz.

Şelalenin dökülmesiyle oluşan gölette yüzmek yasaktır. Fakat dizlerinize kadar girmenizde sakınca yoktur. Şelalenin altına girip duş almanızı da tavsiye ederim fakat taşların üzerleri çok fazla yosun kapladığı için ayakkabılarınız çok kayacağı için çok dikkatli olmanızda fayda var. Suyun aktığı yerin tam arkasında bulunan mağaraya girip su damlacıklarından oluşan perdenin ardından manzarayı izlemenin keyfi ayrı güzeldir.

Kurşunlu Şelalesi nerede ve nasıl gidilir?

Antalya-Mersin karayolunun 15.km. sinden sola dönerek  7 km. gidttikten sonra  zengin florası olan, çok büyük bir alana sahip, 18 m. yükseklikten dökülen, çam ağaçlarının arasındaki şelaleye ulaşabilirsiniz.

Antalya merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık 20 km’dir.  Yolcu360’tan bir araç kiralayıp gitmek en mantıklı tercih olacaktır. Üstelik otopark da ücretsiz. Bunun için   Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Bir tabiat harikası: Kurşunlu Şelalesi

Şelale 7 tane küçük göletin, küçük şelalelerle birbirine bağlandığı iki kmlik akarsu halinde devam eder. Göletlerin üzeri çok sayıda nilüferle süslenmiştir. Sahip olduğu zengin flora ve fauna şelalenin muhteşem güzelliği dışında  doğa yürüyüşü yapmak isteyenler bitki ve hayvanları gözlemlemek isteyenler eko turizm sevenler için ilgi odağı olmuştur. Gezi yolunda yürüyüş yaparken bitki tünellerinden geçebilir, ağaçkakan, sincap,tavşan, su kaplumbağası,bukalemun gibi hayvanlarla karşılaşabilirsiniz.

Tabiat parkı içerisinde çok yaşlı hatta çürümüş, ortası oyulmuş içine girebileceğiniz büyüklükte ağaç gövdeleri görebilirsiniz. Şelale’nin tabiat parkı kısmı çok büyük bir alana yayıldığı için tüm alanı gezmeniz çok fazla zaman alacaktır. Ama sadece şelale kısmını gezmek çok kısa sürer. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin en az 1-2 saatlerini ayırmaları gerekmektedir.

Turizm açısından oldukça büyük öneme sahip olan şelale dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akımına uğramaktadır Ziyaretçileri tabiat parkı girişinde ilk olarak develer karşılamaktadır sonrasında ise papağanlar.

Kurşunlu Şelalesi civarında ne yenir? 

Yemek yemek isteyenler seyir terasından manzaranın tadını çıkararak su sesleri eşliğinde yemeklerini yiyebilirler. Tabiat Parkı aynı zamanda mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Fakat burada kamp yapmaya izin verilmez.

Kurşunlu Şelalesi giriş ücreti 

Şelaleye giriş ücreti kişi başı 6 tl’dir öğrenci indirimi uygulanmaktadır.

Yolcu360 Blog

Add comment